Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

anxion ma te kolumny z kandy, podpytaj o te zestawienie.

Caspian, ten mocniejszy M1 lub o ile fundusze pozwalają M2, z pewnością też będzie ok, tylko źródła nie żałującego wysokich tonów będziesz musiał poszukać.

Ciekawe urządzonko ale ciekawi mnie cena.Nie bardzo wiem czy te 3000 zł dotyczą pre i końcówki czy tylko końcówki,no napisano 3000 wzmacniacz a więc wydawać by się mogło,że całość ale to by był wtedy,dzielony system z pre gramofonowym jeszcze za niewielkie pieniądze.

Ciekawe jak to gra.

3k za całość to takie rzeczy tylko w erze a już na pewno nie na rynku audio:(

Cena katalogowo to chyba 7,5 - 8k za komplet pre+power. Dużo to i niedużo, caspian M2 ma kosztować po podwyżkach 9k.

Qrcze, 130W przy 8, 260 przy 4Ohm...

Żadne Dynki nie są mu straszne.

Tylko aktywować wyjście na końcówkę w M1 i całość tworzyłaby piękny duet, ech ...

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Moce nie są jakieś fenomenalne zwłaszcza, że Krell S300i ma 2x300 przy 4 ohmach, a tu 30kg końcówka mocy ma mniej, ale przecież i tak każdy wie, że wat watowi nie równy.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Havany nie oddam za żadne skarby. Pytanie jedynie czy jest sens wydawać ponad dwa klocki na używany cd roksana czy zostać przy w sumie najlepszym cd harmana ale traktować je jedynie jako transport. Wiem, że najlepiej posłuchać, ale mieszkam w Polsce B :)

Jeżeli chcesz (po)słuchać po analogu cd caspiana i zależy Ci na wyglądzie zestawu to możesz dokupić cd-ka caspiana.

Roksan to raczej specjalista od wzmacniaczy niż cd. Może się okazać, że havana jest lepsza.

Dodatkowe 2k lepiej przeznacz na dołożenie do lepszych kolumn.

http://www.logitech.com/en-us/speakers-audio/wireless-music-systems/devices/5745

a może to + dac

od wczoraj go mam i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony funkcjonalnością obsługą wyglądem budową w tej cenie:)

Focal + Naim

Przed chwilą znalazłem w moim mieście dvd caspiana. Zważywszy, że zależy mi na torze cyfrowym, może warto. Ciekaw jestem czy ktoś prowadził próby cd vs dvd caspiana + dac. Może dvd jest dobrym wyjściem. A co do logitecha, tak jak najbardziej dobry pomysł, ale po tym jak stanie jakiś transport, bo płyt cała szafa

Zważywszy, że zależy mi na torze cyfrowym, może warto

Nie rozumiem co "autor miał na myśli".

Ciekaw jestem czy ktoś prowadził próby cd vs dvd caspiana + dac.

Gdzieś w świecie na pewno tak. Tylko co z tego skoro efekt w większości zdeterminowany jest podłączonym DACiem, który będzie inny niż Twój?

Hm, niejasno się wyraziłem hehe? Znaczy się, czy kupię cd czy dvd to i tak ze względu na posiadany dac będę używał tylko wyjścia digit. A co do drugiej sprawy, no właśnie czy jedynie dac będzie determinował jakość sygnału? Nie ma różnicy między cd a dvd, nie wiem zegary, jakieś cuda....

mi z zestawu mkI cd podobal sie duzo bardziej od ampa,tak wiec nie podzielam zdania ze roksan robi lepsze wzmacniacze.cd caspiana mi bardzo przypadl do gustu,dynamiczny,przyjemny

Moim zdaniem, jeśli miałbyś korzystać z caspiana tylko jako z transportu, to szkoda kasy. Jego funkcjonalność jest taka sobie - brak typowego wyłącznika z przodu, brak opcji stand by, średnio czytelny wyświetlacz, dość długi czas wczytywania utworów i dziwna maniera, tzn. gdy wybierasz utwór, on go znajdzie, a potem zachowuje się jakby musiał go wczytać jeszcze raz, tzn. jakbyś np. jeszcze raz go ręcznie wybrał. Mój egzemplarz (M1 Series) czasem przy wyborze utworów się zawiesza, ale tu jest chyba wyjątkiem. Na pewno jako transporty można znaleźć ciekawsze urządzenia.

Są tacy, co twierdzą, że i ta część toru przed przejściem sygnału przez DAC-a ma znaczenie, ale ile w tym jest znaczących różnic, tego nie wiem.

Pozdrawiam

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Witam Koledzy! Ostatnio zmieniłem CD 980 HK na Roksana Kandy K2. Różnica jest znaczna, ale to nie powinno dziwić Kandy jest parę razy droższy. Chciałem się Was poradzić w sprawie kabli sieciowych do zestawu. Obecnie wzmacniacz gra na kablu Sonus Oliva, CD na Audionova Nuclearus, oba wpięte w listwę SO z filtrem Schaffnera. Czy któryś z tych elementów warto wymienić, oczywiście w granicach finansowych adekwatnych do reszty systemu. Kilka razy zetknąłem się z opinią, że wzmacniacz radzi sobie lepiej wpięty bezpośrednio w ścianę. Nie posiadam dedykowanej linii, wpięcie w ścianę spowoduje jedynie(aż) ominęcie listwy.

Wiem, że najlepiej sprawdzić to empirycznie, jednak jakakolwiek zmiana w zasilaniu, wiąże się z rozmontowaniem całego systemu, połowy mebla i przeniesieniem sprzętu w inne miejsce. Stąd też moje pytanie, chciałbym mniej więcej wiedzieć czy gra jest warta świeczki i w którym kierunku podążać.

3k za całość to takie rzeczy tylko w erze a już na pewno nie na rynku audio:(

Cena katalogowo to chyba 7,5 - 8k za komplet pre+power. Dużo to i niedużo, caspian M2 ma kosztować po podwyżkach 9k.

tak mi się wydawało że caspian m2 zdrożeje , swojego kupiłem nówkę poniżej 7tys :)

wyprzedaż? cd m2

http://www.roksan.co.uk/

Focal + Naim

tak mi się wydawało że caspian m2 zdrożeje , swojego kupiłem nówkę poniżej 7tys :)

kolejny raz podziwiam Twoje zdolności prognostyczne;)

wyprzedaż? cd m2

Jaka wyprzedaż? Przynosisz stary, wysoki CD roksana i dostajesz zniżkę na cd-ka M2. Rynek, jak widać, zmienia się przez DACi.

jakoś czuję że nie zapowiada się aby Roksan wypuścił swojego Daca, gdzieś na jakimś jego blogu można między wierszami odczytać że pozostaje wierny analogowi :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

kolejny raz podziwiam Twoje zdolności prognostyczne;)

Jaka wyprzedaż? Przynosisz stary, wysoki CD roksana i dostajesz zniżkę na cd-ka M2. Rynek, jak widać, zmienia się przez DACi.

Prawie 5000 pln (1650 - 700Ł) za cd M2, jak przyniesiesz im stary cd Roksana ?

I to nawet stare kandy nie wchodzi w grę ?

Średnia to promocja dla Polaków, którzy często kupują te stare i się cieszą.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.