Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

...

A tak na poważnie, to jaki używany Roksan warto kupić? Myślę powoli o zmianie wzmacniacza.

Caspian M1 NG lub troszkę drożej z racji wieku M2 ;)

Powiem tak , kiedys spotkalem na audio show bylego pracownika Znanej gazetki w UK , zajmowal sie rachunkowoscia w tej firmie.

I powiedzial mi mniej wiecej cos takiego ,, Najlepiej poznac kto smaruje dobrze w gazetkach po reklamach danego produktu co 3-trzy stronki ''

...

Czyli np. HEGEL ? ;)

Powiem tak , kiedys spotkalem na audio show bylego pracownika Znanej gazetki w UK , zajmowal sie rachunkowoscia w tej firmie.

I powiedzial mi mniej wiecej cos takiego ...

Oczywiscie sa firmy ktore maja gdzies reklame i sa pewni co sprzedaja , wiec nie musza wydawac grubej kasy na marketing

...

Czyli np. ROKSAN ? ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

anxion przy okazji jak jestes

do Onkyo i MA uzywasz jakiegos suba?

ale numer urodziles sie w tym samym dniu i miesiacu co ja tylko duzo pozniej

pozdr rybko:)

hehe :)

Tak uzywam suba Wharfedale diamond sw150 jest nawet oki .

Czyli np. HEGEL ? ;)

Czyli np. ROKSAN ? ;)

Eeh zaczyna smarowac ale oszczednie :)

Zalezy gdzie , w pewnej firmie gazetkowej az kipi od reklam Roksana :0

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Ja np nigdzie nie widzialem reklam Audio note , a pewnego razu na audio show w belfascie byl sobie pokoik zamkniety a przed drzwiami malutka karteczka wydrukowana malymli lterkami AUDIO NOTE , wiec wchodzimy z kolegami z mysla co to jest bo w zadnej gazetce nie widzialielismy reklam o tej firmie , glosniki wygladaly jak by mialy okolo 50 lat monobloki po metrze na strone i co moge powiedziec nie slyszalem lepszego dzwieku w moim zyciu.

Tutaj zdjecie tego zestawu audio show belfast 2010http://www.adventuresinhifiaudio.com/wp-content/uploads/2010/11/Northern-Ireland-Audio-Show-2010-146_1024x768-e1289079239782.jpg

Drugi system ktory nas powalil to byl glosniki ATC z naim monoblokami.

http://www.adventuresinhifiaudio.com/wp-content/uploads/2010/11/Northern-Ireland-Audio-Show-2010-101_1024x768-e1289079629257.jpg

ten sub ma bardzo dobre recenzje wiec musi byc dobry

ja zaczekam na okazje dyn sub600 ale pewnie sobie poczekam:)

Sub jest oki , czasami buczy :) ale za ta cene nie narzekam

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Również w HiFi Choice był test grupowy wzmacniaczy - rok temu - również w składzie był creek i caspian. Wtedy zwycięzcą był Creek. Teraz Caspian, a Creek dostał tylko 3.5 gwiazdki, tak to jest z tymi gazetkami, jak chorągiewki...

Sprawdziłem ten numer AV - reklam polpaku faktycznie nie ma, natomiast w recenzji caspiana wciąż jako dystrybutor widnieje Decibel, który reklam nie żałuje.

nonono caspian jednak gra i to dobrze :) tnx za linka

tu ciekawe są parametry

i zapomniałbym o laurce dla caspiana m2 ;)

:)

post-21279-0-19569200-1335292147_thumb.jpg

post-21279-0-48033600-1335292589_thumb.jpg

post-21279-0-10148000-1335293613_thumb.jpg

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Jak ktoś ma numer z caspianem M1 85 watt to proszę wrzucić reckę na forum. Dzięki.

02.11, poziom szumów był wtedy 94db (teraz 83db), moc wtedy 83W przy 8ohm, teraz tej wartości nie podają, co widać wyżej.

Z recki wynika, że teraz zmierzyli dla XLR a to w M2 twór sztuczny i dorobiony, być może na RCA byłoby wyżej.

Edytowane przez EMiL

jakby by nie mowiac caspian przynajmniej do 10tys jest zajebisty gladzie barwa tansze i drozsze integry

porownywalem i wiem- moc przy dyniach 4ohm daje bardzo mocny fundament 120koni ale slepy sluchajac zalozy kase ze gra mocniejszy

koniec reklamy:D

:) hehehe

i co się dzieje z klubem h?

nikt tam nie zagląda? :)

Bo wszyscy H sprzedają, żeby kupić Caspiana. Jak to napisał jeden z tamtejszych ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

No dobra, już wiem, że M2 jest świetny. Ale dla mnie za drogi. Hegel, Arcam, Naim, etc - nowe też.

A co z używkami do 2000zł?

Warto brać wzmaki Roksana 4-5 letnie? Trzymają się kupy po tym czasie?

Moje głośniki to słynne Pylony Pearl :)

Nie rozumiem.

panowie a co juz o Roksanie mozna pisac tylko dobre rzeczy a jak nie ma peanow to nie sypia kasy? A moze ktos woli inne brzmienie albo wcale nie uwaza Caspiana za osmy cud swiata to juz zle i zle opisuje? Idziecie w strone czasopism wlasnie, jak ktos nie uwaza jak my to znaczy ze zle slyszy itd.

Ja np wole Cyrusy od Roksanow i coz poradzic, uwazam ze Caspian jest dobry ale ma duzo wad do tego wcale nie jest tani, za ta kase (8kola za nowy M2) mozna poszukac wcale nie gorszych klockow - wiec oferuje dobre brzmienie wcale nie za mala kase. Jesli Wam odpowiada ok ale nie tworzcie kola wzajemnej adoracji ze slowo krytyki nie przejdzie.

Zadowolony posiadacz cd Caspiana.

za 2 tys dostaniesz MKI, solidny wzmacniacz, cieply, z piekna barwa, jak dla mnie zbyt wycofanymi wysokimi i nisko schodzacym , ladnym ale malo uderzajacym basem.

O budowe bym sie nie bal, solidnie zbudowany wzmacniacz.

tu się zgodzę o gustach się nie dyskutuje ale w tym wątku wiele osób miało przyjemność porównywać wzmaki z podobnego przedziału cenowego i dla nas caspian zagrał ciekawiej , co nie oznacza że jest to jedyny słuszny wybór ale przynajmniej wskazówka dla szukających wzmaka że jest to interesujące brzmienie w stosunku do ceny.

Focal + Naim

kopaczmopa,

chyba źle odebrałeś wpisy powyżej, osobiście robiłem sobie trochę jaja z gazetkowych recek.

Cyrus jest super. Sam jestem ciekawy końcówki X Power podpiętej bezpośrednio do DACa z regulacją głośności. Cyrus 8xd też mnie ciekawi.

Ps. M2 to teraz kosztuje 8,5k:) Co uważasz za ciekawą konkurencję w tej cenie?

Ps2 Cyrus Mono X tez jest fajny do bezpośredniego podpięcia DACa:)

Spojrzałem na cennik intrady, cyrus 8a kosztuje 6k a to zawodnik, który może z caspianem M2/M1 realnie powalczyć. Kwestia gustu:)

tu się zgodzę o gustach się nie dyskutuje ale w tym wątku wiele osób miało przyjemność porównywać wzmaki z podobnego przedziału cenowego i dla nas caspian zagrał ciekawiej , co nie oznacza że jest to jedyny słuszny wybór ale przynajmniej wskazówka dla szukających wzmaka że jest to interesujące brzmienie w stosunku do ceny.

Popieram i mozna tak samo napisac o K2

8,5k to bardzo duzo, a uzywanych nie widac. Ja jak mialbym 2k nie kupowalbym MKI Caspiana tylko 8vs2 Cyrusa raczej, pierwsze nowsze, drugie lepsze jak dla mnie. Wg mnie cena nowki jest jednak przesadzona, choc z 2 strony Caspian jest na pewno bardzo solidnie zrobionym sprzetem. A inne sprzety? Chocby wlasnie Cyrus czy Atoll, maja wg mnie lepsza cena/jakosc.

Co do testu końcówki Roksana mam taką swoją wersję. Decibel dowiedział się, że stracił dystrybucje więc walnął taką minę na start Polpakowi prosząc o kiepską recenzję AV.

Panowie,

Każdy z Was na pewno przed decyzja o zakupie Caspiana słuchał trochę sprzętu.

Caspian gra bardzo fajną barwą, wybrzmieniami i całościowym "trzymającym się kupy" przekazem.

Tak się zastanawiam czy wybierając Caspiana zastanawialiście się nad lampą - nie ciągnie Was w tym kierunku ??

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.