Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

mialem m2 ale powrocilem do m1 za wyglad w brzmieniu chyba zadnej roznicy- mkII nie sluchalem..

nie potrzebnie sprzedawałeś m2 bo korcił cię MF i jak się okazało nic rewelacyjnego :)

dobrze mówię? :)

Witam

Panowie i Panie ciekawy jestem zestawienia Caspianów MkII i M2. Bezpośrednio, co można usłyszeć bez najmniejszych wątpliwości. Co zyskujemy a co tracimy. Ile pozostało ze słynnej analogowości Caspiana. Nie wątpię, że to jest jeden z najbardziej komunikatywnych wzmacniaczy jakie słyszałem. A sentyment jakim darzę Caspiana nie słabnie, dla tego ciekawi mnie takie porównanie. Macie jakieś doświadczenia, bo zastanawiam się nad modelem, który wybrać.

pzdr Caspianowców - prezes ;-D

na papierze m2 ma większą wydajność prądową, i dodatkowe trafo na pre zawsze te 40VA do przodu czyli ok 10% ma większy zapas na trafo końcówki

ale aby to usłyszeć trzeba porównać bezpośrednio

http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=17

http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=47

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

na papierze m2 ma większą wydajność prądową, i dodatkowe trafo na pre zawsze te 40VA do przodu czyli ok 10% ma większy zapas na trafo końcówki

tiaa, mikson. Ty wiesz co ja myślę o tych przeliczankach:)

Uwzględnij, że w M2 vs M1 NG są o 20% mniejsze kondesatory w zasilaczu:D

wiem Emilu chcialem tylko cos napisac :d

tak na serio nie ma co wywyzszac jednego nad drugim bo w brzmieniu chyba malo kto znajdzie roznice jedynie wygladem beda sie roznic

Cześć koledzy

mi sie udało firmie postawić drina za niespotykanie spokojne podejście do tematu ;)

nawet 2 driny za słowa prawdy o M1 :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

tiaa, mikson. Ty wiesz co ja myślę o tych przeliczankach:)

Uwzględnij, że w M2 vs M1 NG są o 20% mniejsze kondesatory w zasilaczu:D

kondy mniejsze ale wydajniejsze trafo :) i papierowo daje większy prąd w m2 ;)

też myślę że nie było by pewnie tego słychać w praktyce ale trzeba by potwierdzić i porównać bezpośrednio tzn m1 vs m2 wtedy możemy dalej dyskutować tak naprawdę :)

a to że jednemu podoba się bardziej m1 od m2 to jest wtórna sprawa a o gustach się nie dyskutuje :)

Focal + Naim

Witam tak jak juz naisałem w klubie dynaudio właśnie stałem sie posiadaczem contour 1.3 se i musze powiedziec ze dzwięk normalnie bajka,na razie siedze i wszystkie płyty na nowo odsluchuje...

No też troche żałuje że nie ma esoteca ale gdzieś wyczytałem ze d28/2 titan to jakas lepsza wersja specjalnie do 1.3 se wiec myśle że nie bedzie zle...chyba że ktos ma lepszą wiedze na ten temat to chętnie posłucham.

Aha no tak kwestia ceny... zakupiłem jak napisałem w pieknej okleinie w idealnym stanie,żadnych śladów użytkowania wraz z oryginalnymi syandami dynaudio czarnymi waga standow 13 kg całośc 4700.Może to dużo,może nie ale jestem zadowolony.

W serii DM jest d28/2 (nie wiem, czy titan), wyżej jest esotec lub lepiej.

Ale najważniejsze, że Tobie się podoba :)

Gratulacje !

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Witam !!!

Jestem szczęśliwym użytkownikiem roksan caspian M1. Mam mały problem. Poluzowała mi się gałka do zmiany wejść, jaki tam jest potrzebny klucz aby ją dokręcić. Nie mam nic takiego w domu więc muszę nabyć.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedz

Miałem to samo z tą gałką. Wystarczy zwykły mały kluczyk ampulowy. Komplet kupisz chociażby w OBI za około 10pln.

No to załącze fotke mojego zestawiku...wreszcie wszystko w domku

świetnie się prezentuje i pewnie też świetnie gra :)

spore te monitory,, myślałem że są mniejsze ,, i rel t5 w kąciku? :)

Focal + Naim

mikson fajnie że Ci się podoba no powiem że gra jak ta lala owszem duże monitory ale i dźwięk super ,tak to w kąciku właśnie rel t5 ale na razie nawet go nie podłączyłem taki bas, nie wiem co dalej może wcale nie będzie potrzebny zobaczmy

mikson fajnie że Ci się podoba no powiem że gra jak ta lala owszem duże monitory ale i dźwięk super ,tak to w kąciku właśnie rel t5 ale na razie nawet go nie podłączyłem taki bas, nie wiem co dalej może wcale nie będzie potrzebny zobaczmy

gdybyś chciał T5 sprzedać to jestem chętny :)

Focal + Naim

może trafię coś ciekawego z sh np moona 340 ,, eci5 lub bladeliusa tora mk3 http://www.bladelius.com/product-sheets/bladelius_thor-mk-iii.pdf :)

ale nie będzie to hegel ;)

wiesz kupiłem już dynie powiedziałem A to muszę powiedzieć B, roksan stara się ale nie wyciska tego co one potrafią, gra to przyjemnie ale nie pełnią możliwości cały czas odnoszę takie wrażenie.

Gdybym miał mniejsze pomieszczenie to pewnie caspiana bym zostawił a dynie rozmienił na coś mniejszego, no chyba że trafi się kupiec na focusy a coś niesamowitego pod caspiana dobiorę :) jesień się zbliża dobra pora na odsłuchy , kilka zaliczę może też z caspianem pod pachą :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

by sie trafil szybciej gdyby bylo ich inne wykonczenie bo to 1% zainteresowania w gust szarego czlowieka inaczej cena duza nizsza i bedziesz mial kupca

juz lepiej poszukac wzmaka do nich jak sie ich pozbywac..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.