Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny capianów M1 NG będą rosły.

W UK na wyprzedażach się skończyły, złotówka się osłabia. Niektórzy mieli szczęście i kupili w dobrym momencie, ale to się już nie powtórzy. Znaczy powtórzy się za kilka lat po wprowadzeniu caspiana M3:)

Przed wysypem caspianów z UK jeden z kolegów z forum oferował kilkuletniego Caspiana M1 75-watt za 3,5k i sprzedał. Jak się posłucha caspiana to cena jest rzeczą drugorzędną;)

krótko - dobry dźwięk wart jest pieniędzy :)

Focal + Naim

Cena fakt, niezła, za 4650 na pewno bym nie kupił, tym bardziej, ze mój kosztował w sklepie równe 600Ł.

whiter1

sorry, ale Twoja naiwność zabija. Na prawdę wierzysz w te 600 funtów?

Powiem Ci jak było - gentleman sprowadzający te caspiany robił zakupy w zaprzyjaźnionym sklepie i ta cena nie ma wiele wspólnego z tym ile za nie zapłacił.

Ech, kto u nas daje takie rabaty wyprzedażowe?

Nie będę pisał ile % rabatu dostałem w decibelu i to bez żadnych układów. Bardzo byś się zdziwił:D

...Jak się posłucha caspiana to cena jest rzeczą drugorzędną;)

Zgodzę się prawie całkiem.

Ja mam banana, jakiego nie miałem chyba nigdy u siebie w domu, odkąd słuchałem różnych klocków.

A co będzie, jak źródło do kompletu dojdzie lub dobry DAC do obecnego CD... ? :))

Włączyłem Dianę Krall "Quiet nights"w pokoju, żona była w kuchni.

Po jakiejś minucie: "To ten cały Caspian Ci przyszedł ? Od razu usłyszałam i jestem pod wrażeniem" :)

Dodam jeszcze, ze podpiąłem N-kę, jak do poprzedniego wzmaka, i z drugiego pokoju słyszę głosy jak żywe.

I to by było chyba tyle na temat dźwięku, bo sami to znacie.

whiter1

sorry, ale Twoja naiwność zabija. Na prawdę wierzysz w te 600 funtów?

Powiem Ci jak było - gentleman sprowadzający te caspiany robił zakupy w zaprzyjaźnionym sklepie i ta cena nie ma wiele wspólnego z tym ile za nie zapłacił.

Nie będę pisał ile % rabatu dostałem w decibelu i to bez żadnych układów. Bardzo byś się zdziwił:D

No cóż, ludzie przesadnie uczciwi zawsze będą trochę naiwni (ale nie na tyle, żeby kupić 5 numerów młodszy egzemplarz za prawie 1500 pln więcej).

I tak naprawdę mnie to nie martwi, ile faktycznie ten gentleman zapłacił - ważne, za ile ja kupiłem to cudo :))

A co do Decibela, to wierzę, gratuluję i być może kiedyś poproszę Cię o poradę, jak mi portfel spuchnie :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Włączyłem Dianę Krall "Quiet nights"w pokoju, żona była w kuchni.

Po jakiejś minucie: "To ten cały Caspian Ci przyszedł ? Od razu usłyszałam i jestem pod wrażeniem" :)

ile ja bym dał żeby moja tak powiedziała..... :)

ale jest wyrozumiała dla mojego hobby :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

No cóż, ludzie przesadnie uczciwi zawsze będą trochę naiwni (ale nie na tyle, żeby kupić 5 numerów młodszy egzemplarz za prawie 1500 pln więcej).

I tak naprawdę mnie to nie martwi, ile faktycznie ten gentleman zapłacił - ważne, za ile ja kupiłem to cudo :))

Nie byłbym taki pewny czy uczciwość jest skorelowana z naiwnością...

Wasze egzemplarze zostały wyprodukowane mniej więcej w tym samym momencie, ale to kiedy zostały sprzedane i jak długo są używane to zupełnie inna kwestia. Nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora. Zamiast tego po prostu ciesz się z dobrego zakupu w świetnej cenie.

Nie byłbym taki pewny czy uczciwość jest skorelowana z naiwnością...

Wasze egzemplarze zostały wyprodukowane mniej więcej w tym samym momencie, ale to kiedy zostały sprzedane i jak długo są używane to zupełnie inna kwestia. Nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora. Zamiast tego po prostu ciesz się z dobrego zakupu w świetnej cenie.

Pierwotna data zakupu mojego z "paragonu" to 21.05.2011, więc ma tylko 5 miesięcy i nie ma żadnych śladów użytkowania.

A co do radości, to tak, jak już pisałem: "I tak naprawdę mnie to nie martwi, ile faktycznie ten gentleman zapłacił - ważne, za ile ja kupiłem to cudo :))"

I podsumowując wątek mojej ceny - wszystkim życzę takich "dealów" :)

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

jeszzce pozostalo ci whiter1 zmienic opis w zakladce o mnie- bo tak to jestes na razie "dupa" a nie caspianowiec ;d;d;d

A dziękuję za życzliwą uwagę kolego sympatyczny - opis już zmieniony :|

A'propos mojego źródła - wymiana musi być szybka, bo teraz jest wielki mezalians :\

Edytowane przez whiter1

Whiter, skoro przesiadłem się z CA 540 (jak wniosłem z profilu), to nic dziwnego, że i żona z kuchni usłyszała. ;) To skok co najmniej o jakieś dwie klasy. Wątpię, by moja tak powiedziała po przejściu w przyszłości z Exposure'a na Caspiana.

A co do srebrnych klocków, to chyba rzeczywiście są bardziej pożądane (wyglądają jakoś cieplej, mniej się pchają w oczy w jasnych przecież pomieszczeniach). No i dlatego to czarne są na wyprzedażach.

Gdzieś tu padło słowo naiwny. Tak chyba można nazwać sprzedawcę na allegro, który sprzedaje M1 za 7500, gdy można kupić za 7800 M2. Chyba każdy potencjalny klient nie będzie miał wątpliwości, co wybrać. Zresztą na ebay'u widzę taki sam numer. Może się mylę, ale chyba u nas nie ma praktyki, by wyprzedawać poprzednie modele za pół ceny, szczególnie te popularne.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

...

tak na powaznie to gratulacje z udanego zakupu caspianka- ciesz sie muzyka...

pozdrawiam

Senkju :)

...

Gdzieś tu padło słowo naiwny. Tak chyba można nazwać sprzedawcę na allegro, który sprzedaje M1 za 7500, gdy można kupić za 7800 M2. Chyba każdy potencjalny klient nie będzie miał wątpliwości, co wybrać. Zresztą na ebay'u widzę taki sam numer. Może się mylę, ale chyba u nas nie ma praktyki, by wyprzedawać poprzednie modele za pół ceny, szczególnie te popularne.

Senkju macz mor ;)

A co do Decibela, to wierzę, gratuluję i być może kiedyś poproszę Cię o poradę, jak mi portfel spuchnie :)

jakies chody trzeba miec w Decibelu czy tacy mili i w ogole?;) Chcialem sie rozejrzec za wzmakiem M2...

Edytowane przez Moon

Witam ponownie

Dziś doszedł mój Cd M series-1, stan gabinetowy, kabel oczywiście był i pilocik do całego systemu. Za bardzo nie mam jak bo przetestować, bo w domu rządzi 5-dniowy pan Jasio:). Słuchałem tylko chwilkę i wypada mi wystawić na allegro mój cd 304 marantza. Rzucę jeszcze maila do Roksana, żeby ustawlić datę produkcji. Genarlnie wygląda super, ale tak jak pisałem kilka dni wcześniej jest to m series-1 w starej budzie.

Edytowane przez ZbojMadej

Gratulacje, też szukam cd M1, ale czarnego.

Po przetestowaniu napisz, jak wiele zmienił w systemie.

P.S. Po rozmowie ze sprzedawcą mojego M1 prawdopodobnie znalazł się kabel zasilajacy i ma mi go dosłać.

Gratulacje, też szukam cd M1, ale czarnego.

Po przetestowaniu napisz, jak wiele zmienił w systemie.

P.S. Po rozmowie ze sprzedawcą mojego M1 prawdopodobnie znalazł się kabel zasilajacy i ma mi go dosłać.

Nie wiem jak w m series ale w poprzedniej wersji caspiana kable zasilajace nie byly najwyzszych lotow. Zwykle "komputerowe" ;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

whiter1,

lepiej napisz jak Ci gra i czy już udało się szczękę z podłogi pozbierać;)

Szczęka już prawie pozbierana, tylko cały czas bolą mnie mięśnie twarzy od banana, który nie chce zejść :))

(W 3 dni ponad 10 godzin musi boleć)

Jak gra?

Sam wiesz dobrze ;)

Opisywać dźwięku nie potrafię, ale muzykalność tego wzmaka jest rewelacyjna, zresztą tak samo przestrzeń, no i w końcu mam BAS (bo wcześniej był bas).

Kto by pomyślał, że moje Dmy i cd CA moga tak zagrać ? ;)

A co będzie z dedykowanym odtwarzaczem, ech...

Nie wiem jak w m series ale w poprzedniej wersji caspiana kable zasilajace nie byly najwyzszych lotow. Zwykle "komputerowe" ;-)

I wcale nie zamierzam nim zastępować Gigawatta.

Jednak, jak mawia mój kolega: "Mieć dychę i nie mieć dychy, to razem dwie dychy" :)

Byliby chętni na taki kabelek?:

http://www.ebay.com/itm/A-B-SYSTEMS-Belden-83803-Audiophile-Power-Cord-Schuko-AC-Plug-EU-version-/260882183049?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbdca3389

Nie jest to jakiś "audiofilski" producent-ściemniacz stosujący najtańszego lappa w kable, które wycenia na 1000zł. Ten belden kosztuje w detalu jakieś 120zł metr - izolacja teflon + porządny ekran.

Ja bym się na to pisał na próbę, ale nie mam konta na ebay'u.

200pln z przesyłką to dobra cena.

Jeśli planujesz zakup, to dorzuć 1szt. dla mnie.

Edytowane przez whiter1

A w jakim sensie pytasz, czy byliby chętni? Bo kombinacja shippingu akurat nie robi wielkiej różnicy.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

A w jakim sensie pytasz, czy byliby chętni? Bo kombinacja shippingu akurat nie robi wielkiej różnicy.

O kosztach wysyłki jeszcze nie czytałem, na pewno przy kilku sztukach cena byłaby niższa.

Moglibyśmy zrobić forumowe zamówienie - te kable są grzechu warte;)

OK- ja sie pisze na 3 kable (1,5mb)- muss obgadac reszte na pw ;d......

ja też bym załapał się na sieciówkę 1.5m? :) ten belden wygląda sensownie!

jedynie nie widzę nadruków beldena na koszulinie czerwonej i pewnie będzie bardzo sztywny

dosyć spore druty tam siedzą w środku w tym teflonie :)

to jest to z rolki

http://www.ebay.co.uk/itm/BELDEN-83803-Audiophile-Shielded-Mains-Power-cable-/310206806092

http://www.ebay.co.uk/itm/BELDEN-83803-AUDIOPHILE-MAINS-POWER-CABLE-per-metre-/250621910436

budowa 7 drucików na 12awg to daje prawie ,8mm średnicy jeden drucik :)

generalnie to może też być ciekawy kabel jako głośnikowy :) nie ma takiego typowego głośnikowca?

http://cablecon.kr/board/bbs/board.php?bo_table=01_03

post-21279-0-02372600-1320611465_thumb.jpg

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

generalnie to może też być ciekawy kabel jako głośnikowy :) nie ma takiego typowego głośnikowca?

Typowy kabel głośnikowy tego typu jest w polinku. Ten belden się do tego celu nie nadaje ze względu na trzecią żyłę i ekran.

Typowy kabel głośnikowy tego typu jest w polinku. Ten belden się do tego celu nie nadaje ze względu na trzecią żyłę i ekran.

ekran i żyłę można nie podłączać :)

Focal + Naim

Chińscy przyjaciele odpowiedzieli: 372$ (7 kabli) + 33$ (przesyłka lotnicza). Wychodzi 58$ za sztukę.

Czy któryś z zainteresowanych kolegów na paypal i doświadczenie z zamówieniami spoza Polski?

Chińscy przyjaciele odpowiedzieli: 372$ (7 kabli) + 33$ (przesyłka lotnicza). Wychodzi 58$ za sztukę.

Czy któryś z zainteresowanych kolegów na paypal i doświadczenie z zamówieniami spoza Polski?

plus cło :)

ja kiedyś ściągałem z ebaya z hk , ale teraz nie podejmę się mam totalny remont na głowie i biegam w każdą stronę

dopiero po nowym roku może mi się wyluzuje

Focal + Naim

Jeslibysmy chińskich przyjaciół poprosili, aby na przesylce napisali "gift" i podali wartość $10 (a pewnie się zgodzą), to cło mamy znikome i podatek z głowy.

Ją nie mam żadnego doświadczenia w eBay, ale może jacyś znajomi z DIY coś doradza, bo biorą części lub obudowy że wschodu (może np. Michelangelo?).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.