Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX- V890 Czy warto

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

i tez z tego powodu to nie kandydat ! na dzisiejsze wymagania chociazby najslabsze jakie oferuje dd

proste koniec kropka bez sensu jest kupowac cos co ani w kinie juz nie zagra ani w stereo :)

zaraz zaraz... kolega napisał że na dekoderach mu nie zależy bo ma je w dvd, może sobie puścić analogowo...

skoro rxv 630 ma grać tak dobrze to dlaczego rxv 890 gorzej ? zwłaszcza skoro jest z jeszcze lepszych czasów Yamahy :D

przypuszczam ze tym sposobem jeszcze bardziej okaleczylby dd czy dts łącząc to analogowo

ogolnie bez sens don111 proponuje tobie zkaupic taką maszynke plus mante :) i łaczyc sobie analogowe pewnie bedziesz wkoncu zaspokojony :) po odsluchu tego brzmienia

poczytaj sobie może najpierw o połaczeniu analogowym, często to brzmi nie gorzej od cyfrowego

i nie zakładaj od razu Manty jako źródła, może ty byś tak właśnie łączył a później wmawiał że winny jest ampli :)

tylko czesto przetworniki cyfrowo analogowe sa tandetne ! :-) a przypuszczam ze kolega niema w posiadaniu yamaszki dvd 2700 czy denon 2930 :) tylko zwykly prosty dvd gdzie w łącza analogowe wyposazonono go na odczepne co aby w normach sie zmiescic:) takie pieprzenie don111 skoncz wkoncu sie bawic w kotka i myszke i odpowiadaj normalnie a nie do okoła warszawy mysle ze zrozumiales moją aluzje:) buahaha

to że ty coś przypuszczasz to wiesz gdzie można sobie wsadzić... :)

błędnie zakładasz, że tylko drogie dvd ma dobrą sekcje CA... to nie jest reguła, ale pewnie nigdy nie słyszałeś chociażby taniego Samsunga HD-945/950 albo 745 :)

może ty w końcu przestaniesz się bawić w kotka i myszkę i odpowiesz dlaczego Yamaha 630 miałaby zagrać lepiej od Yamahy 890, która jest z jeszcze lepszych czasów klocków tej firmy,a w dodatku z wyższej serii ? odpowiem może za ciebie, ty nie odpowiesz bo wiesz, że pierd.... bzdure, nie mając w ogóle pojęcia co to za model

Wy tu się Panowie zaczynacie przedrzeźniać, a ja zauważyłem, założyciel wątku, kolega "manioslawa" ma chyba same kolumny na fronty Infinity Beta 40 i zdaje się nic poza tym.

Może warto by było wymyślić dla niego rzetelny zestaw stereo, jako podstawowy system odsłuchowy czyli CD + odpowiedni wzmacniacz do tych dość pokaźnych kolumn, a później na jego fundamentach rozbudować do 5.1 lub więcej.

Taką opcję można bardzo łatwo zrealizować za pomocą cacka Yamahy opisanego w tym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzisiaj kosztuje mniej niż najtańszy amplituner, a dostarcza radochy w kinie domowym pewnie za trzech.

Słuchałem i polecam zatwardziałym miłośnikom stereo.

Ukryta Zawartość

Słuchajcie ja mam w domu dwa wzmacniacze radmora 5100 w idealnym stanie oraz Pionka A401 z 550W poboru, ale pytam was czy próbowac z tym ustrojstwem czy to zagra i w razie czy na tym nie strace , bo wyglada pozadnie , wg mnie niezłe parametry waga, o to chodzi, mysle ze cena jest niezla dlatego pytam was o rade czy to wziąść czy nie , ale nie ma problemu piszcie wątek sie rozwinie

po co chcesz sie pakowac w beuzyteczny sprzet? to moze wez ta dsp a2 ktora wyzej dalem linka !

to nie ampli lecz wzmak z dekoderami dd i dts i na 100% zagra lepiej niz ten wynalazek rxv890 po co tobie ampli?:)na cholere tuner ? ktory daje tylko niepotrzebne szumy ???

nie szkoda ci pieniedzy na szajs? jak juz kupic to nie lepiej cos porzadnego a takie dsp a2 mimo ze stare jak swiat ale wlasnei porzadne przemysl to rowniez porzadnie :)

Słuchaj ale tez kosztuje inaczej to kosztuje ok 400zł a tamto wiecej , a poprostu chcialem spróbowac, własnie na allegro wystawili taką yamahe zobacze za ile pójdzie czy warto ją brac zeby w razie spróbowac i sprzedac

co czyli , mówie czekam na to co sie bedzie działo na allegro jak pójdzie za w miare tyle co on chce mi ja póścic to zaryzykuje kupie i ozbacze co to za sprzęt dzieki takim probom nabiera sie zaj... doswiadczenia...

Sadzac po zakladanych przez Ciebie watkach, mam wrazenie, ze sam nie bardzo wiesz co bys chcial. Moze zamiast gonic wszelkie "okazje" warto by usiasc i na spokojnie zastanowic sie ktora droge wybrac. Bo mowisz, ze wazna jest dla ciebie przede wszystkim jakosc w stereo, ale chcesz kupic amplituner wielokanalowy. Widzisz w tym sens? Bo ja nie bardzo. Drugi paradoks - KD w przeciwienstwie do stereo caly czas ewoluuje, nadchodzi nowa era (HD w wizji i w audio) i za kilka lat bedzie standardem, a Ty zastanawiasz sie nad prologic'iem. To troche tak, jak bys rozwazal kupno czarno-bialego telewizora. Mozna, tylko po co.

Zastanow sie: STEREO czy KINO? Warto przy podjeciu decyzji udac sie do jakiegos dobrego sklepu i posluchac zarowno jednego jak i drugiego (na muzyce i na filmie). Potem pomysl co jest do wybranej koncepcji potrzebne i realizuj, bo jak na razie strasznie sie miotasz.

P.S. Doswiadczenie mozna zdobywac bez wydawania kasy...

Jest o wiele lepszy sposób na pogodzenie kina i jakości w muzyce ale pod warunkiem że macie żyłkę do majsterkowania ,a do tego będzie nam potrzebny zakup trzech dwukanałowych modułów B&O ICEpower 200ASC takich samych jak są stosowane w audiofilskich końcówkach ''BelCanto S300'' te końcówki można nabyć za cenę około 357,63 zł z przesyłką + dekoder /przed wzmacniacz za około 248,25 zł+przesyłka ,do tego dojdzie jeszcze koszt obudów na końcówki mocy ,złącza i transformatory .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Recenzje końcówek BelCanto na modułach B&O ICEpower 200ASC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PS

Jak ktoś chce to można nawet tuningować i ''zlampizować'' ten dekoder ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to skurczybyk z tego sprzedawcy modułów B&O ICEpower 200ASC ,jak podawałem wcześniej linka to cena ''kup teraz'' była 357,63 zł z przesyłką a teraz jak mu mocno wzrosła liczba odsłon to zaraz zmienił na 420,74 zł z przesyłką .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.