Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.07.2022 o 11:21, Riczi75 napisał:

RC-1590 za 4tyś z hakiem .

Dzwonić , może wyśle :

Jan Morgan Pedersen

+47 40295760

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=258758347

Witam .. kupiłem Rotel Rc 1590  za 800 funtów i Rb 1590 2499£  mam pytanie co do Cd jaki kupić rotel DT-6000 czy Denon dcd  A110  .. który ma lepszy Dac i Leprzy dźwięk  i jak podłączyć zestaw żeby grało to jak powinno .. rc i rb Xlr czy rca  Kable ..

i Cd  rotel lub denon do rc  rca czy coax  lub Xlr kable .

. w ogóle  nie znam się   Co do kabli  czy ogólnie usłyszę różnice podlanczajac Cd czy rc kablami Xlr czy rca czy coax .  A słucham  Cd płyt pop dance i Trance  . prosze o radę .. kable będą chord epic  rca lub Xlr lub chrod signature  rca Xlr ewentualnie chord Sarum   Coax . Wszystko zależy  jaki  Cd będzie najlepszy jeśli chodźi o dźwięk rotel DT-6000 czy denon dcd a110 .. glosniki to Klipsch RF 7 III. Kable głośnikowe chord epic .. 

prosze jeśli to możliwe o rozpisanie  podłączenia rc rb i Cd w najlepszej  konfiguracji dzwieku … kable rc Xlr czy coax i czy potrzebuje dodatkowego Dac do zestawu czy Dac w rotel rc 1590 jest best i tego wykorzystać trzeba do Cd a nie Dac z Cd .. z góry dziękuje i pozdrawiam .. Lukasz 

8 minut temu, MarcinStereo napisał:

Porównaj wpierw CD jako transport podłączony kablem Coaxial do DAC RC1590 z brzmieniem samego odtwarzacza. 

No właśnie najpierw trzeba kupić Cd  i nie wiem czy ten Rotel DT 6000   zagra lepiej jak Denon  czy po prostu   Olać to i kupić jubileuszowy  Denon a110  i sprawdzać kablami jak będzie grał lepiej ..  bo nie mam jak sprawdzić jak gra  nowy Rotel Cd  DT 6000  a Denon wymiata w testach .. i teraz bądź mądry co leprze .. 

1 godzinę temu, Knaplukasz napisał:

kupiłem Rotel Rc 1590  za 800 funtów i Rb 1590 2499£  mam pytanie co do Cd jaki kupić rotel DT-6000 czy Denon dcd  A110

DT-6000 jest już CD z wejściem na DAC (a promowany jest jako DAC z wbudowanym napędem CD, co ma sugerować, że sekcji DAC poświęcono więcej uwagi) i RC-1590 też ma wbudowany DAC, więc zewnętrznego DAC-a raczej na pewno już nie potrzebujesz. Nie mam pojęcia, co jak gra z tych urządzeń, ale jeśli już kupisz Denona, to obstawiał bym, że zagra najlepiej po XLR, ponieważ ma w pełni zbalansowane wyjście. Natomiast DT-6000 (też niby model jubileuszowy na 60-lecie) ma raczej prostszą konstrukcję, ale na bardzo dobrych komponentach i tu już trzeba by było sprawdzić, które połączenie będzie najlepsze, ale obstawiam RCA lub COAX, bo Rotel z reguły XLR-y daje na doczepkę i nawet nie wiadomo do końca, czy RC-1590 jest w pełni zbalansowany (gniazda XLR na wejściu i wyjściu jeszcze o niczym nie przesadzają) i czy nie będzie wąskim gardłem dla tego Denona. Rotel nigdy też nie robił bardzo dobrych odtwarzaczy, a Denon - z tego, co miałem okazję posłuchać, nic mnie nie powaliło, ale nie słyszałem też nic flagowego tej marki. Jeśli Ci się podoba jak gra Denon, to bierz, ale myślę że w jego cenie (16kzł) to można kupić już naprawdę fajnego grajka (ja bym za tyle kupił cały system z drugiej ręki grający o klasę lepiej).

Edytowane przez mol01
2 minuty temu, mol01 napisał:

DT-6000 jest już CD z wejściem na DAC (a promowany jest jako DAC z wbudowanym napędem CD, co ma sugerować, że sekcji DAC poświęcono więcej uwagi) i RC-1590 też wbudowany DAC, więc zewnętrznego DAC-a raczej na pewno już nie potrzebujesz. Nie mam pojęcia, co jak gra z tych urządzeń, ale jeśli już kupisz Denona, to obstawiał bym, że zagra najlepiej po XLR, ponieważ ma w pełni zbalansowane wyjście. Natomiast DT-6000 (też niby model jubileuszowy na 60-lecie) ma raczej prostszą konstrukcję, ale na bardzo dobrych komponentach i tu już trzeba by było sprawdzić, które połączenie będzie najlepsze, ale obstawiam RCA lub COAX, bo Rotel z reguły XLR-y daje na doczepkę i nawet nie wiadomo do końca, czy RC-1590 jest w pełni zbalansowany (gniazda XLR na wejściu i wyjściu jeszcze o niczym nie przesadzają) i czy nie będzie wąskim gardłem dla tego Denona. Rotel nigdy też nie robił bardzo dobrych odtwarzaczy, a Denon - z tego, co miałem okazję posłuchać, nic mnie nie powaliło, ale nie słyszałem też nic flagowego. Jeśli Ci się podoba jak gra Denon, to bierz, ale myślę że w jego cenie (16kzł) to można kupić już naprawdę fajnego grajka (ja bym za tyle kupił cały system z drugiej ręki grający o klasę lepiej).

Denon a 110 nie ma Xlr 

Rotel ma zbalansowane XLR  wejścia i wyjścia ale jak mówisz mogą  byc lipa ?? To co lepiej podłączyć Rc i Rb kablami rca czy Xlr jak to inni podlanczali  do testów i chwalili wejścia Xlr ze gra lepiej niż po rca .. 

to jaki Cd kupić  jak nie denon i rotel .. masz jakieś inne propozycje jeśli Cd ma grać perfect lepiej niż denon i rotel .. 

3 minuty temu, Knaplukasz napisał:

Denon a 110 nie ma Xlr 

A no rzeczywiście, nie patrzyłem na tył, a na wnętrze i dał bym sobie rękę uciąć, że to konstrukcja w pełni zbalansowana z wyjściami XLR. Myślę, że takową jest, a dopiero przed wyjściami zdesymetryzowano sygnał na RCA - cóż za zmarnowany potencjał...

16 minut temu, Knaplukasz napisał:

To co lepiej podłączyć Rc i Rb kablami rca czy Xlr jak to inni podlanczali  do testów i chwalili wejścia Xlr ze gra lepiej niż po rca .. 

Myślę, że XLR jest zawsze lepszym rozwiązaniem od RCA, o ile coś nie jest skopane w samych układach symetryzacji/desymetryzacji, jak to miało miejsce w pierwszych Rotelach z wyjściami XLR (czyt. RC-995).

Gość

(Konto usunięte)
38 minut temu, Knaplukasz napisał:

Rc i Rb kablami rca czy Xlr

Ja nie słyszę różnicy pomiędzy xlr i rca.

rca sprawdzałem dołączone przez producenta, a XLR Klotz professional za chyba 70zł, elastyczny, dobrze zbudowany i solidny.

Edytowane przez MarcinStereo
18 minut temu, MarcinStereo napisał:

Ja nie słyszę różnicy pomiędzy xlr i rca.

Czyli najprawdopodobniej RC lub RB-1590 (albo obydwa) nie są zbalansowane. Poza tym, kolega sam przyznał, że się nie zna i nie wie, czy usłyszy różnicę na swojej muzyce, więc tym bardziej to nie robi większej różnicy. W takim przypadku samemu najlepiej wypożyczyć z salonu różne kable i sprawdzić, czy się ją słyszy, czy nie - jak nie, to chyba niema po co dopłacać do XLR-ów. Kasę kolega widzę ma, to w salonie raczej pójdą na wzystko, by klient był zadowolony.

Koledzy, a jaki DAC byście polecali do mojego zestawu Rotela ? Mieliście jakieś fajne Dac'i, które z Rotelami grają dobrze? Rozglądam się za nowym, co by mi dynamicznie a zarazem nie za chudo zabrzmiał. Może być używka kwota do wydania 3-4 tyś maks.

13 godzin temu, mol01 napisał:

Czyli najprawdopodobniej RC lub RB-1590 (albo obydwa) nie są zbalansowane. Poza tym, kolega sam przyznał, że się nie zna i nie wie, czy usłyszy różnicę na swojej muzyce, więc tym bardziej to nie robi większej różnicy. W takim przypadku samemu najlepiej wypożyczyć z salonu różne kable i sprawdzić, czy się ją słyszy, czy nie - jak nie, to chyba niema po co dopłacać do XLR-ów. Kasę kolega widzę ma, to w salonie raczej pójdą na wzystko, by klient był zadowolony.

no pewnie, że nie są, przecież to te same układy, co w serii 10XX i starszych, poza DAC-iem oczywiście. W ogóle był jakiś symetryczny Rotel w historii? Kablami bym się nie przejmował, ja tam jestem głuchy na ich wpływ 🙂

20 godzin temu, Knaplukasz napisał:

No właśnie najpierw trzeba kupić Cd  i nie wiem czy ten Rotel DT 6000   zagra lepiej jak Denon  czy po prostu   Olać to i kupić jubileuszowy  Denon a110  i sprawdzać kablami jak będzie grał lepiej ..  bo nie mam jak sprawdzić jak gra  nowy Rotel Cd  DT 6000  a Denon wymiata w testach .. i teraz bądź mądry co leprze .. 

Jeden i drugi CD to świetny sprzęt z górnej półki, którego nie wybierzesz będzie super. W grę mogą wchodzić niuanse brzmieniowe. Najlepiej przetestować przed zakupem. Podejrzewam, że Denon będzie grał bardziej górą niż Rotel ale mogę się mylić bo nie porównywałem tych dwóch sprzętów. Osobiście mając już wzmaka Rotela wziąłbym CD Rotela no i ten model ma fajnego DACa ES9028PRO firmy ESS Technologies , który obsługuje i DSD i MQA.

1 godzinę temu, Rancor_pl napisał:

Jeden i drugi CD to świetny sprzęt z górnej półki, którego nie wybierzesz będzie super.

Z tą górną półką to nie przesadzajmy - to co najwyżej klasa średnia wyższa. Po drugie każdy z tych odtwarzaczy prezentuje zupełnie inną filozofię projektowania: Denon prezentuje szkołę skomplikowanego rozbudowanego układu na stosunkowo średniej klasy komponentach, a Rotel szkołę średnio skomplikowanego układu na komponentach z wyższej półki, selektywnie dobranych w zależności od pełnionej funkcji. Komponenty z górnej póki mają jedno i drugie - komponenty najwyższej klasy w rozwiniętych układach (Classe, Bladelius, Accuphase, że już nie wspomnę o dCS-ie, czy Marku Levinsonie), ewentualnie selekcjonowane komponenty wysokiej klasy pod względem ściśle dobranych parametrów w prostych, ale bardzo precyzyjnych układach (Naim, YBA, Audio Research).

21 godzin temu, Knaplukasz napisał:

to jaki Cd kupić  jak nie denon i rotel .. masz jakieś inne propozycje jeśli Cd ma grać perfect lepiej niż denon i rotel .. 

Ja bym w tej cenie kupił Primare CD32, choć uważam, że jest uboższy od starego CD31 (a CD35 jeszcze uboższy), który to już deptał po piętach górnej półce z pierwszej grupy. Ewentualnie jakiegoś Marantza, jeśli preferuje się jednak cieplejszą średnicę nad dynamikę i płaską charakterystykę lub T+A, jeśli liczy się dla Ciebie wyłącznie precyzja, przy kompletnym braku finezji w brzmieniu.

9 minut temu, mol01 napisał:

Z tą górną półką to nie przesadzajmy - to co najwyżej klasa średnia wyższa. Po drugie każdy z tych odtwarzaczy prezentuje zupełnie inną filozofię projektowania: Denon prezentuje szkołę skomplikowanego rozbudowanego układu na stosunkowo średniej klasy komponentach, a Rotel szkołę średnio skomplikowanego układu na komponentach z wyższej półki, selektywnie dobranych w zależności od pełnionej funkcji. Komponenty z górnej póki mają jedno i drugie - komponenty najwyższej klasy w rozwiniętych układach (Classe, Bladelius, Accuphase, że już nie wspomnę o dCS-ie, czy Marku Levinsonie), ewentualnie selekcjonowane komponenty wysokiej klasy pod względem ściśle dobranych parametrów w prostych, ale bardzo precyzyjnych układach (Naim, YBA, Audio Research).

Ja bym w tej cenie kupił Primare CD32, choć uważam, że jest uboższy od starego CD31 (a CD35 jeszcze uboższy), który to już deptał po piętach górnej półce z pierwszej grupy. Ewentualnie jakiegoś Marantza, jeśli preferuje się jednak cieplejszą średnicę nad dynamikę i płaską charakterystykę lub T+A, jeśli liczy się dla Ciebie wyłącznie precyzja, przy kompletnym braku finezji w brzmieniu.

Hmmm  może spróbuje tego Rotela DT 6000   Nigdy nie mialem Rotela ..może fakt zagra lepiej od Denon a110 .. a co polecacie Cd jaki do płyt  Sacd … mam wydania Japan  queen . Może jakoś Cd w cenie 10/12 tys zł  

20 minut temu, mol01 napisał:

Komponenty z górnej póki mają jedno i drugie - komponenty najwyższej klasy w rozwiniętych układach (Classe, Bladelius, Accuphase, że już nie wspomnę o dCS-ie, czy Marku Levinsonie), ewentualnie selekcjonowane komponenty wysokiej klasy pod względem ściśle dobranych parametrów w prostych, ale bardzo precyzyjnych układach (Naim, YBA, Audio Research).

Nie wiem czy tutaj to już bardziej nie opisujesz High Endu 😉 Wiadomo, że można lepiej niż ten Rotel czy Denon ale klocki za około 15k za sztukę to jak dla mnie już górna półka. Zwykle to są już bardzo porządne sprzęty.  Można się tylko zastanaiwać czy za takie kwoty nie kupi się lepszego sprzętu używanego...

21 minut temu, Rancor_pl napisał:

Można się tylko zastanaiwać czy za takie kwoty nie kupi się lepszego sprzętu używanego...

No właśnie, ale jak ktoś woli nówkę na gwarancji, to już jego decyzja, A tu raczej dużego pola manewru tu już niema, bo obecnie mało się już robi odtwarzaczy CD, zwłaszcza takich nie przekombinowanych bezsensownie upsamplingami, asynchronicznościami DAC-a itp.

21 minut temu, Rancor_pl napisał:

Nie wiem czy tutaj to już bardziej nie opisujesz High Endu 😉

Dla mnie wysoka półka to właśnie High-End, choć z wymienionych przeze mnie marek można znaleźć i urządzania poniżej 20kzł, jak i za ponad 100kzł.

Edytowane przez mol01

Choć ja się bez wstydu przyznam, że w życiu nie wydałem więcej jak 5zkł na jeden klocek (i uważam to za i tak bardzo dużo), ale nie przeszkadza mi to w posiadaniu klocków, które niegdyś w salonie kosztowały kilkadziesiąt tysięcy. A klocki kosztujące dziś 15-20 tysięcy jeszcze dziesięć lat temu kosztowały góra 5-6 tysięcy - więc inflacja też sprzyja zakupom używek, bo można powiedzieć, że te kosztujące kiedyś kilkadziesiąt tysięcy dziś kosztowałyby koło 100kzł albo księgowi by je mocno zubożyli.

Edytowane przez mol01
18 minut temu, mol01 napisał:

Choć ja się bez wstydu przyznam, że w życiu nie wydałem więcej jak 5zkł na jeden klocek (i uważam to za i tak bardzo dużo), ale nie przeszkadza mi to w posiadaniu klocków, które niegdyś w salonie kosztowały kilkadziesiąt tysięcy. A klocki kosztujące dziś 15-20 tysięcy jeszcze dziesięć lat temu kosztowały góra 5-6 tysięcy - więc inflacja też sprzyja zakupom używek, bo można powiedzieć, że te kosztujące kiedyś kilkadziesiąt tysięcy dziś kosztowałyby koło 100kzł albo księgowi by je mocno zubożyli.

No i wracamy do starej kwestii, ja jestem za starym i czasem wydałem na takowy wartościowy sprzęt i 10000zł...

13 minut temu, baksiu napisał:

No i wracamy do starej kwestii, ja jestem za starym i czasem wydałem na takowy wartościowy sprzęt i 10000zł...

U mnie w Uk starych nie ma 

a jak sa to bardzo stare i już nie nadające sie chyba ze całkowity  remont .. w Pl można dorwać perełki w Uk ciężko .. wiec No muszę nowe kupować .. 

ciagle miałem albo yamahy Marantz lub Denon  wysokie modele i ciagle mało mocy lub dźwięk coś nie tak  teraz 1 raz Rotel wysoki model i może teraz będzie myśle  ok  klasa AB i dzielony może będę zadowolony 😉😉

4 godziny temu, Rancor_pl napisał:

Jeden i drugi CD to świetny sprzęt z górnej półki, którego nie wybierzesz będzie super. W grę mogą wchodzić niuanse brzmieniowe. Najlepiej przetestować przed zakupem. Podejrzewam, że Denon będzie grał bardziej górą niż Rotel ale mogę się mylić bo nie porównywałem tych dwóch sprzętów. Osobiście mając już wzmaka Rotela wziąłbym CD Rotela no i ten model ma fajnego DACa ES9028PRO firmy ESS Technologies , który obsługuje i DSD i MQA.

Połączenie rc i rb rca i Cd rca kable będzie ok  ? chord epic lub signature kablami .. 

4 godziny temu, Rancor_pl napisał:

Mówisz Rotela brać ale ubogi w środku .. mi się wydaje Denon lepiej środek wypada .. i teraz co wybrać … 🤷🏻‍♂️

B11AE4E3-7984-4ACF-A696-A1F303816CEF.png

26166621-3B62-4E97-A362-FFC07AA41381.jpeg

Godzinę temu, Knaplukasz napisał:

Połączenie rc i rb rca i Cd rca kable będzie ok  ? chord epic lub signature kablami .. 

Mówisz Rotela brać ale ubogi w środku .. mi się wydaje Denon lepiej środek wypada .. i teraz co wybrać … 🤷🏻‍♂️

B11AE4E3-7984-4ACF-A696-A1F303816CEF.png

26166621-3B62-4E97-A362-FFC07AA41381.jpeg

Denon faktyczie w środku ładny. Ta miedziana klatka jest zajefajna. Niech ktoś kto się lepiej zna wypowie bo może Rotel wygląda mniej bajerancko ale może ma lepsze podzespoły ? DACa to chyba napewno ma lepszego niż ten Denon ?

41 minut temu, Knaplukasz napisał:

Mówisz Rotela brać ale ubogi w środku

"Ubogi", bo jak wspomniałem, ma mniej skomplikowany układ, ale patrząc na same kondy: na zasilaniu mamy dwa duże Vishaye (niebieskie z czarną górą), Nichicon VX (czary z krzyżykiem), Nippony (czarne z "trzyramiennym śmigłem") i Panasonici FC (ciemnogranatowe ze złotym paskiem i z "-("), w układzie wyjściowym Wimy (czerwone prostokątne), Nichicony MUSE (zielone z krzyżykiem) i Nichicony Gold Tune (ciemnobrązowe ze złotym paskiem i krzyżykiem), w zasilaniu cyfry i odsprzedaniu DAC-a OS-CONy (fioletowe lub z srebrne z fioletowym "półksiężycem"). A w Denonie - dużo tego, ale wszystko produkcji Elny raczej z niewyszukanych serii no i chyba jakieś Silver Mica (zielonkawe). Do tego dwa zwykłe trafa EI, a w Rotelu masz toroid + zasilacz impulsowy dla trybu Stanby. Denon ma chyba uznany DAC Asahi Kasei, ale dziś DAC-i są już na tak wyrównanym poziomie, że raczej ciężko na słuch ocenić, że któryś gra lepiej - ktoś tu już napisał, że w Rotelu też jest jakiś fajny ESS (mi się ta marka kojarzy z profesjonalnymi kartami dźwiękowymi do PC-ta).

14 minut temu, Rancor_pl napisał:

Ta miedziana klatka jest zajefajna.

Miedziana pokrywka skrywa prawdopodobnie prosty napęd DVD Sanyo SF-HD850 (taki przynajmniej siedział w DCD-A100), a w Rotelu chyba mamy prosty napęd CD od Sony.

5 minut temu, mol01 napisał:

"Ubogi", bo jak wspomniałem, ma mniej skomplikowany układ, ale patrząc na same kondy: na zasilaniu mamy dwa duże Vishaye (niebieskie z czarną górą), Nichicon VX (czary z krzyżykiem), Nippony (czarne z "trzyramiennym śmigłem") i Panasonici FC (ciemnogranatowe ze złotym paskiem i z "-("), w układzie wyjściowym Wimy (czerwone prostokątne), Nichicony MUSE (zielone z krzyżykiem) i Nichicony Gold Tune (ciemnobrązowe ze złotym paskiem i krzyżykiem), w zasilaniu cyfry i odsprzedaniu DAC-a OS-CONy (fioletowe lub z srebrne z fioletowym "półksiężycem"). A w Denonie - dużo tego, ale wszystko produkcji Elny raczej z niewyszukanych serii no i chyba jakieś Silver Mica (zielonkawe). Do tego dwa zwykłe trafa EI, a w Rotelu masz toroid + zasilacz impulsowy dla trybu Stanby. Denon ma chyba uznany DAC Asahi Kasei, ale dziś DAC-i są już na tak wyrównanym poziomie, że raczej ciężko na słuch ocenić, że któryś gra lepiej - ktoś tu już napisał, że w Rotelu też jest jakiś fajny ESS (mi się ta marka kojarzy z profesjonalnymi kartami dźwiękowymi do PC-ta).

Na to wyglada  ze Denony nie takie dobre jak .. rotel podzespoły Rotel zjada Denona .. a i będzie do kompletu .. nie ma co kombinować biore Rotela DT 6000 😉💪 chhba ze ktoś powie coś więcej może za tak kasę inny Cd co jest leprzy niż Rotel DT 6000 i Denon a 110 

1 minutę temu, mol01 napisał:

Miedziana pokrywka skrywa prawdopodobnie prosty napęd DVD Sanyo SF-HD850 (taki przynajmniej siedział w DCD-A100), a w Rotelu chyba mamy prosty napęd CD od Sony.

To który lepszy 🤷🏻‍♂️ to już SAm nie wiem hehe 

8 minut temu, MarcinStereo napisał:

Przy takich pieniądzach nie posłuchać sprzętu to błąd, ja dałem pomysł skonfrontowania DAC z RC1590 i ww. odtwarzaczy. Możliwe jest że wystarczy sam transport tj. CD11 😉 

Mówisz ten Cd 11 zjada dt6000 i Denona czy raczej różnicy nie będzie między cd11 dt6000 i a110

8 minut temu, mol01 napisał:

A co do kabli potrzeba lepsze czy chord epic rca  1999 zł za metr wystarczy do Cd podłączenia i do  rc z rb razem czy inne preferujecie ??? 

DVD będzie dużo dłużej wczytywał płyty i wolniej przerzucał utwory, a poza tym z reguły lasery DVD są mniej żywotne (choć też zależy, co konkretnie siedzi w Rotelu, bo nowe lasery CD z soczewką z pleksi to też często buble), ale Denon to w zasadzie chyba odtwarzacz SACD/DVD-Audio, więc inaczej być nie mogło.

Poprawka - w Denonie jest jeszcze trzecie trafo dla sekcji analogowej - pod miedzianą pokrywką za napędem i cztery staromodne kości DAC Burr Brown PCM1795. Tu już szala przechyla się w stronę Denona, ale ja nadal nie byłbym przekonany bez odsłuchu.

10 minut temu, mol01 napisał:

DVD będzie dużo dłużej wczytywał płyty i wolniej przerzucał utwory, a poza tym z reguły lasery DVD są mniej żywotne (choć też zależy, co konkretnie siedzi w Rotelu, bo nowe lasery CD z soczewką z pleksi to też często buble), ale Denon to w zasadzie chyba odtwarzacz SACD/DVD-Audio, więc inaczej być nie mogło.

Denon to Sacd Cd nie DVD ..   to co denon ma leprzy laser ..? W Rotel padnie szybciej ? 
ja tez nie kupuje Cd na lata co rok zmieniam wiec No nigdy nie miałem Cd ani sprzętu dłużej niż rok i następny ..😜 

Kurczę ale napaliłam się na Rotela  a tu wychodzi ze laser lipa 🤷🏻‍♂️ale ma 5 lat gwarancji wiec myśle że jak  padnie to  kupi się nowy 😉

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, Knaplukasz napisał:

Mówisz ten Cd 11 zjada dt6000 i Denona czy raczej różnicy nie będzie między cd11 dt6000 i a110

Porównaj DT6000 z DAC RC1590 i prawdopodobnie różnica będzie tak mała że lepiej za groszę kupić CD11 jako transpor, napisałem prawdopodobnie bo odsłuch tylko może zewryfikować i w razie czego zaoszczędzić grube tysiące.

2 minuty temu, MarcinStereo napisał:

i w razie czego zaoszczędzić grube tysiące.

Raczej kolega nie chce oszczędzać 😉

ja tez nie kupuje Cd na lata co rok zmieniam wiec No nigdy nie miałem Cd ani sprzętu dłużej niż rok i następny ..😜 

To może pochwalisz się, co robisz z tym rocznym sprzętem po zmianie na nowy koledze @Zombywoof.

21 minut temu, Knaplukasz napisał:

Na to wyglada  ze Denony nie takie dobre jak .. rotel podzespoły Rotel zjada Denona .. a i będzie do kompletu .. nie ma co kombinować biore Rotela DT 6000 😉💪 chhba ze ktoś powie coś więcej może za tak kasę inny Cd co jest leprzy niż Rotel DT 6000 i Denon a 110 

A co do kabli potrzeba lepsze czy chord epic rca  1999 zł za metr wystarczy do Cd podłączenia i do  rc z rb razem czy inne preferujecie ??? 

Mylisz się nieco, sam sprowadzałem z UK fajne klocki i ostatnio sytuacja z transportem i cłami utrudnia proceder. Używki w UK są znacznie tańsze, niż w PL. Nie wiem co według Ciebie znaczy określenie "bardzo stare", bo dla mnie to sprzęty z lat '70;80, sprzęty od '95 do ok '05 roku uważam za te ze złotej ery stereo, potem temat zaczął się sypać, pojawiła się moda na KD i wielka komercjalizacja branży, liczne przejęcia, fuzje, albo plajty i z niektórych szanowanych marek zostały znaczki, na szczęście Rotel się trzyma, choć ceny poszły w stratosferę, jak za ten pułap jakościowy. W hiendzie jest po prostu galopującą inflacja i ciężko znaleźć coś nowego, na prawdę interesującego jakościowo i brzmieniowo poniżej 30000zł za element, widać to zwłaszcza w segmencie kolumn, ceny stały się chore, nawet jak na moją kieszeń.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.