Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Może warto napisać do tego Pana z prośbą o inną wtyczkę ??

http://www.ebay.co.uk/itm/Belden-83803-Mains-Power-Cable-SILVER-Plug-1-metre-/310173085923?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item4837c1b0e3

Żadnego cła, VATu, kobinowania z giftami itd- szybka wysyłka z UK i po problemie.

Przy kilku sztukach można się pewnie potargować.

Konto i paypala mam także z UK pomogę wam ściągnąć.

Pzdr

----------------------------------------------------

bralem tak pare rzeczy m.in. klon lehmanna,wpisywali gift i obywalo sie bez cla.

Słyszałem od kilku nabywców Klona Lehmanna, że tak robili i działało. Sam nawet ustaliłem z wytwórcą Lovely Cuba, że tak zrobimy, jak bedę zamawiał.

Powiedział mi, że wszyscy z Polski tak chcą :)

Panowie,

Może warto napisać do tego Pana z prośbą o inną wtyczkę ??

http://www.ebay.co.uk/itm/Belden-83803-Mains-Power-Cable-SILVER-Plug-1-metre-/310173085923?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item4837c1b0e3

Żadnego cła, VATu, kobinowania z giftami itd- szybka wysyłka z UK i po problemie.

Przy kilku sztukach można się pewnie potargować.

Konto i paypala mam także z UK pomogę wam ściągnąć.

Pzdr

Mała różnica: ten kabelek od EMiLa ma 1,5 metra, jest już gotowy i tańszy - z przesyłką 185pln

a ten od Ciebie ma 1 metr, gość pewnie sobie doliczy za wymianę wtyczek, a i tak cena krótszej wersji UK to 230pln.

Zatem raczej mało prawdopodobne, aby nas to z UK sumarycznie wyniosło taniej.

Jednak można go zapytać, ile wziąłby za kabelki 1,5m z wtyczkami eu i z przesyłka. Tak, czy inaczej, wiedzieć nie zaszkodzi.

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Rzuciłem tylko pomysł jeżeli nie chce się wam bawić w urzędy celne.

Zakładam, że przy kilku sztukach ten HK wyjdzie 58 USD/szt z wysyłką po kursie pp z dzisiaj 3,27 daje nam 190 zł jak do tego dowalą cło (około 4% ??) i VAT (23%) to wyjdzie jakieś 240 PLN

Z UK zakładam, że 1,5 m to 50 GBP + 5 za wysyłkę - daje 55GBP przy kursie 5,24 to jakieś 288 PLN - można napisać do gościa i spytać o kilka sztuk.

Tak czy inaczej z HK wychodzi taniej tylko ktoś musiałby się tym zająć.

----------------------------------------------------

Można na Audio Show zobaczyć cały system Caspiana 2 jak ktoś chce. Warto posłuchać.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Też jestem zainteresowany, jak rozwinęła się kwestia tego Beldena, który namierzył EMiL.

EMiLu

Są już jakieś działania/decyzja w związku z tym kablem ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Można na Audio Show zobaczyć cały system Caspiana 2 jak ktoś chce. Warto posłuchać.

Zapytam z ciekawości - a ty tam słuchałeś? Bo ja owszem - niemal dramat. Caspian wpięty był pod System Audio Ranger (wg dystrybutora ponad 14 tys.). Podobnie jak 75% zestawów grało to za głośno, w rezultacie wysokie dawały mi po uszach i w ogóle mało to było przyjemne. Gdybym wcześniej się nie zetknął z Roksanem, to wzruszyłbym ramionami i tyle. Po przekątnej grał jakiś naim i prezentował się sporo lepiej, piętro wyżej atoll in100 (chyba ten model) z głośnikami Equilibrium Nano - niebo lepiej, a to porównywalne wzmaki. Kwestia prezentacji, ale ktoś chyba jest przygłuchy.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Też jestem zainteresowany, jak rozwinęła się kwestia tego Beldena, który namierzył EMiL.

EMiLu

Są już jakieś działania/decyzja w związku z tym kablem ?

Temat jest w zawieszeniu. Na chwilę obecną niestety nie mam czasu, aby się tym zająć.

Zapytam z ciekawości - a ty tam słuchałeś? Bo ja owszem - niemal dramat. Caspian wpięty był pod System Audio Ranger (wg dystrybutora ponad 14 tys.). Podobnie jak 75% zestawów grało to za głośno, w rezultacie wysokie dawały mi po uszach i w ogóle mało to było przyjemne. Gdybym wcześniej się nie zetknął z Roksanem, to wzruszyłbym ramionami i tyle. Po przekątnej grał jakiś naim i prezentował się sporo lepiej, piętro wyżej atoll in100 (chyba ten model) z głośnikami Equilibrium Nano - niebo lepiej, a to porównywalne wzmaki. Kwestia prezentacji, ale ktoś chyba jest przygłuchy.

tez sadze, ze slabo wyszedl ten M2 w pokoju Decibela. A ze planuje odsluch i moze zakup, i na szczescie slyszalem wiele dobrego, to w tym pokoju nanie udalo mi sie wystarczajaco mnie odstraszyc. Walilo jak cholera...

pytanie trochę z innej beczki.

http://www.ebay.co.uk/itm/Roksan-Caspian-Intergrated-Amplifier-/180753273697?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item2a15bc1361

caspian mkII czy to jest to samo co caspian m2 series bo już się zagubiłem. na stronie producenta caspian m2 ma mieć innego pilota, inaczej też są zbudowane gałki potencjometrów(?)

To nie to samo.

MK I -> MK II -> M-series 1 -> M2

dzięki!

no ale przy okazji, na tle m1/m2 jak się mkii prezentuje? ktoś miał okazję posłuchac obu modeli i mógłby teraz napisać słówko?

Edytowane przez playitcool

MK I -> MK II -> M-series 1 -> M2

M-series 1 były w dwóch głównych wariantach - najpierw 70wat a ostatni 85wat (zwany New Generation).

O różnicach brzmieniowych poszukaj na forum, było porównanie M1 NG do wcześniejszych wersji.

Witam szanownych kolegów.

Z wielką radością chciałem się pochwalić nowym zakupem.

Mam nówkę nieśmigankę czarnego cd Caspiana M1 i wklejam foto :))

P.S. Jak mi się uda zmniejszyć fotki, to od razu wyślę, bo mam jakieś z tym kłopoty.

P.S.2 I jeszcze pytanie do posiadaczy cd Caspiana:

Jak go wprowadzić w stan czuwania?

Czy jedyna możliwość wygaszenia wyświetlacza lub uśpienia to wyłączenie wyłącznikiem z tyłu ?

Edytowane przez whiter1

Gratuluję!

Tak, wyłącznik tylko z tyłu. Taki dziwny pomysł podparty tym, że w zasadzie to odtwarzacza najlepiej nie wyłączać.

Łobuz ze mnie, że podsuwam tę złą myśl, ale zgadnij, co jest teraz najsłabszą częścią twojego toru. ;)

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Łobuz ze mnie, że podsuwam tę złą myśl, ale zgadnij, co jest teraz najsłabszą częścią twojego toru. ;)

Stachu,

ta sama zła myśl przychodzi mi do głowy jak patrzę w Twoje "o mnie";)

Gratuluję!

Tak, wyłącznik tylko z tyłu. Taki dziwny pomysł podparty tym, że w zasadzie to odtwarzacza najlepiej nie wyłączać.

...

No to kiszka trochę, nie wiedzialem o tym.

Bez sensu, żeby się cały czas świecił i ciągnął prąd. Teraz z tydzień na wstępne wygrzanie ok, ale później ?

A ciągłe przesuwanie (stoi we wnęce), żeby przełączyć z tylu to nie bardzo dobre wyjście :/

...

Wiem ,wiem, nie Ty jedyny mi o tym mówisz ;)

Ale żona i tak dzisiaj mocno nie w humorze. Musiałem jej obiecać, że to ostatni zakup i koniec z wiecznym netem - ale teraz śpi, więc mogę poklikać ;)

Zresztą warunki lokalowe nie pozwalają mi na lepsze kolumny, bo u mnie z ustawieniem ciężko.

i jak duet gra z dynaudio?...

Na razie to się zastanawiam, czy dobrze wydałem tyle kasy :/

Ale EMiL mnie pocieszył, że dlatego, ze nówka i żeby mu dać kilka tygodni grania, nawet do kilku miesięcy no i mi się samopoczucie poprawiło :)

BTW - Ten zakup głównie dięki EMiLowi, bo to on powiedział mi o tej sztuce u polskiego dystrybutora.

Jeszcze raz dzięki wielkie EMiL :)

Edytowane przez whiter1

Wiesz, wg AA masz pewnie za słaby (za tani) wzmacniacz, aby wykorzystać nieskończony potencjał phoebe;) Więc może warto spróbować caspiana M1?

A myślisz, że co ja tu robię. :]

Właśnie cierpliwie czekam, aż ktoś zechce pozbyć się srebrnego M1.

Trochę złośliwisz na temat phoebe, a to są całkiem zacne kolumny. Sam AA z kolei polecał do nich m.in. Exposure'a. Ja też się sam siebie w międzyczasie trochę nauczyłem i wiem, że to co ma największe dla mnie znaczenie, to nie dynamika, przestrzeń, bas, a barwa, w dużym mierze barwa (czy charakter) średnicy i dlatego tak podoba mi się caspian. Dlatego też najpierw zmienię wzmak, a nie kolumny.

I obiecane fotki:

1. Nowa zabawka :)

2. Cały sprzęt wraz z niekorzystnym (ale niestety jedynym możliwym) ustawieniem kolumn.

(na zdjęciu wygląda jakby dynki były pod półką, ale są przed nią)

post-31299-0-89851900-1321479661_thumb.jpg

post-31299-0-25647400-1321479710_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.