Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

tak jak koledzy pisali powyżej - nie tędy droga.

Zastanów się jeszcze raz nad wydawaniem kasy na sieciówki.

Ja tez jestem z tych, dla których kable grają ale to jest ostatni szlif w systemie.

Jak na silę chcesz iść w zaparte w kable to napisałeś, że IC masz niejaki więc zamiast w sieciówka pomyśl o IC.

nijaki tylko na chwilę, zamówiłem do odsłuchu Wireworld Oasis, QED, Chord Cobra 3

Stachu, u mnie Caspian grał z MA RX6 i dac MHDT Havana. Dobierałem to wszystko bardzo mozolnie, ale jak na mój gust RXy świetnie współpracują z Caspianem. Mimo całej jego muzykalności, którą ubóstwiam, rzeczywiście brakowało mi góry. Mam jednak silną obawę, że porzucenie Caspiana to błąd, że piękna góra Phasta w końcu mnie zmęczy. Hm a może go jednak nie sprzedawać...

`brodi27`

,u mnie caspian cisnie narazie z RX2 przy pomocy `younga` i gory mi nie brakuje. Nie jest napewno najwyzszych lotow ale biorac pod uwage ze te glosniki to nie liga caspiana i tak jest niezle.

`FIRMA`

masz teraz M2-ke,wychwyciles moze jakies roznice w stosunku do M1??

Pozdr.

• 2 tygodnie później...

Panowie roksan kandy k2 to podobna szkoła grania do caspiana ? Chodzi mi głownie o wysokie tony czy są przygaszone jak w Caspianie na czym mi zależy oraz jak u niego z dołem pasma ? Jest wykop czy raczej słabo ?

Słuchałem kandy ale to było dwa lata temu i już nie pamietam jak on grał , Caspiana słuchałem niedawno i chce iść w tym kierunku.

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

A jak u kandy z dołem ? Bardzo różni sie od Caspiana ? Środek pasma mam bardzo dobry w kolumnach wiec o to sie nie boje.

Edytowane przez Piotr83

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Najtaniej widzialem w UK za 1000 funtow, a to 300 funtow różnicy. Dopiero co zakupiłem mdac , i moja by mnie prześwięcila jak bym powiedział ze znowu muszę wydać monetę :)

M1 NG w ogóle nie widuje na ebay.

Teraz tylko wchodzi ewentualna sprzedaż mojego Heeda i wymiana na coś w podobnej kasie.

Emil jak mam już zmieniać to na coś co ma trochę mocy tak na przyszłość , kto wie czy kolumn tez nie zmienię za jakiś czas :) a myślę o jakiś dynaudio. Chcę aby piec mógł wysterować trudniejsze kolumny tak w razie czego.

Wiesz jak to jest ludzie piszą ze coś tam do czegoś nie pasuje , a mi caspian pasował do moich kolumn mimo , że pisali mi ze nie pasuje.

Dlatego pytam czy kandy to podobna szkoła dźwięku do caspiana czy to zupełnie inne granie. Wiadomo , że będzie sie różnic w końcu cena jest o 100 procent wyższa.

Edytowane przez Piotr83

Chce kupić do 800 funtow. Można już za to kupić nowego kandy, nad 375 itd. Wiec te wzmaki raczej wysterują większość kolumn ?

Edytowane przez Piotr83

Dlatego pytam czy kandy to podobna szkoła dźwięku do caspiana czy to zupełnie inne granie. Wiadomo , że będzie sie różnic w końcu cena jest o 100 procent wyższa.

Szkoła dźwięku jest podobna, nie jest to analityczny drań, to jednak Roksan. Słuchałem ponad dwa lata temu w sklepie, niezbyt długo, na kolumnach Roksana. Charakter Kandy względem Caspiana to jakby młodszy, mniej wychowany brat, który ma uboższy język. Czyli nie ta plastyczność przekazu, nie ta gładkość średnicy, troszkę bardziej krzykliwa góra, nieco bardziej chropawa, ale nie żyletowata i nie tak zszyta ze średnicą, nie jest wcale łatwo wyrazić te różnice. Mi się jednak - co dziwne - wydawało, że Kandemu brak dynamiki, coraz mocniej podkręcałem, a nadal czegoś mi brakowało, choć jak później wyczytałem czy rozmawiałem Kandy ma taki potencjometr, że trzeba pokręcić do dwunastej tam, gdzie np. alpsy grają już na 9-10. Słuchałem z gałą na 12.00 właśnie.

Kilka ładnych stron wcześniej ktoś wybierał Kandy, uznając, że lepiej się nadadzą do rocka, przeszukaj wcześniejsze rozmowy.

IMO jeśli podobał ci się Caspian, a kupisz Kandy, wciąż z tyłu głowy będziesz miał charakter Caspiana i może cię to męczyć. Oby nie. W każdym razie może warto odpuścić kilka miesięcy i potem już mieć spokój.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

co dziwne - wydawało, że Kandemu brak dynamiki, coraz mocniej podkręcałem, a nadal czegoś mi brakowało, choć jak później wyczytałem czy rozmawiałem Kandy ma taki potencjometr, że trzeba pokręcić do dwunastej tam, gdzie np. alpsy grają już na 9-10. Słuchałem z gałą na 12.00 właśnie.

Dobrze Ci się wydawało ja mam takie samo odczucie nawet na 12 brak dynamiki ogólnie mi Kandy K2 się nie podobał .

Wskoczyłem na Kandy K2 po Baltlabie Epoca 2 i to był skok o klasę niżej jak dla mnie .

Miałem Kandy k2 kiedyś ,słuchałem też długo caspiana m2 na moich kolumnach ,Szkoła grania dla mnie podobna bo to jedna firma i zazwyczaj się mają czymś charakteryzować ,

Kandy czuć ze ma moc a zdrugiej strony ma misiowate granie takie ciepłe powiedział bym.ze dobarwia .Niby czuć to moc ale nie przekłada się to na jakość .Caspian gra dużo lepiej szczegółowo ,detaliczniej bardziej milutko ,nie czuć mocy jak w kandym ale jest wszystko jak powinno ,

Tyle że caspian kosztuje dwa razy co Kandy I tutaj zawsze sie zastanawiałem czy opłaca się dac dwa razy tyle za caspiana.może dlatego że Kandy to przyzwoity sprzęt za dobre pieniadze ,może powinien kosztować więcej ,

Ja bym polowal na uzywke caspiana m2 .Porownywalem z moim calaxym i mu nie brakowało niczego

:)

BTW, mało używany wystawiony na sprzedaż 5 października M1 czeka na nabywcę: http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/wzmacniacze-stereo/roksan-caspian-m1-ng-rocznik-2-os98600.html

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

W Polsce szybciej do dostania niż w UK , masakra. Jakbym miał sprzedanego Heeda już bym go kupił. A tak apropo to M1 są z 2012 roku ?

Caspian M1 NG za 3,6 ?? to jest jakiś śmiech.

Zapewne komuś te kilka rysek przeszkadza - informacyjnie nowy cały panel czołowy do Caspiana M1 cd kosztuje około 80-90 GBP (we wzmacniaczu pewnie to samo) bezpośrednio z Roksana - sprawdzałem gdy nie mogłem znaleźć cd do kompletu w kolorze czarnym.

----------------------------------------------------

Witam.To ogloszenie o sprzedaży Caspiana jest moje.Kupilem go na wiosnę od kolegi z tego forum, jest w stanie idealnym, nie ma żadnych rysek (chyba, ze na zdjeciu jakies przyczepione wloski widać), rzeczywiscie jest z roku 2012.W tej cenie uwazam go za fajnego "grajka", ja go zmienilem na coś innego , przy okazji wymiany kolumn, bo obawialem sie, że kolumnom nie da rady, co nie do konca jest prawdą.To tak gwoli wyjasnienia, skoro juz o tym mowa.Pozdrawiam.

Andrzejeka,

Moim zdaniem warto sie do zdjec przylozyc bo na jednym z Twoich panel w okolicy selektora zrodel wyglada jakby byl porysowany a to odstrasza.

Jak jest w stanie idealnym to ja nie rozumiem czemu jeszcze go nikt nie kupil.

----------------------------------------------------

O ludziach sie nie bede wypowiadal.Zdjecia poszly w swiat.Stan jest taki jak w opisie, ludzie patrza generalnie na cene, wlasnie byle taniej, nawet o te 100 zl.Po sprzedazy samochodu, ktory byl salonowy, serwisowany caly czas , po duzym przegladzie z wymiana paska, amortzyatorw, nowe opony..........nic sie nie liczylo, tylko to, ze ktos sprzedawal 1000 zl taniej, przywieziony, takie wynioslem doswiadcyenie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.