Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

caly kpl wiec myslalem, ze z pre

szkoda:)

Cena z pre byłaby git - i tak za dyszkę tekie ex-demo łyknąć ... ech ;)

Ale pisząc komplet mieli chyba na myśli, że w pudełku i z papierami

I to czarny ...

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

:) fajna końcówka :)

swoją drogą to troszkę go już opychają

http://archiwumallegro.pl/roksan_platinum_pr15b_st1308_exdemo_gw_fv-1031930863.html

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Czaiłem się na nią w zeszłym roku.

Szkoda, że bez PRE.

Zastanawia mnie tylko jak to gra. Bo od dawna szukam opinii o serii platinum i nic.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.henleydesigns.co.uk/content.asp%3FContentID%3D124&ei=1NloT63tFZPT4QTXw8GKCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=5&ved=0CFMQ7gEwBA&prev=/search%3Fq%3Dreview%2B%2Broksan%2BPlatinum%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DdUQ%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1600%26bih%3D763%26prmd%3Dimvns

faktycznie mało jest do wyszukania testów, w decibelu mi powiedzieli że to zupełni klasę wyżej w kontroli basu głębi dynamiki budowy sceny rozdzielczości, mniej troszkę analogu i mgiełki niż w caspianie więcej detali ale w bardzo muzykalny sposób dalej podane nie technicznie,

Focal + Naim

:) fajna końcówka :)

swoją drogą to troszkę go już opychają

http://archiwumallegro.pl/roksan_platinum_pr15b_st1308_exdemo_gw_fv-1031930863.html

Tylko, że wtedy za zestaw chcieli 25 tysi, a teraz końcówka by za dyszkę poszła pewnie.

A pre można sobie dokupić...

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en%7Cpl&u=http://www.needledoctor.com/Roksan-Platinum-PR-15B-Preamplifier

... tanio ;)

tak, czy inaczej, to Wasze Focusy podłogowe by tańczyły jak wariatki z tą końcóweczką :D

Qrcze, piękny zestawik ...

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Tylko, że wtedy za zestaw chcieli 25 tysi, a teraz końcówka by za dyszkę poszła pewnie.

A pre można sobie dokupić...

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en%7Cpl&u=http://www.needledoctor.com/Roksan-Platinum-PR-15B-Preamplifier

... tanio ;)

tak, czy inaczej, to Wasze Focusy podłogowe by tańczyły jak wariatki z tą końcóweczką :D

Qrcze, piękny zestawik ...

oderwały by się od ziemi ! tylko iskry by poszły z kolcy do podłogi :)

Focal + Naim

Ta końcówka wbrew pozorom nie ma jakiś super mocy.

http://translate.goo...%26prmd%3Dimvns

faktycznie mało jest do wyszukania testów, w decibelu mi powiedzieli że to zupełni klasę wyżej w kontroli basu głębi dynamiki budowy sceny rozdzielczości, mniej troszkę analogu i mgiełki niż w caspianie więcej detali ale w bardzo muzykalny sposób dalej podane nie technicznie,

Trochę bez entuzjazmu wypowiedź i pewnie ta końcówka nie jest jakaś super bo mało kto się wypowiada za granicą, a ja porównując Caspiany do Krella S300i to powiem, że Caspian grał zdecydowanie gorzej. Co nie zmienia faktu, że Platinum może grać ciekawie i zjawiskowo.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Chetnie bym przygarnal platinum;-)

Jestem bardzo ciekaw jak gravten zestaw.

Niestety nie ma.zadnych opini nt tego zestawu. Chyba zaden z forumowiczow tego forum nie mial okazji posluchac... Sprzedaje sie dlugo poniewaz cena jest spora. Kazdy pewnie sie obawia ze tego zestawu sie nie sprzeda szybko. Pewnie duza strata by byla... Skoro ten sklep buja sie z nia ponad rok to daje to do zastanowienia...

Na ebay jest caly zestaw tzn pre i koncowka za ok 20tys zl i tez wisi juz kilka miesiecy...

Choc i tak chcialbym posluchac;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Trochę bez entuzjazmu wypowiedź i pewnie ta końcówka nie jest jakaś super bo mało kto się wypowiada za granicą, a ja porównując Caspiany do Krella S300i to powiem, że Caspian grał zdecydowanie gorzej.

Doskonale powinieneś wiedzieć, że próba napędzania dali grand caspianem to od samego początku był słaby żart.

Caspian się do takich zadań po prostu nie nadaje i trudno mieć do niego pretensje.

Ta końcówka wbrew pozorom nie ma jakiś super mocy.

Trochę bez entuzjazmu wypowiedź i pewnie ta końcówka nie jest jakaś super bo mało kto się wypowiada za granicą, a ja porównując Caspiany do Krella S300i to powiem, że Caspian grał zdecydowanie gorzej. Co nie zmienia faktu, że Platinum może grać ciekawie i zjawiskowo.

a ja słyszałem że caspian nie gra tak technicznie jak krelle, i nie jest też dużo słabszy, więc ciężko wyrokować tylko po Twoim teście że tak caspian dosteje po tyłku :)

Focal + Naim

kivlov,

napisz kilka słów o porównaniu Caspiana (tu napisz którą wersję miałeś) i Krella i na jakim systemie porównywałeś.

pzdr

----------------------------------------------------

kivlov,

napisz kilka słów o porównaniu Caspiana (tu napisz którą wersję miałeś) i Krella i na jakim systemie porównywałeś.

pzdr

Quad,

Porozmawiaj z p. Rogalą o Caspianie i tym Krellu 300i. Ja usłyszałem od niego zgoła odmienną opinię na ten temat.

Podczas jedenj z rozmów z Grzegorzem temat ww. Krella się przewinął ale była to dosłownie kilka słów.

Doświadczenia innych użytkowników tez chętnie poczytam - ale nie wypowiedzi typu "grał zdecydowanie gorzej" - dlatego poprosiłem kivlova o kilka słów więcej.

Osobiscie nie miałem możliwości słuchać tego Krella a opinie o nim są bardzo różne - może kiedyś mi się uda, napisze wtedy kilka słów od siebie jak moim zdaniem ma się on do Caspiana M1.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Jako, że zostałem wywołany do tablicy udzielę moich spostrzeżeń.

Miałem Caspiana MK1, M-series, M-Series new gen więc trochę o caspianach wiem. Roksan zachwycał mnie swoją średnicą i niskim basem. Wysokie tony były ok, ale nie były bardzo dokładne. Porównując caspiana (mowa tu o new gen - bo ten spisywał się najlepiej) z Krellem S300i (nie mylić z innymi modelami np. KAV300) to Krell zagrał bardziej bajeczną średnicą czego sobie kompletnie nie wyobrażałem przed zakupem. Zejście tego Krella sięga chyba samego piekła, gdyż bass jest tak mocny i tak niski, że nie da się tego opisać. Wysokie tony są bardzo dokładne. W zasadzie dzieli Krella i Caspiana trochę pieniędzy. Może w innym systemie zagrało by inaczej, ale różnica była naprawdę bardzo duża więc nie wiem skąd te głosy, że Caspiana może grac lepiej od S300i. Może kolumny nie pozwalały rozwinąć skrzydeł. Sam Wojciech Pacuła porównywał ten model Krella z McIntoshem 6900, co już daje do myślenia.

:D

EMiL,

jedź do Norwegii, pół roku popracuj, to sobie taki zestawik za zasiłek kupisz ;)

lol

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Miałem kilka Caspianów.

Są to wyśmienite wzmacniacze w swojej cenie.

I zastanawiam się czy nie kupić sobie MK2 który jest na allegro i mieć go w razie "W". Bo jestem w trakcie poszukiwania czegoś naprawdę dobrego i właśnie Caspian może by służył jako sprzęt awaryjny.

I ciekawe, czy na to wystawiają pełną gwarancję jako ex-demo, czy jako używkę sprzedają

http://allegro.pl/zestaw-roksan-caspian-srebrny-i2211888786.html

Bo schodzi im to, schodzi i zejść nie może.

Jest napisane , że sprzęt jest NOWY :)

Co do Platinum to zbyt duże pieniądze, aby ryzykować w ciemno, a jako, że długo się nie sprzedaje to pewnie i po odsłuchach ludzie nie są zachwyceni ceną w stosunku do jakości.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.