Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niestety mój stary Marantz PM-75 padł na dobre i nie chcę już w niego inwestować szukam dla niego alternatywy np w postaci RA 980 BX lub RA 985 BX, ewentulanie 1070. Mam Tannoy M4 wersja jeszcze UK + tunning a'la McGyver, CD 63SE + tuning a'la McGyver, DAC Magic Azur, IC 2 x Ixos 104 oraz głośnikowe Ultralink Challneger 2. Słucham generalnie wszystkiego po trochu z przewagą Chillout-u, czasem coś mocniejszego tj Skunk Anansie :))). Prośba o Wasze opinie jako znawców Rotela.

Budżet do: 1500 zł

Pozdrawiam

Adam

Witam,

Niestety mój stary Marantz PM-75 padł na dobre i nie chcę już w niego inwestować szukam dla niego alternatywy np w postaci RA 980 BX lub RA 985 BX, ewentulanie 1070. Mam Tannoy M4 wersja jeszcze UK + tunning a'la McGyver, CD 63SE + tuning a'la McGyver, DAC Magic Azur, IC 2 x Ixos 104 oraz głośnikowe Ultralink Challneger 2. Słucham generalnie wszystkiego po trochu z przewagą Chillout-u, czasem coś mocniejszego tj Skunk Anansie :))). Prośba o Wasze opinie jako znawców Rotela.

Budżet do: 1500 zł

Pozdrawiam

Adam

Przy tej kwocie szukaj RA-980BX . Ostatnio go miałem . Potem RA-1070 jest drożej .

Miałem oba . 980bx jest spokojniejszy , cieplejszy . Natomiast RA-1070 bardziej dynamiczny z twardszym basem . Reszta czyli stereofonia i detale podobne .

Smiało mozesz brac 980bx będziesz zadowolony .

Pozdarwiam

Tak też myślałem :) dzięki za szybką odpowiedź , poszukuję alternatywy w Rotelach bo pasują do Tannoy-a , których nie chcę się pozbywać :)) Miałem na odsłuchach kiedyś RA 960BX i było fajnie :))

Onośnie upgrade M4.robotę wykonywał mój Kolega :) wszystko wg recepty McGyver-a

Podeślę Tobie maila na priv

Pozdrawiam

Adam

tomaszE tu masz linka :

http://www.audiostereo.pl/tuning-tannoy-m4_24373.html/page__st__30

Edytowane przez astudencki

Witam.

Jest jesien .. będzie zima .. jest Rotel..

I zagościł u mnie zestawik . I znowu Rotel ... Gra bardzo fajnie , napędza kolumny B&W CM7.

Zdziwilem sie , źe mp3 z pena brzmi akceptowalnie.

To czemu sprzedajesz?

O shit z taką ceną to się jeszcze nie spotkałem od 2 lat chyba : http://allegro.pl/integra-rotel-ra-1070-i6556622373.html

Albo i więcej niż od dwóch.

To czemu sprzedajesz?

Reklama. To normalka.

O shit z taką ceną to się jeszcze nie spotkałem od 2 lat chyba : http://allegro.pl/integra-rotel-ra-1070-i6556622373.htmlAlbo i więcej niż od dwóch.

Zycie pokaże przepuszczam, że za niedługo i taka cena będzie komfortowa albo i w tej cenie będzie ciężko go dostać, to naprawdę fajny wzmacniacz, może trochę mało doceniony w Polsce

Pozdrawiam

Tomasz

Reklama. To normalka.

Nie ma się co czepiać, tym bardziej, że 2800zł za zestaw RA+RCD-12 to bardzo dobra cena. Nie powinien mieć problemów ze sprzedażą. Nie tak jak ten z fantazją od RA1070....

Posiadam Ra 1060

Jaki nowszy model rotela bedzie lepszy niz ra1060.

Każdy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Wielu z Was ma świetne rozeznanie, dlatego zapytam:

Czy Rotel miał model przedwzmacniacza, który był pozbawiony regulacji tonów?

Powiedzmy licząc od lat 80-tych, żeby sprzęt był na chodzie albo mógł być przywrócony do życia.

ROTEL RHA-10 / RC-1090 / RC-995 / RC-990BX / RC-980BX na razie starczy :-)

Pozdrawiam

Tomasz

Nie ma się co czepiać, tym bardziej, że 2800zł za zestaw RA+RCD-12 to bardzo dobra cena. Nie powinien mieć problemów ze sprzedażą

Ale, jakże mógłbym się czepiać 2800 to wręcz bardzo ale to bardzo dobra cena. Dla kupującego oczywiście :) 1400 za sam wzmacniacz i 1400 za Cd-eka. Nie ma się nad czym zastanawiać jeśli ktoś nie słucha łojenia.

Jeszcze RC-870BX / RC-03 / RC- 06. Teraz chyba starczy :-)

Edytowane przez Satori

Witam .

Nie miałem.

zamiaru reklamowac. Trafiła sie wczoraj okazja i na ebay kupiłem czarnego Rotela RA-1070 za 400 euro. Dlatego wysawiłem.

I tak na 1070 polowałem od jakiegos czasu a ra12 kupiłem z ciekawośći .

http://www.ebay.pl/itm/252580738755?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Edytowane przez ortadragon

Gra bardzo fajnie , napędza kolumny B&W CM7

kupiłem czarnego Rotela RA-1070

Może być za ostro, napisz parę zdań jak się osłuchasz, osobiście nie przepadam za zestawieniami Rotel & B&W ( oczywiście niektóre bowersy grają świetnie )

Pozdrawiam

Tomasz

Nie ma się co czepiać, tym bardziej, że 2800zł za zestaw RA+RCD-12 to bardzo dobra cena. Nie powinien mieć problemów ze sprzedażą. Nie tak jak ten z fantazją od RA1070....

Każdy.

A który wzmacniacz lepiej zagra RA 12 cz RA 1520 ??

Nie bedzie .

Juz miałem az wstyd pisac 9 szt RA-1070 .

Szukałem ciągle coś nowego i za kazdym razem do niego wracałem .

CM 7 nie są ostre .

Poczytaj moje wczesniejsze posty .

Może być za ostro, napisz parę zdań jak się osłuchasz, osobiście nie przepadam za zestawieniami Rotel & B&W ( oczywiście niektóre bowersy grają świetnie )

Edytowane przez ortadragon

Witam

Melduję się na pokładzie z Rotelem Ra 930ax. Od razu mam pytanie odnośnie potencjometrów. Czym je czyścicie? Gdzieś przeczytałem że dobry jest Kontakt PR.

I jeszcze jedno: jak ten model brzmi z kolumnami Magnat Quantum 673? Ma ktoś taki zestaw lub słyszał?

kuba k

A który wzmacniacz lepiej zagra RA 12 cz RA 1520 ??

Generalnie są bardzo podobne, ta sama moc (2x60W). RA-12 jest bardziej stonowany w górze pasma, RA-1520 był trochę bardziej otwarty w górnych zakresach, bardziej delikatny.

Jednak wszystko zależy jakie kolumny do nich się podepnie, jeśli niefortunnie, dźwięk będzie płaski i bez dynamiki ( np. z Dynaudio Contour RA-12 totalnie nie poradził sobie, z Audience było już dużo lepiej. Z kolei ze starymi B&W DM302, na tekstylnych kopułkach, to już wulkan energii, dźwięk otwarty, czysty i dynamiczny w całym zakresie, z dużo ciekawszą górą, choć słabszą średnicą niż Dynaudio).

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Generalnie są bardzo podobne, ta sama moc (2x60W). RA-12 jest bardziej stonowany w górze pasma, RA-1520 był trochę bardziej otwarty w górnych zakresach, bardziej delikatny.

Jednak wszystko zależy jakie kolumny do nich się podepnie, jeśli niefortunnie, dźwięk będzie płaski i bez dynamiki ( np. z Dynaudio Contour RA-12 totalnie nie poradził sobie, z Audience było już dużo lepiej. Z kolei ze starymi B&W DM302, na tekstylnych kopułkach, to już wulkan energii, dźwięk otwarty, czysty i dynamiczny w całym zakresie, z dużo ciekawszą górą, choć słabszą średnicą niż Dynaudio).

Wzmacniacz ma grac z heco metas xt 701 gdzie srednio i niskotonowe sa z celulozy a wysokotonwe tekstylne.

Nie bedzie .

Juz miałem az wstyd pisac 9 szt RA-1070 .

Szukałem ciągle coś nowego i za kazdym razem do niego wracałem .

Wraca jak bumerang ;-) to dobrze świadczy o tym wzmaku

Ja swojego RB-1090 też testowałem z innymi końcówkami , czuje że będzie zemną bardzo długo, aż nie nawali ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

@tomaszE i @Satori - dziękuję za symbole przedwzmacniaczy.

Ciekawe, że w ogóle nie miałem w świadomości istnienia ekskluzywnej linii MICHI - ktoś użytkuje te Rotele?

A wracając na ziemię - jeśli ktoś chce się pozbyć RC-990BX lub RC-995BX (z pilotem), niech napisze.

Nawet za długi czas (jak przeczyta post), bo na siłę szukać nie będę, ale testowo by mi się taki przydał.

Ciekawe, że w ogóle nie miałem w świadomości istnienia ekskluzywnej linii MICHI - ktoś użytkuje te Rotele?

Miałem u siebie dość długo RC-1090 i RC-995, mimo wszystko pozostawiłem sobie RC-1082 i już tak parę ładnych lat jesteśmy wierni sobie ;-)

ładnie mi pasuje do RB-1090 i RB-1080

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.