Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

dla zainteresowanych jak mniej wiecej chodzi atc z roksanem

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

ostro daje po uszach:)

To masz zepsute gosniczki w komputerze :)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

zle dobrales slowo ;d- raczej chyba wypowiedz zaczepna

ale to przeciez tylko zarty tak samo jak zarcik pokazania poprzez link youtube jak chodzi sprzet... ;d;d

ps

anxion wie, ze to zart:);]

dla zainteresowanych jak mniej wiecej chodzi atc z roksanem

To mi się bardziej podobało ;)

BTW-zmieniłeś lokum, Focusy okazały się za duże i kupiłeś ATC.

Czy, jako były właściciel Dynek (mniemam, że zadowolony), słuchałeś np. X16 z tego przedziału cenowego co SCM11 ?

Jeśli tak, to jak wypadło porównanie z ATC ?

P.S. Pytam, bo jako właściciel Capsiana M1 i DM2/7 przymierzam się powoli do zmiany monitorów. X16 moze mi się ua posłuchać u siebie, SCM11 - raczej nie :(

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Focusy byly naprawde dobre ale dusily sie strasznie w moim pomieszczeniu , zdecydowanie mialy za duzo bassu.

Jesli mam porownywac atc do dynek to w atc srednica jest mistrzowska, w dynkach byla bardziej wycofana jak na moje ucho , bass atc jest perfekcyjny szybki, zroznicowany moze nie schodzi tak nisko ale naprawde nie brakuje potegi tego zakresu i napewno sa bardziej muzykalne niz focusy, gora w atc nie ma takiego planktonu jak w dynkach ale na dluzsze odsluchy atc soprany nie mecza jak w focusach.

Sluchalem w polsce kiedys excite x32 i jakos nie powalily mnie wydawaly mi sie bez iskry czyli np. noga nie chodzila mi w rytm muzyki , tzw muzykalnosc:)

Ale trzeba posluchac samemu.

Troche tych glosnikow sie nasluchalem i w cenie do 2k naprawde atc mnie powalily.

Focusy byly naprawde dobre ale dusily sie strasznie w moim pomieszczeniu , zdecydowanie mialy za duzo bassu.

Jesli mam porownywac atc do dynek to w atc srednica jest mistrzowska, w dynkach byla bardziej wycofana jak na moje ucho , bass atc jest perfekcyjny szybki, zroznicowany moze nie schodzi tak nisko ale naprawde nie brakuje potegi tego zakresu i napewno sa bardziej muzykalne niz focusy, gora w atc nie ma takiego planktonu jak w dynkach ale na dluzsze odsluchy atc soprany nie mecza jak w focusach.

Sluchalem w polsce kiedys excite x32 i jakos nie powalily mnie wydawaly mi sie bez iskry czyli np. noga nie chodzila mi w rytm muzyki , tzw muzykalnosc:)

Ale trzeba posluchac samemu.

Troche tych glosnikow sie nasluchalem i w cenie do 2k naprawde atc mnie powalily.

Niestety jednym podstawowym problemem jest akustyka danego pomieszczenia, na własnej skórze sie o tym przekonałem, dlatego ogólnie monitory zawsze lepiej się zaprezentują w pomieszczeniu ok. 20m2. Choć wiadomo, że aranżując pewne poprawki akustyczne na podłogówkach też będzie fajnie.

Na chwilę obecną walczę z MA PL200 i po dodaniu pianek akustycznych, pułapek, zmiany dywanu na gruby i zawieszeniu długich firanek jest dużo lepiej, ale czy to max możliwości? to na pewno nie.

zgadzam sie akustyka pomieszczenia to 40% dobrego dzwieku.

To mi się bardziej podobało ;)

BTW-zmieniłeś lokum, Focusy okazały się za duże i kupiłeś ATC.

Czy, jako były właściciel Dynek (mniemam, że zadowolony), słuchałeś np. X16 z tego przedziału cenowego co SCM11 ?

Jeśli tak, to jak wypadło porównanie z ATC ?

P.S. Pytam, bo jako właściciel Capsiana M1 i DM2/7 przymierzam się powoli do zmiany monitorów. X16 moze mi się ua posłuchać u siebie, SCM11 - raczej nie :(

Tutaj dla porownania mniej wiecej ten sam kawalek mozna nawet ocenic ze atc sa cieplejsze od focusow i jak by bardziej detaliczne

Bardziej detaliczne to te ATC raczej od focusów nie są, pewnie Ci się bardziej zgrały z elektroniką. W ATC jest tweeter za dosłownie kilkanaście dolarów - cudów nie ma, żeby góra była detaliczna.

Bardziej detaliczne to te ATC raczej od focusów nie są, pewnie Ci się bardziej zgrały z elektroniką. W ATC jest tweeter za dosłownie kilkanaście dolarów - cudów nie ma, żeby góra była detaliczna.

Powiem ci ze moze byc nawet za pare zl ale gorne rejestry sa jakos tak fajniej podane i przy tym wiecej szczegolow slysze niz w focusach ale zgadzam sie w 100% moze byc tak ze elektronika bardziej sie zgrala z ATC niz z dynaudio.

Ale najfajnieszy efekt mam czasami ktory zalezy od nagrania - slychac tak jak bym mial wielkie sluchawki na glowie super sprawa

anxion mam pytanie bo kolega forumowy pisał że K2 się zagrzał przy dyniach 2/10 a Ty miałeś z nim focusy 220mk2 i dawał radę,

jak oceniasz k2?

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

anxion mam pytanie bo kolega forumowy pisał że K2 się zagrzał przy dyniach 2/10 a Ty miałeś z nim focusy 220mk2 i dawał radę,

jak oceniasz k2?

Witam

Eh nie mozliwe ze sie przegrzewa k2 na dynkach, u mnie chodzilo bardzo dobrze, moze czasami nie radzil sobie z basem ale gralo fajnie bez problemow po 2-4 h dziennie i nawet wzmacniacz nie byl goracy.

Edytowane przez anxion

Witam.Odnośnie grzania sie Roksan K2-to u mnie gra z Excite X16 i po 2h słuchania muzyki na godzinie 11-tej temp. obudowy oscyluje w granicy ok. 40stopni.Jak do tej pory nie miałem przypadku wyłanczania się wzmacniacza.

mysle nad sprzedaza caspiana m2- nie spieszy mi sie i nic na sile- na razie tutaj tylko pisze- kto zainteresowany to zapraszam pisac na email..

To nad jakim wzmakiem teraz myślisz ?

Bo przypuszczam, ze czymś chcesz wycisnąć więcej z Focusów 220II.

Co bierzesz pod uwagę ?

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

bedzie mocna jest kilka na rynku..

na kt88 słuchałem ayona najtańszego dosyć dynamicznie i nawet z pazurem

ale mi przeszła faza na lampy :)

uważaj bo m2 naprawdę gra nieźle żebyś nie zrobił kroku w bok albo do tyłu w tym pułapie cenowym

pozdr

Focal + Naim

bedzie mocna jest kilka na rynku..

Czyżby AYON ? ;)

Reklamują, że z dynkami się ładnie zgrywa.

Edytowane przez whiter1

ayon, unison, manley cos kolo tego ale bez odsluchu osobistego w domu z f220II na pewno nie bedzie zakupu- najwazniesze, ze nikomu sie nie spieszy..

Edytowane przez FIRMA
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.