Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz do Violeta. On ma chyba tego Musicala, tylko z Caspanem M1 cd raczej nie porównywał.

Jeśli jego MF jest z testów, to na pewno bardzo pochwali ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Oj coś taka cisza w klubie....za długa trochę ale może i dobrze to znaczy że każdy słucha swojego roksana i nie ma czasu pisać...tak trzymać...swoją drogą pozdrowienia dla nabywcy mojego caspiana :D

Oj coś taka cisza w klubie....za długa trochę ale może i dobrze to znaczy że każdy słucha swojego roksana i nie ma czasu pisać...tak trzymać...swoją drogą pozdrowienia dla nabywcy mojego caspiana :D

Dzięki, Caspiany spisują się wzorowo, chociaż nie dam sobie ręki uciąć że kiedyś nie zostaną zmienione :))

Dzięki, Caspiany spisują się wzorowo, chociaż nie dam sobie ręki uciąć że kiedyś nie zostaną zmienione :))

Chyba jednak nie u wszystkich: http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/49/117819.php

Ofc nie jestem powiązany z ogłoszeniem.

Przyjdzie dzien ze i caspiany pozmieniacie, zreszta jak kazdy inny sprzet;-) Zawsze ciagnie do lepszego.

Ma ktos w koncu zestaw Platinum w domu? ;-) Ciekawi mnie jak to gra w porownaniu do np M2 ...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Czy w M2, którego dupka jest na fotce kilka postów powyżej, POWER AMP INPUT to wejście na końcówkę mocy?

A, sorry, dopatrzyłem: internally activated. Czyli dupa.

Edytowane przez burz

Nie, to atrapa.

Przyjdzie dzien ze i caspiany pozmieniacie, zreszta jak kazdy inny sprzet;-) Zawsze ciagnie do lepszego.

Oj stecko, miałeś kolumny na drogich głośniach, które (chociaż) w teorii powinny być lepsze od leem i co? I nic, leemy na taniutkich głośniczkach z jeszcze tańszymi zwrotkami podobały Ci się bardziej. Nie ma co generalizować, że droższe zawsze lepsze:)

Chodziło mi oczywiście o lepsze brzmieniowo:) a nie cenowo.

Na swoim przykladzie wiem ze drozsze nie znaczy lepsze jak pisał wyzej Emil.

Co do platinum- ostatnio byl zestaw za ok 15k ... Bardzo chcialbym to kiedys u siebie posluchac. Boje sie kupic w ciemno tylko zeby posluchac:) Ale skoro jest to top model roksana... dziwi mnie ze tak malo info jest o platinum na polskich forach... Nie jest to az taki drogi sprzet zeby nie byl dostepny. Ludziska maja kilkakrotnie drozsze zestawy a o roksanie cisza...

Temat wraca u mnie co jakis czas jak zobacze jakies ogloszenie platinum do sprzedania:)

Wogole ktos z klubu posiada platinum?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

W cenie caspiana to ja bym bardzo chciał coś lepszego kupić, ale jakoś ciężko znaleźć;)

Platinum to taki przerośnięty mono caspian a cenę dowalili, że hoho. Gdyby to było super brzmienie w tej cenie to byłoby o tym sprzęcie głośno a jest cisza...

roznic praktycznie zadnych przyrostu 10% mocy nie odkrylem faktycznie byl jakby bardziej analityczny ale odsluch juz dawno dawno

jedyna istotna roznica to M1 duzo ladniejszy taki pod moj gust i tyle..

ma też prawie o 10% większą wydajność prądową :)

i kondy w zasilaczu mniejsze o 20%.. BTW w to co roksan wypisuje na stronie to za bardzo nie wierzę, w specyfikacji końcówek są ewidentne błędy.

Witam Wszystkich!

czy ktoś z Was ma może Roksana K2 z kolumnami Monitor Audio RX8? Planuję zakup tych kolumn i szukam do nich też dobrego wzmacniacza, który będzie miał głęboki bas, nisko shcodzący ale trzymany w dobrej kontroli.

Pozdrawiam!

naczytasz sie teorii na tych wszystkich forach a w praktyce dupa i jeszcze te 10% wiecej w broszurach M2 jakby to cos dalo reklama dla naiwniakow a skutek niezauwazalny

nie biez tego do siebie ale to jest wszystko smieszne analogia jak rzad tuska i jego wyborcze obietnice

najlepszy system to podchodzic do tego z dystansem i z przymrozeniem oka:]

amen

mikson,

tyle razy o tym było... jak się chce większą wydajność prądową to trzeba się zakręcić za monosami z 350w trafem i 40kuF w zasilaniu na kanał (lub platinum) a nie popierdółkami typu m1 czy m2:D

...

nie biez tego do siebie ale to jest wszystko smieszne analogia jak rzad tuska i jego wyborcze obietnice

...

chociaż w tym klubie takie porównania sobie odpuśćmy, plizzz !!!

----------------------------------------------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.