Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Witam stałem się szczęśliwym posiadaczem zestawu caspian m1 i od razu mam kilka pytań, poszukuje do tego zestawu kolumn, okablowanie van den hul cs 122 hybrid, interconekt qed qunex 2 kable zasilające tez do zmiany i pytanie dotyczy także jakie kable proponujecie. pokój to 18m2, muzyka naprawdę rożna ale z przewagą na muzykę amerykańska hip-hop ,rmb, trochę nowych brzmień, ale także i rock czasami, dlatego potrzebuje kolumn które zagrają z taką muzyką naprawdę realistycznie.

myślałem o takich konstrukcjach jak:

Audio Academy Hyperion IV

Kef Q700, Q900

audio physic tempo 6 "używane"

Dali ikon 6 mkII

xavian giulietta

czekam na wasze propozycje

Wiem ze to nietypowy problem z taką muzyką, ale liczę ze możne ktoś z forum spotkał się z takimi upodobaniami

pozdrawiam Paweł

Jeśli chcesz AA Hyperiony to mam do sprzedania wersję IIIs czyli bezpośredniego poprzednika czwórek (no i dźwięk bardzo podobny). W porównaniu do Phoebe ma dodtkowy głośnik średnioniskotonowy więc do Twojej muzy będzie lepszy. w razie zzainteresowania daj znac na priwa,

pozdrawiam, użytkownik caspiana :>

1siedem, nieładnie

zamiast koledze szczerze doradzić, chcesz wygodnego deala zrobić..

Jeśli szczere zamiary, to czemu 4.11 w klubie Harpia pisałeś, ze one do rocka nie bardzawo?

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-harpia-acoustics_60367.html/page__view__findpost__p__2628763

I jeszcze, że Capian dawał im (Hyperionom) za mało prądu, ech...

Smutne to jest :(

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Cześć imienniku :)

Widzę, że M2 połączyłeś z Focalami, jak wcześniej kolega WuMike miał z M1.

Jaka reszta toru (z kabelkami włącznie) ?

Reszta toru niestety NARAZIE od kina domowego czyli zrodlo to yamaha1010,kabelki tez tymczsowe.Glosniki to chord carnival silverscreen a IC to chord crimson plus.Cala reszta to fabryczne ustrojstwa.Mysle ze jeszcze przed swietami uda mi sie dokupic rozsadnego Daca i zmienic kable ale bez pospiechu.Pozdr.

grasz na M2 z 836?

To sa 816-tki wv se...Pozdr.

Cześć imienniku :)

Widzę, że M2 połączyłeś z Focalami, jak wcześniej kolega WuMike miał z M1.

Jaka reszta toru (z kabelkami włącznie) ?

Reszta toru niestety NARAZIE od kina domowego czyli zrodlo to yamaha1010,kabelki tez tymczsowe.Glosniki to chord carnival silverscreen a IC to chord crimson plus.Cala reszta to fabryczne ustrojstwa.Mysle ze jeszcze przed swietami uda mi sie dokupic rozsadnego Daca i zmienic kable ale bez pospiechu.Pozdr.

grasz na M2 z 836?

To sa 816-tki wv se...Pozdr.

dobrze sie zgrywa z Caspianem? bylem kiedys na odsluchach, co prawda nie z wlasnymi Focalami, i wtedy nie do konca mnie przekonalo, i tymczasowo odpuscilem ten wybor.

'Moon'

dobrze sie zgrywa z Caspianem? bylem kiedys na odsluchach, co prawda nie z wlasnymi Focalami, i wtedy nie do konca mnie przekonalo, i tymczasowo odpuscilem ten wybor.

Tak jak pisalem zrodlem jest narazie "tylko" bluray yamahy co nie pozwala mysle na pokazanie pelni mozliwosci ani glosnikow ani wzmaka.Na co napewno nie moge nazekac to szczegolowosc,szybkosc,muzykalnosc i piekny, momentami wrecz ogromny ale nie buczacy bas(oczywiscie tylko gdzie wystepuje bo sa plyty gdzie go troche brakuje)Co do wysokich to nie zeby wybitnie bylo ich za malo ale ich barwa jest z reguly za sucha,szczegolnie slychac to metalu gdzie taleze nie do konca brzmia naturalne i sa lekko za cicho w stosunku do reszty.Tu pokladam nadzieje w dacu,ktory mam nadzieje to pasmo troche uwiarygodni i lekko otworzy.Co do srednicy to poezja.W sasadzie odkad caspian sie pojawil(gdzies po 3 dniach rozgrzewki)slucham praktycznie kazdego rodzju muzy(bez blusa,jazzu,powaznej)i kazda ma swoje uroki.Nawet Celine Dion ktorej nigdy nie trawilem(zonki uwielbienica)bez focha jestem w stanie zdzierzyc jej glos.Bardzo mysle wazna sprawa jest to ze wzmak prakrycznie tak samo gra cicho i glosno.Ogolnie jestem bardzo zadowolony.Tez przed kupnem nie slyszalem go z moimi focalami bo te glosniki praktycznie nie wystepuja w sklepach w UK gdzie mieszkam czyli byla to loteria i nie zaluje!!.Pozdr.

Gość Heliand

(Konto usunięte)

@Whiter1

"Jak znajdziesz jakąś ciekawą i niedrogą sieciówkę do Caspiana, daj znać, bo też zmiana mi czasem po głowie chodzi ;)"

Jak na coś trafię, oczywiście opiszę, ale szczerze mówiąc, to sądziłem, że ktoś z Klubowiczów jeszcze coś podpowie, na razie zastanawiam się nad kupieniem np. Vovoxa Initio, mają dobre opinie i nie są drogie. Ale chyba jeszcze najpierw poszperam, zanim coś kupię, w każdym razie u mnie wpięcie lepszej sieciówki do źródła wniosło wg mnie więcej, niż jak ten Furutech był podpięty do Caspiana. W każdym razie będę szukać, wszelkie porady mile widziane :)

Tez mialem siecioke do wzmaka ps audio ac5, tylko, ze graka z K2 ale zastapila ja diy na helkubel premium v2 gold, ktora bardziel mi podeszla a kosztuje trzy razy taniej w swojej cenie nie ma konkurentow

ach te kable sajensfikszyn:)

ja tez mam na oku cena ponad 35tys tylko zastanawiam sie czy zagra tyle razy lepiej od mojego atlasa czy vdh za 400-800zl?

kto mi pomoze ile razy bedzie lepiej czy ja juz bede w 7niebie, takim naprawde prawdziwym audiofilskim? wiem, ze jedynie odsluch osobisty ale mam daleko prawie 37km..

ale ktos moze ma i cos napisze czy warto:D;]

ja miałem sieciówkę z caspianem ps audio ac5 ,

mikson,

porówwnywałeś ją z jakąs inną sieciówką poda Caspianem?

jeśli tak, to z jaką i jakie spostrzeżenia?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Firma, jakiej sieciowki bys do Caspiana nie podlaczyl to I tak nigdzie nie polecisz do nieba bo to nie samolot ani helikopter jest...

----------------------------------------------------

Sieciówka 35k to tylko do testów moderatorów, nie oszukuj się ;)

Firma,

zmień nick na "Cyna Z Kętrzyna" :))

cyna=cynik

Gość Heliand

(Konto usunięte)

@Firma

>ach te kable sajensfikszyn:)

Ale zauważ, że nie zmieniam wzmacniacza (hmm...), kabli też nie szukam z półki droższej niż Caspian, może to byłoby i ciekawe, ale wtedy wolałbym już dołożyć do jakiegoś bardziej odczuwalnego elementu. Po prostu, dostrzegłem przy zamianie, że dźwięk podoba mi się nieco bardziej, to wszystko...

Jeśli więc uda się kupić coś sensownego w normalnej cenie, to można spróbować. Jak na razie nie mam nieodpartej potrzeby zmiany czegokolwiek, pozostają więc jedynie takie zabawy, np. zamiana IC itp.

whiter

zmienie pod warunkiem jak sam zmienisz na baran=matoł:D

jezeli w rodzinie obracasz sie wsrod cynikow to nie szukaj przyjaciol, na forum..

tylko po co whiter te wpisy nie na temat audio jezeli ktos ma osobisty problem to jest wiele rozwiazan zaczynajac od PW:)

Edytowane przez FIRMA

Firma, nie pij tyle wieczorami przed komputerem, bo na forum z pewnością przyjaciół nie znajdziesz.

A sądząc po niektórych Twoich wpisach, to nie masz ich z pewnością nawet w realu. No, chyba, że im płacisz...

P.S. Zdiwiłbyś się, ilu mam przyjaciół poznanych na forum. Ale co Ty możesz o tym wiedzieć...

przerabialem juz takich ,pacanow,. jak Ty wielu ale co mozesz o tym wiedziec- tak tylko pisze bo smieszne zebys wiedzial...

ja nie szukam w internecie przyjaciol bo jezeli masz za duzo to juz sprawa podejrzana i mozemy sie tym zainteresowac

tak miedzy mna a Toba- dla mnie osobiscie zaczales byc 'niski' przy checi zakupu czegos tam domyslasz sie o co chodzi nie bede rozwijal

ja moge odbijac caly czas zaczepki ale szkoda klubu..

*łups- i mozna sie tym zainteresowac:)

Edytowane przez FIRMA

Wujek dobra rada :)

Jak widać w wielu tematach

mikson,

porówwnywałeś ją z jakąs inną sieciówką poda Caspianem?

jeśli tak, to z jaką i jakie spostrzeżenia?

Porównywałem z sieciówką vdh i ps miał bardziej twardy bas i pasmo wyrównane

Focal + Naim

Jest jeszcze f-cja ignoruj. Bardzo przydatna.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

ależ ja z kolegami mikson, Firma i whiter1 chcę wymieniać poglądy wiec opcja ignoruj nie wchodzi w grę, poza tym ja do ich "wzajemnej miłości" się już przyzwyczaiłem :)

Mi chodzi o to aby w klubie nie było syfu - tylko tyle i aż tyle.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

poza tym ja do ich "wzajemnej miłości" się już przyzwyczaiłem :)

:D

Mi chodzi o to aby w klubie nie było syfu - tylko tyle i aż tyle.

Do qmana dawna temu poszło PW, reakcji (póki co) brak.

To może ja bardziej w temacie klubowym zapytam czy porównywał ktoś tego wcześniejszego CD Caspian z CD Caspaian M1 jeśli tak to jakie wyraźne zmiany na + lub - dla nowszego CD Caspaian M1 ?

1siedem, nieładnie

zamiast koledze szczerze doradzić, chcesz wygodnego deala zrobić..

Jeśli szczere zamiary, to czemu 4.11 w klubie Harpia pisałeś, ze one do rocka nie bardzawo?

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-harpia-acoustics_60367.html/page__view__findpost__p__2628763

I jeszcze, że Capian dawał im (Hyperionom) za mało prądu, ech...

Smutne to jest :(

obecnie jestem bogatszy w doświadzenia

u mnie faktycznie grają na przetrzeni otwartej 30m2 plus - de facto ponad 40m2 - dlatego bas znika

Przeniosłoem do sypialni na próbę do około 20m2 i jest super, tyle że ja w sypialni nie słucham muzy tylko w dużym salonie i to pod niego muszę dobrać sprzęt.

Dlatego nie kieruję się chęcią wyzbycia za wszelką cenę tylko opieram się na doświadczeniach.

Jeśli nie wierzysz to spytaj Konstruktora w jakim metrażu Hypki III sprawdzają się najlepiej a wjakim czwórki.

Ale doceniam Twoje zaangażowanie, pozdrawiam

1siedem dociaz te hipki od góry jakąś sterta książek czy czegoś i posłuchaj

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.