Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

jeżeli już dyskutujemy o gustach:

czarne gałki jak najbardziej byle w macie (tak jak w czarnym m1)

ale niebieskie diody ?

hmmm, zaczyna robić się ciekawie :)

----------------------------------------------------

a o tym pewnie nie slyszeliscie:

ROKSAN CASPIAN M2 INTEGRATED AMPLIFIER Black Edition

Wersja Black Edition w odróżnieniu od wersji standardowej w kolorze black różni się gałkami w kolorze czarnym i niebieskimi diodami led....

cena prawie 9 koła...

Podrzuć Roksanowi ten pomysł, bo ciekawy - tylko jutro ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Panowie,

BLACK EDITION to nie żart !! no chyba, że z okazji prima aprillis się ktoś w fotoszopie pobawił :)

w ogłoszeniu jest link: http://www.hifi.pl/gielda/wzmint5000/98080.php

----------------------------------------------------

No faktycznie, a ogłoszenie z przedwczoraj, czyli serio... chyba.

Lepiej to wygląda od "zwykłego" M2, tylko te niebieskie diody ...

Tylko czemu 2 guziczki nadal niestety srebrne ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

odpisali mi z blueaudio :

"ROKSAN CASPIAN M2 INTEGRATED AMPLIFIER Black Edition to nowość. Poniżej podaję link do

tego wzmacniacza a naszym sklepie http://blueaudio.pl/roksan-caspian-black-edition-p-3471.html

Informacje na temat tego wzmacniacza wkrótce pojawią się na oficjalnej stronie producenta ROKSAN.

Wersja Black Edition w odróżnieniu od wersji standardowej w kolorze black różni się gałkami w kolorze czarnym i niebieskimi diodami led.

Serdecznie zapraszam do składania zamówień."

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Panowie Roksan Kandy K2 idzie w stronę ciepła , neutralności czy raczej jest to zimny dźwięk ?

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Panowie Roksan Kandy K2 idzie w stronę ciepła , neutralności czy raczej jest to zimny dźwięk ?

Witam

Roksan gra raczej cieplo , bardziej neutralny dzwiek zero grania na sile, spokojnie, z wybitna Srednica w tej cenie ,bardzo dobra dynamika i potega w bassie. Posluchaj muzyki z gitarami bassowymi to przestaniesz szukac wzmacniacza :)

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Wielkie dzięki za odpowiedź . Jakie grające ciepło wzmacniacze możecie jeszcze polecić , bo takiego szukam ?

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

To ten sam: http://www.hifi.pl/gielda/wzmint5000/97550.php

Telefon ten sam, a poza tym to zdjęcie mi gość wcześniej przysłał.

to poproszę jakieś propozycje do 6k na prv :) Raczej lampa odpada ...

dokladnie ,caspian dobra cena, a tutaj to juz pogranicze High End-u

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Tak tylko ja na 99% będę kupował na raty, także ta opcja odpada , i niestety nie jestem w stanie wykrzesać gotówki , a nowy dom czeka na sprzęt :)

Tak tylko ja na 99% będę kupował na raty, także ta opcja odpada , i niestety nie jestem w stanie wykrzesać gotówki , a nowy dom czeka na sprzęt :)

To w czym problem ?

Weż mały kredyt i będą raty.

Wilk będzie city i manchester city ;)

hehe już mi wystarczy dobrze oprocentowany kredyt na resztę życia :) Sklepy oferują często raty 0 %

Jak na razie mam dwa typy Roksan Kandy K2 oraz Hegel H70

miksonie, dla mnie reklamy nie musisz robic

dynki 220II graja na frontach w kinie i jest perfect

chociaz jak nagonisz kupcow to moze bedzie warto je wymienic na dodatkowa pare DM2/6 plus sub na trzydziestce..

;D

ale z jakimi kolumnami chcesz grac heglem/roksanem jezeli nie tajemnica..

to moze byc ciekawe..

Minas Anor IIIs

caly czas myslalem, ze brand Studio 16 Hertz utozsamia sie z dzwekiem po cieplej stronie mocy..

jezeli jest inaczej to odsluchaj z nimi Roksana Kandy K2 lub Hegla H70 albo jak naciagniesz zone to CaspianaM2 i Hegla H100..

hehe już mi wystarczy dobrze oprocentowany kredyt na resztę życia :) Sklepy oferują często raty 0 %

Jak na razie mam dwa typy Roksan Kandy K2 oraz Hegel H70

Powołując się na to ogłoszenie z hifi giełdy, powinieneś wyrwać tego Caspiana M2 za 5500 pln pewnie.

Hegel H70 to 5900 pln i na rabat w przypadku tej marki raczej ciężko liczyć.

Poziom M2 to raczej H100 za 10,5 kpln, a H70 bym stawiał niżej.

Osobiście na Twoim miejscu dopożyczyłbym do tego M2 i z pewnością nie żałowałbyś kroku.

Aczkolwiek warto by było najpierw posłuchać tych wzmaków z Twoimi Minasami.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.