Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

a usb ma mocno poszarpane napięcie?

wiem że jakością odstaje ale ponoć bardzo skubaniec jest muzykalny , tymczasowo pewnie dałby radę

ukręca łeb innym dac-om w tej klasie cenowej :)

http://www.lydogbilde.no/test/handfaste-bevis bardzo ciekawe porównanie jittera , jak widać w rdacu wcale nie jest tak różowo a to asynchroniczne okrzyczane ustrojstwo na usb, hd2 całkiem dobrze wypada w pomiarach,

Nie wiadomo jak mierzyli ten jitter, więc raczej nie ma się czym ekscytować.

Hegel jest na słabiutkim Tenorze TE7022, jeżeli upierasz się przy połączeniu USB (coax + transformatorek separujący byłby lepszy) to jednak zwróciłbym się w stronę rDAC. Zauważ też, że w tym teście rDAC jest o połowę droższy od hegla, to obrazuje jak bardzo cena w Polsce jest przesadzona.

Dziś obok mojego M1 NG stanął angielski kolega Sugden A21a ;)

Porównanie obu wzmacniaczy postaram się opisać za kilka dni.

----------------------------------------------------

Nie wiadomo jak mierzyli ten jitter, więc raczej nie ma się czym ekscytować.

Hegel jest na słabiutkim Tenorze TE7022, jeżeli upierasz się przy połączeniu USB (coax + transformatorek separujący byłby lepszy) to jednak zwróciłbym się w stronę rDAC. Zauważ też, że w tym teście rDAC jest o połowę droższy od hegla, to obrazuje jak bardzo cena w Polsce jest przesadzona.

myślę jednak że pomiary zrobili rzetelnie i jeżeli jitter wychodzi rdaca większy niż hegla to coś jest na rzeczy

Focal + Naim

Dobrze sobie radzi, słucham teraz cicho Opeth i nie narzekam;)

brzmi zachecajaco, moja luba czasem nie lubi za glosno, a wrecz cicho, a wtedy przy obecnym sprzecie, totalnie uciekaja mi detale. ten NAD chyba nie lubi takiego cichego grania po prostu.

brzmi zachecajaco, moja luba czasem nie lubi za glosno, a wrecz cicho, a wtedy przy obecnym sprzecie, totalnie uciekaja mi detale. ten NAD chyba nie lubi takiego cichego grania po prostu.

Który to Nad ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Widzę, że klubowicze słuchają Roksana i nie mają kiedy napisać.

Mam nadzieję, że w poniedziałek i ja posłucham, bo właśnie kupiłem 5-miesięcznego, czarnego Caspiana M-series 1 New Generation.

Kasa przelana, a jutro sprzedający prawdopodobnie go do mnie wyśle :))

pozdrawiam

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Mam nadzieję, że w poniedziałek i ja posłucham, bo właśnie kupiłem 5-miesięcznego, czarnego Caspiana M-series 1 New Generation.

pozdrawiam

czekamy na relacje!

Focal + Naim

pozdrawiam

tego z działu ogłoszeń ??

----------------------------------------------------

tego z działu ogłoszeń ??

Nie tego.

Edytowane przez whiter1

Napisano 22.10.2011 - 00:09

Wyświetl postUżytkownik Chris01 dnia 21.10.2011 - 23:15 napisał

hmmmm 4650 - nowy klocek...

prosto ze sklepu w PL kosztował 8k wiec nie wiem czy to taka wysoka cena, ja bym raczej powiedział, że to normalna cena

- ani okazja ani jakieś szczególne przegięcie

A gdzie kolega wyczytał o tym polskim sklepie ?

A cena, fakt wysoka, może nawet zarobkowa.

Gadałem z gościem, który za taką nówkę w sklepie w UK zapłacił w maju czy czerwcu ciut poniżej 4000pln.

Tam, jak wyprzedają, to wyprzedają, aż miło :)

no cena musi byc duuuuuzo nizsza niz te "zarobkowe" 4650

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

osobiscie obstawiam, ze za ta cene integre ktos kupi- zaczekamy zobaczymy...

Ja czekam na swoje cd m1, w poniedziałek do mnie startuje. Sprzedawca okazał się być pradziwym anglikiem (gentelmanem) i dogadaliśmy się bez problemu. Oby w trakcie transportu nic się nie stało.

Witam.Mam pytanie odnosnie wzmacniacza Roksan Kandy K2,otóż takowy pojawił sie w ogłoszeniu hifi i zastanawiam sie jak by współgrał z kolumnami Dynaudio Excite 16.Za każdą podpowiedź mile dziękuje.

Witam.Mam pytanie odnosnie wzmacniacza Roksan Kandy K2,otóż takowy pojawił sie w ogłoszeniu hifi i zastanawiam sie jak by współgrał z kolumnami Dynaudio Excite 16.Za każdą podpowiedź mile dziękuje.

Witam

Kolega EMiL ma wyższy model, bo Caspiana M1 podpiętego do X16.

Co prawda X16 już zmodyfikował, ale jego zapytaj o brzmienie - może coś Ci to podpowie.

Grać na pewno zagra;)

Do x16 polecam caspiana, u mnie na 22 metrach nie potrzeba więcej mocy.

Z drugiej strony zakup caspiana pociągnie za sobą zakup drogiego źródła - bez tego nie ma sensu.

Tu masz test kandy k2:

http://audio.com.pl/testy/roksan-kandy-k2-cd-+-kandy-k2-amp:2

jeżeli słuchasz ciężkiego łomotu to kandy może być lepszy...

Chciałbym zapytać znawców Roksana czy jest sens zainteresować się używanymi CD playerami Roksan jako źródłami do zestawu Cyrus II + PSX, Epos ES14. Jak to może zagrać? W sieci napotkałem używki KD1Mk3 i KCI (?), razem 4 sztuki. No i rzecz bardzo ważna: na jakim mechanizmie/laserze są CD playery Roksana? Czyżby na jakims wyczerpanym?

Oto jest ROKSAN CASPIAN M-series 1 New Generation, przyjechał, piękny, czarny :)

Na razie zimny, podłączę wieczorem, ale już nie mogę się doczekać jak małe dziecko :))

Fotka brzydka, bo w pośpiechu z komórki.

BTW skąpi ci Brytyjczycy w Roksanie, ze kabla zasilającego nie dają

(mimo, że i tak zasilał go będzie Gigawatt LC-1 lub NEEL N7ES)

Zatem jestem już tu oficjalnie.

post-31299-0-59271300-1320231565_thumb.jpg

Edytowane przez whiter1

Dają, tylko Ty nie dostałeś od sprzedawcy...

Powiedział mi, że nie było kabla w komplecie.

Podobno kabla też nie dostał do cd Caspiana, który kupił na alle... i poprzedni właściciel powiedział m u to samo.

A skoro kabel jest wart aż 1450pln i tyle więcej miałbym zapłacić za egzemplarz dokładnie 5 numerów młodszy koledze SNM - to ten "brak" nie ma żadnego znaczenia :)

Edytowane przez whiter1

Powiedział mi, że nie było kabla w komplecie.

Podobno kabla też nie dostał do cd Caspiana, który kupił na alle... i poprzedni właściciel powiedział m u to samo.

A skoro kabel jest wart aż 1450pln i tyle więcej miałbym zapłacić za egzemplarz dokładnie 5 numerów młodszy koledze SNM - to ten "brak" nie ma żadnego znaczenia :)

Znaczy kosztował cię 3200. Dobra cena. A ten kabelek Gigawatta to już miałeś, czy tak sobie czytasz i spodobał ci się opis? Poprosiłbym cię o opinię, czy coś wniósł, ale jak nie masz oryginalnego, to trudno ocenić.

Cena 4650 nie jest obiektywnie jakoś szalenie wysoka, ale zważywszy, że od sierpnia co najmniej 3 czy 4 sztuki sprzedały się między 3000 a 3800 (najdroższy z opisem "nowy") może w głowie potencjalnych nabywców może być nieco zaporowa.

Ja w każdym razie cierpliwie czekam na srebrny...

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Znaczy kosztował cię 3200. Dobra cena. A ten kabelek Gigawatta to już miałeś, czy tak sobie czytasz i spodobał ci się opis? Poprosiłbym cię o opinię, czy coś wniósł, ale jak nie masz oryginalnego, to trudno ocenić.

Cena 4650 nie jest obiektywnie jakoś szalenie wysoka, ale zważywszy, że od sierpnia co najmniej 3 czy 4 sztuki sprzedały się między 3000 a 3800 (najdroższy z opisem "nowy") może w głowie potencjalnych nabywców może być nieco zaporowa.

Ja w każdym razie cierpliwie czekam na srebrny...

Cena fakt, niezła, za 4650 na pewno bym nie kupił, tym bardziej, ze mój kosztował w sklepie równe 600Ł.

Ech, kto u nas daje takie rabaty wyprzedażowe?

Jak nowa seria wchodzi, to stary model z ekspozycji max. na 20% rabacie można wyrwać (30% może przy układach), może kiedyś będzie inaczej...

A kabelek Gigawatta miałem pod poprzednim wzmakiem od prawie roku, a że firmowego nie mam, to nie porównam.

mi też bardziej srebrny m2 się podobał :)

Skoro srebrny jest obiektem bardziej pożądanym, to może znajdę kogoś, kto mi w dobrej cenie sprzeda czarny odtwarzacz Caspiana M1 ?

Chętnych zapraszam serdecznie :)

Ceny capianów M1 NG będą rosły.

W UK na wyprzedażach się skończyły, złotówka się osłabia. Niektórzy mieli szczęście i kupili w dobrym momencie, ale to się już nie powtórzy. Znaczy powtórzy się za kilka lat po wprowadzeniu caspiana M3:)

Przed wysypem caspianów z UK jeden z kolegów z forum oferował kilkuletniego Caspiana M1 75-watt za 3,5k i sprzedał. Jak się posłucha caspiana to cena jest rzeczą drugorzędną;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.