Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko, spoko, jasne, że ewentualny zakup byłby poprzedzony odsłuchem. W ciemno to można tylko Caspiana ;)

Jednak interesują mnie też opinie forumowiczów, którzy mają/mieli elementy systemu o jakich myślę.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

czyli przy wyzszych Hegel gra lepiej? Po to jest forum zeby wymieniac sie informacja, oczywiscie odsluch jest najwazniejszy ale jakbys cos napisal ze swoihc odczuc odsluchowym korona by Ci z zeba nie wypadla ;)

kopaczompa, Hegel przy wyzszych gra inaczej ale czy lepiej to musisz sam odsluchac- u siebie przy swoich 4 katach ze swoim sprzetem w swoim zaciszu z rodzina czy bez itd- forum jest od wymieniania informacji ale odsluch to priorytet jestem rad ze to rouzmiesz, kolejka....

Solid core pasują wg mnie, jantzen solid core bi-wire 6N, jeżeli za tanio to audio revive. Sugerowałbym, żebyś DACa wymienił...

dzieki za propozycje.a dlaczego sugerujesz wymiane dac-a?słuchałeś Matrixa?

...Jakie możecie polecić do tak skonfigurowanego systemu.Wiadomo,iż zależy mi na kablach,ktore niczego nie podbarwia,neutralnych.Chce zachowac lekkie ocieplenie,muzykalność,oraz detalicznosc.Budżet okolice 3000.moga być używane...

Posłuchaj Chord Epic Twin.

Whiter czemu?:)

Na pewno Caspian lepiej gra przy nizszych glosnosciach jak Hegel bardziej nasycony i masywniejszy jest...........

Wiadomo, że głośno lub cicho to pojęcie względne, u każdego odbierane inaczej.

Np. to, co dla mnie ok, to dla mojej żony głośno, a to co dla niej ok, to dla mnie za cicho ;)

Firma,

odnosząc się do gałki głośności w Caspianie.

- Na jakiej godzinie to u Ciebie jest cicho?

(bo u mnie to tak do 8.00, od 8.30 do 9.00 jest ok, od 9.30 już zaczyna być głośno)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Czysty rozsądek - lepiej dołożyć do elektroniki/kolumn niż kupować kabel droższy od DACa.

z elekronki i kolumn jestem zadowolony i nie zamierzam nic zmieniac.jesli chodzi o kable,to nie upieram sie przy bardzo drogich,sluchalem roznych tanszych,mam wireworld luna 5,czyli kabelki za 300 zl.wiem jak graja.chcialbym po prostu wypozyczyc drozsze do odsluchow i przekonac sie jak graja.jesli tansze zagraja lepiej,to na takie sie zdecyduje.wspominalem o albedo monolitch,bo duzo osob sie nimi zachwyca i chcialem zapytac,czy warto je wypozyczyc na odsluch.w kwestii dac-a.Matrix faktycznie jest tanszy od gornego pulapu zakupu kabli,ale jest to spowodowane glownie tym,ze to Chinczyk.gdyby zostal wyprodukowany np.w Europie przez znana firme,kosztowalby znacznie wiecej.zatem cena nie zawsze jest adekwatna do klasy sprzetu i zasada,ze kable powinny byc tansze od elektroniki nie zawsze ma uzasadnienie.

tomek40,

co u Ciebie teraz wzmacnia?

chyba kiedyś miałeś H100? Masz nadal, czy minęło zauroczenie? ;)

H100 nie mam sprzedałem po części ze względu na to trafo a i wtedy miałem trochę inne priorytety.Wtedy grałem z monitorami dynaudio contour 1.3se i była fajna muzyka,hegel spokojnie dał im radę,przestrzeń kapitalna i dobra kontrola basu.Jak pisałem już wcześniej miałem jakiś czas również hegla h1mk4 który grał z dynaudio contour s1.4 gdzie źródłem był audiolab 8200 i to było super zestawienie,dosłownie pierwsze wrażenie to znakomita przejrzystość i potężne brzmienie.Myślę że h100 z tymi monitorami to byłoby to.

U mnie chyba powróci K2 BT na miejsce caspiana M2.. Jednak brakuje mi tego pazura i dynamiki którą daje Kandy.. Z caspianem jest muzykalnie, gładko z dobrym basem ale... za grzecznie..

• 3 tygodnie później...

witam

mial ktos mozliwosc sluchac tych kolumn Roksan Caspian FR-5?

dzieki

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Gość Heliand

(Konto usunięte)

Ja mam znajomego, który kupił te kolumny niedawno - jakiś miesiąc temu, wybieram się do niego może w przyszłym tygodniu, żeby posłuchać. Zestaw gra z Caspianem M2 i CA Stream Magic 6.

Jak mi się uda posłuchać, to coś napiszę, ale nie obiecuję, że to na pewno będzie niedługo, bo mam sporo pracy i mało czasu na słuchanie :(. W każdym razie kolega jest zadowolony

No wlasnie jestem ciekaw jak to gra , mam mozliwosc kupna ich za 1tys euro nowki :)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

... jestem ciekaw jakie podłogówki byście mi polecili do K2? Muzyka od chilloutu do metalu, także potrzebne są dosyć uniwersalne kolumny.

Jakie modele sprawdziły się u Was z K2?

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

Kiedys gral K2 u mnie z Klipsch RF-62II i bylo zbyt 'efekciarsko', teraz gra z Pylona Topaz 20 i jest fajnie.

Generalnie dla takiej rozpietosci repertuaru bedzie Ci bardzo trudno dobrac cos az tak uniwersalnego - pomysl moze tez o Epos Elan ?

Panowie czas wymienic glosniczki :)

Mam zamiar zakupic PMC twenty 21, lub Mark and Daniel Ruby, zobaczymy jak poradzimy sobie k2 z nimi.

sorki mialo byc " zobaczymy jak poradzi sobie roksan K2 "

dzieki mikson

A co mozesz powiedziec o nich? jak to gra?

Czy Roksan K2 napędzi Focusy 160? Jeśli dobrze kojarzę to są trochę mniej wymagające od 140-tek i łatwiejsze w ustawieniu. A druga sprawa - jakby to brzmiało?

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.