Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

testowaliście już ic i głośnikowy roksana?

http://audio.com.pl/testy/roksan-hdc-02-a:7

troszkę zaciekawiły mnie te kable

http://www.magazynstereo.pl/recenzjenowe/Roksan_HDC-02S.pdf

głośnikowy 95 drucików ocynowanych rozsunięte wiązki

post-21279-0-55020300-1322639286_thumb.jpg

Focal + Naim

Witam , Panowie czy wzmacniacz Roksan Kandy 2 da się bez problemu wysterowac przy cichym słuchaniu tak aby dwa kanały grały równo?

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

testowaliście już ic i głośnikowy roksana?

http://audio.com.pl/testy/roksan-hdc-02-a:7

troszkę zaciekawiły mnie te kable

http://www.magazynstereo.pl/recenzjenowe/Roksan_HDC-02S.pdf

głośnikowy 95 drucików ocynowanych rozsunięte wiązki

mikson,

Ja mam IC hdc-02a Roksana.

Jak nie mają go do wypożyczenia w decibelu i chcesz to pisz na PW - wyślę Ci go na testy.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

jak wyzej- kladziesz je naprzeciwko, kombinacja klawiszy i pobrany kod- jedna wazna uwaga- pilot uniwersalny od roksana kierujesz nie przodem ale "dupą" w strone pilota od ktorego ma pobrac kody..

pozdr

Pojawił się nowy srebrny wzmak M1 na alledrogo

Jeśli ktoś by był zainteresowany, to niech zwróci uwagę na duże wgniecenie rogu przedniego panela koło lewej górnej śrubki.

Sprzedawca coś ukrywa, bo nie pokazuje na fotkach wogóle lewej strony sprzętu i nic o wadzie nie wspomina.

A co ciekawe, to jeden z forumowiczów... nieładnie, nieładnie :(

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/wzmacniacze-stereo/roksan-caspian-m-1-series-os87312.html

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Witam Koledzy

Mam pytanie ile jest wart zestaw Roksan Caspian MK1 (cd wzmacniacz) w dobrym stanie, i w jakich latach to było produkowane? I jeszcze jedno czy przyciemniony wyświetlacz w cd jest dużym problemem?

Edytowane przez darex1973

Co do lat produkcji cytuję sam siebie z 4 października:

Zatem z grubsza:

mkI - 1998 - 2002,

mkii - 2002-2004

m-series (m1) - 2004-2010

m2 - 2010 do teraz

Wzmacniacz jak w dobrym stanie możesz brać, kompakt to już się zastanów, bo na forach znajdziesz opinie, że pierwsze wersje miewają kłopoty, głównie przez to, że trochę elektroniki jest zawieszonej na szufladzie, poza tym nie czytają cdrów.

W każdym razie gratuluję dobrego tropu ;)

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

co tu tak smutno- wszyscy sprzedali roksany, ile za nie wzieliscie? :)

siedzimy i słuchamy muzyki a nie wzmaki posprzedawalismy...

Astor Piazzolla boski jest i ten jego bandoneon miodzio ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Panowie informuje ze Roksan to rewelacyjna firma co do serwisu, oddalem wzmak do naprawy i wyslali mi po 10 dniach nowke. Wiecej takich firm

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Panowie informuje ze Roksan to rewelacyjna firma co do serwisu, oddalem wzmak do naprawy i wyslali mi po 10 dniach nowke. Wiecej takich firm

M2 naprawiałeś czy M1? i co tam się mogło zepsuć?

------------------------------------------------------------------------------------------

Popatrz na stopkę kolegi :)

a no tak - co ślepemu po oczach...

a tak po nich "pojechałeś" ostatnio.

A nie pojechal bys po nich jak bys mial 2 wzmacniacze faulty ?

Ale pieknie sie zachowali i nie bawili sie w naprawy tylko odrazu wymiana , szacunek dla takiej firmy

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

A nie pojechal bys po nich jak bys mial 2 wzmacniacze faulty ?

Ale pieknie sie zachowali i nie bawili sie w naprawy tylko odrazu wymiana , szacunek dla takiej firmy

czyli jednak bez kombinowania! super że tak się skończyło!

obi nic się nie psuło nam :)

a jak masz jeszcze dynie 220?

Focal + Naim

czlowiek bez kombinowania chyba nie bylby soba :)

majac dm 2/6 na surrondach w kinie podlaczylem je do caspiana tak z ciekawosci i co sie okazalo?- ze dzwiek jakos mi lepiej pasuje jak z focusow 140/220II

caspian gra spokojniej mowie o dm 2/6 moze z reszta dm bedzie identycznie nie wiem/nie testowalem ale dzwiek jest bardziej stlumiony, mniej gory i jakos tak bardziej fajniej..

i jeszcze jedno- te male popierdulki dm 2/6 spokojnie wyrabiaja w pomieszczeniu okolo 20m.kw

muzyka dziala bardziej relakujaco na nerwy jak kombinacja caspiana z focusem..

z reszto sprawdzie sami ja pisze co slysze..

pozdr

majac dm 2/6 na surrondach w kinie podlaczylem je do caspiana tak z ciekawosci i co sie okazalo?- ze dzwiek jakos mi lepiej pasuje jak z focusow 140/220II

caspian gra spokojniej mowie o dm 2/6 moze z reszta dm bedzie identycznie nie wiem/nie testowalem ale dzwiek jest bardziej stlumiony, mniej gory i jakos tak bardziej fajniej..

i jeszcze jedno- te male popierdulki dm 2/6 spokojnie wyrabiaja w pomieszczeniu okolo 20m.kw

pozdr

miałem 2/6 z heedem i arcamem solo mini , dla mnie ciekawiej grały z solo mini bo z heedem było już za bardzo ciepło ale też sympatycznie

fajne małe monitory ale rls callisto III zagrały jeszcze lepiej :)

osobiście caspian z 260 u mnie nie gra męcząco , raczej gładki lekko ocieplony detaliczny przekaz z głębokim basem jak lubię :)

Focal + Naim

pozdr

Każdy słyszy inaczej, mi z caspianem czasem jest za mało wysokich tonów. Uwielbiam ten tweeter.

Co ciekawe x16 w oryginale to były dla mnie za jasne kolumny i wysokie często działały mi na nerwy.

czyli moze gdzies posluchaj dm 2/6 lub inne z tej serii sam ocenisz jak sie maja do seri x..- dm 2/6 daja spokojniejszy dzwiek jak focusy 140/220II nie wiem jak reszta dm nie sluchalem- moze malutkie dm 2/6 generuja spokojniejsza granie dlatego, ze sa mniejsze jak wieksze focusy? tez tak moze byc..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.