Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Forumowicze to znowu ja:)

Jest ktos chetny na nowa sztuke wzmaka M1 New Generation w kolorze czarnym/srebrym ? :)

Dostalem dzis info ze moge zalatwic.

Cd M1 NG rowniez nowe bede mogl zalatwic:)

Jezeli ktos bylby chetny prosze o PW w miare szybko bo z tego co mi powiedziano kto pierwszy ten lepszy i pewnie szybko pojda.

pozrawiam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Czyżbyś chciał wymienić swoją M1 na NG? ;)

BTW używka czarna na Ebay'u stoi za 3200 - http://www.ebay.pl/itm/160993614466?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Nie, z ciekawości pytam. CD M1NG nie różni się parametrami od zwykłego M1.

Na razie ze swojego jestem zadowolony.

BTW. Ten z jebaja to też zwykły M1.

Czyli, gdybym sprzedawał swój, to 3500 pewnie spokojnie bym wziął... ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

..

Czyli, gdybym sprzedawał swój, to 3500 pewnie spokojnie bym wziął... ;)

Wydaje mi się, że musiałbyś zjechać z ceny jednak :)

Stachu19, masz zdjęcia wnętrza cd M1 NG ??

----------------------------------------------------

Nie mam tego białego kruka i nigdy nie miałem fot. Miał jakieś Marcin 1987 i ty. Ja mam w domciu M1 w wieku prawie nówki Whitera, czyli 5 lat :P

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Myślę, że tu bardziej chodzi o popyt. Wzmacniacze zazwyczaj są postrzegane jako ważniejsze w systemie, a poza tym w konkurencji z odtwarzaczem CD coraz częściej wygrywa potrzeba posiadania daca i wpięcia w kompa.

a ja mysle ze jednak wieksza jest mozliwosc popsucia sprzetu im starszy tym w przypadku cd jednak gorzej niz wzmacniaczy, no ale fakt konkurencja ze strony DAC tez na to wplywa.

Mialem MKI, oprocz nieczytania niektorych CDR bardzo solidny cd.

Z jakimi kolumnami uzyskam najlepszy efekt, gdy podłączę je do caspiana (jakiś straszy model). Kolumny do 30m2, muzyka różna, kolumny blisko ściany... Najlepiej nowe do 6 tys.

Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki przed długą podróżą "odsłuchową"

Warto posłuchać ATC z Roksanem. Mają tą zaletę że można je ustawić praktycznie w każdym miejscu.Brak basrefleksu to jak dla mnie ich największa zaleta.Bas dzięki temu jest wyśmienity.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

cieszyć to się cieszę - bo to drugi Xerxes w moim życiu, uważam, że gramiak solidny, fajny i z "magią", choć na pewno X.20, który tez miałem z wypasionym PSU/Artxerxesem to już inna liga... ale Garrard 301 na solidnej plincie z 12calowym SME gra jednak lepiej dla mnie no i bez sensu trzymac dwa, poza tym nosi mnie aby kupić (znów) direct drive'a

A Roksan Kandy K2 z drugiej ręki powiedzmy 6-12 miesięczny ile kosztuje +/- tak aby nie przepłacić ? Chciałbym go sparować z przyszłymi scm 11. Z góry dziękuję za info ;-)

Niezła chyba okazja na alledrogo, Kandy K2 kilkumiesięczne za niedużą kasę.Warto się pośpieszyć, sam nawet miałem już brać.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

wlasnie porownuje Cyrusa 8vs2 z Caspianem M1 NG, co ciekawe Cyrus i Caspian graja do siebie dosc podobnie, choc oczywiscie roznice sa, poki co nie mozna zdecydowanie mowic o jakiejs przepasci, wszedzie sa jakies plusy i minusy.

Jeden bede pewnie sprzedawac dlatego nie bede wychwalal ani jednego ani drugiego poza tym.

Roksan juz ma dobry stosunek ceny do jakosci, a co powiedziec o Cyrusie ktry uzywany mozna kupic za polowe ceny Caspiana. Z tym ze tym razem nie cena sie liczy, niemniej musze dluzej sie osluchac z jednym i drugim.

Moge tylko tyle powiedziec ze Roksan M1 NG a MKI to zupelnie inne brzmienie, tamten byl ciepla klucha z gorsza dynamika od Rotela ra-04, mimo ze gral przyjemnie, w nowym czuc wieksza moc.

...

Moge tylko tyle powiedziec ze Roksan M1 NG a MKI to zupelnie inne brzmienie, tamten byl ciepla klucha z gorsza dynamika od Rotela ra-04, mimo ze gral przyjemnie, w nowym czuc wieksza moc.

No w końcu :)

Bo cały czas kolega wypowiadał się o Caspianie i porównywał go do innych klocków słysząc wcześniej tylko MKI.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Myślę, że niska cena Cyrusa może wynikać trochę z designu. On po prostu wygląda jak tandetny klocek z epoki odtwarzaczy video Goldstar, a ludzie lubią też mieć przyjemność z klocka. Caspian też nie jest cudem, ale wygląda jednak poważniej. ;)

Zaznaczam, że nie chcę być uszczypliwy, ale sam musiałbym się bardzo starać, by zaakceptować wygląd Cyrusa.

Wiesz Stachu coś może w tym być i nie obrażam się. Jak się jednak z bliska przyjrzysz cyrusy są starannie i ładnie wykonane, do tego małe wiec zajmują miejsca jak mini wieża a od pianocrafta grają o wiele lepiej i radzą sobie z focusami. Niemniej każdy kto u mnie bywa a się nie zna pyta się co to za pudeleczko:)

po wygladzie, stary byl tylko zdaje sie integrated amplifier z przodu, MKII mial oznaczenie z tylu, M1 z przodu ma M1-Series, M1 NG ma z tylu New generation, a M2 ma z przodu M2-series ;) to tak po krotce

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.