Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

A ja szykuję wygodne trony dla moich Caspianów, bo ta wnęka ich niegodna ;)

No i Wam również koledzy sympatyczni

Życzę Zdrowych, Wesołych, Spokojnych i Nieprzesadzonych ;) Świąt Wielkiej Nocy !!!

P.S. Co nie znaczy, że przez te 3 dni się nie odezwę :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Widzieliście nowy zapis na stronie UK Roksana ?

"* Uwaga *

Gwarancja jest ważna wyłącznie, gdy produkt jest kupiony przez autoryzowanego sprzedawcy. Wszelkie sprawy gwarancyjne będą rozpatrywane przez detalistę sprzedaży."

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Pisać to sobie mogą, póki co w Europie obowiązuje "trochę" inne prawo.

Możesz rozwinąć myśl ?

Tak informacyjnie od maja będzie w Polsce nowy dystrybutor.

Pieniądze nie grają !

Mi sie jednak wydaje ze moga nie przyjac na gwarancje jak kupisz od prywatnego importera. No chyba ze w razie problemow odsylasz sprzet do osoby od ktorej kupiles a ta odsyla tam gdzie kupila np do UK pod warunkiem ze ma dowod zakupu...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

No nie, wiem że na 100% będzie nowy, podobno polpak.

Co do prawa to nie ma ani w europie ani w Polsce żadnego prawa regulującego gwarancję, gwarancja jest to dobrowolna wola producenta, dystrybutora, sprzedawcy i regulują ją warunki gwarancji jakie sobie wymyślą wyżej wymienieni. Np EIC na swoje produkty zakupione na firmę daje 3 miesiące gwarancji.

http://www.eic.com.pl/pl/Serwis/Gwarancja

punkt 1.3

Pieniądze nie grają !

Czy szkoda ? Niewiadomo, zobaczymy jakie będą ceny u nowego dystrybutora i może dostępność się poprawi bo na tą chwilę mało Roksana na rynku.

Czy mało Roksana na rynku ?

To, że nie był tak rozreklamowany i wyreconzowany jak Hebel nie świadczy o jego trudnym dostepie.

Każdy, kto był zainteresowany zakupem lub odsłuchem w większym mieście, miał taką możliwość.

A ceny, jak w reszcie EU.

No i oby się nie sprawdziło, że "po złym panie, gorszy nastanie"

A co z gwarancjami wystawionymi przez Roksana ?

Czy przejdą na nowego dystrybutora ?

Bo ten zapis z ich strony raczej niezbyt optymistycznie rokuje :(

Roksan widać wycieczek nie rozdawał :), ja mieszkam w kujawsko-pomorskim i roksana nie ma nigdzie, kolega szukał teraz w tygodniu CD Kandy i nie ma. Co do gwarancji to nie mam pojęcia.

Pieniądze nie grają !

WItam Klubowiczów,

w końcu udało mi się znależć przepis jaki otrzymałem z Roksana na rozpięcie pre od wzmacniacza mocy w caspianie M1 (nie NG):

cytuje in extenso w języku obcym - coby nie uronić nic z mądrości jaką do mnie przesłali:

"To convert your caspian Int Amp to a Power Amp, please follow the simple steps below:

1. Remove 2x links R327A and R427A behind 20V regulators.

2. Using the above links, fit them in R327B and R427B position behind the Power input sockets.

Once these midifications are done the amp and pre-amp remain separate until the reversal of above procedure."

Koniec cytata ;-)))

w skrocie w naszym nie gęsim języku: wylutować R327A i R427A znajdujace się za regulatorami 20V i wlutować je w miejsca R327B i R427B za gniazdem zasilania.

mam nadzieje, ze pomogłem - ja tego nie zrobiłem - nie mam wystarczającej wprawy w lutowaniu zeby tego dokonać

ze Świątecznym pozdrowieniem - Chris

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

5 lat gwarancji będzie! To naprawdę duży plus. Ceny na Caspiana lekko w góre niestety :-(

Gdzie są ceny Caspiana na stronie Polpaka ?

:) a więc jednak polpak :) ciekawe z czym go będą łączyli koda paradigm??? ....

http://www.roksan.co.uk/

i zobaczcie caspiana :)

widzimy i co?

Edytowane przez Chris01

------------------------------------------------------------------------------------------

jak nie jesteś w temacie to popatrz

paczę i paczę...

PS>

juz firma napisal, ze chodzi o wersje smutną (czyt. blue)

...

i jestem ciekaw jak ceny ustalą w polpaku

a'propos

...Ceny na Caspiana lekko w góre niestety :-(

.

Ale Kandy ma być tańszy.

Skoro macie takie informacje, to przypuszczam, że z pewnego źródła.

Napiszcie zatem konkretnie, ile ma kosztować K2 i M2 - jakby nie było to klub Roksana jest :)

napisałem wyżej przepis na rozpięcie pre od końcówki w M1 - ktoś z was coś zaczął już kombinować w tym temacie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.