Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica między zestawem komputerowym a

knopek

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie nie rozumiem ideii tego watku... kupilem kilo jablek, czy jak dojde do domu i zjem, beda dobre?? czy moze choc pani Jadzia na tym forum ma sprawnosc wrozki?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Może rzeczywiście za bardzo enigmatycznie ukryłem istotę moich wpisów.

To może teraz napisze jak dla ciebie :

Jest ogromna przepaść między hałasem generowanym prze urządzenia o których wspomniałem w poprzednich wpisach ,a ekspozycją dźwięku z choćby budżetowego zestawu hi-fi.

Teraz rozumiesz ?

A moja pogarda dla (mp3-trujkowców ,komputerowców ) jest tym większa ,że z reguły to "niekumate" typki w dresiku co nie przyjmują żadnej krytyki odnoście ich ( nie wiem jak to nazwać ) ,...sprzętu ?

Więc jak chcesz słuchać muzyki ,to zostaw komputer w spokoju ,nie tędy droga.

No dobrze rozumiem ale obrażać nie musisz.

Czemu żeś się przyczepił tak tego kompa ?

- Będę słuchać z tunera

- Będę słuchać z TV a dokładnie mam monitor LG 22' i tam są wbudowane głośniki... więc lepiej chyba pod wzmacniacz podpiąć ?

- Z kompa też mam zamiar sobie posłuchać muzyki.

- A jak będę chciał na prawdę posłuchać dobrego dźwięku to uskładam kaski i kupie odtwarzacz CD (oczywiście po uprzednim przejrzeniu forum) żeby ktoś mnie znów nie pojechał :)

Widziałem też że przyczepiłeś się do ludzi słuchających playerów, no dobra kiepska jakość ale to co mają sobie kolumny podłogowe zawiesic na uszach, w plecaku wzmacniacz, a zębach cd

Drogi chłopcze ,nikt tu cię nie zmusza do oglądania czegokolwiek .Jak będziesz kupował obraz to może wtedy i owszem.

Byłeś kiedyś w pobliżu muzyki ?

... ale odpowiedz sobie sam na to pytanie ,za mim odszczekasz.

Ty sie knopek za bardzo różnymi wpisami audiobufonów nie przejmuj. Jeżeli nie jesteś całkiem głuchy to różnicę usłyszysz. Po prostu posłuchaj muzyki z jednego i z drugiego zestawu. Nie zwracaj uwagi na takie głupoty jak mniejszy czy większy bas. Łap ogólne wrażenie. Wiem, że brzmi to dziwnie, ale jestem pewny, ze złapiesz o co chodzi i nie będziesz chciał wrócić do sztucznego brzmienia poprzedniego zestawu.

Jestem Europejczykiem.

lukas:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

byc moze to jest remedium na Twoj stan ducha (polecam, sam uzywam).

Co do tego watku, to uwazam, iz warto rozbudowywac sprzet stereo, chocby zrodlem sygnalu mialby na poczatek byc PC. Audioprzypadlosc przypomina gangrene. Tak wiec daj koledze sie osluchac, porownac zestaw z poprzednimi pierdziuszkami. Przypuszczam, ze po porownaniu, po jakims czasie choroba moze rozwinac sie dalej, pochlaniajac coraz to wiecej swiezego "ciala". Sygnal z PC jest przecie zrodlem cyfrowym, i pewnie od niego juz sie nie ucieknie. Kwestia wlasciwego przetworzenia na sygnal analogowy. Na pewno jednak trzeba zwrocic uwage na formaty bezstratne (.flac, .ape), bo mp3 to porazka. Szczegolowe realizacje faktycznie sa lepiej opisane w czesci PC audio, co nie znaczy ze nie mozna osiagnac dobrego efektu w zakresie "stereo".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo proszę czy ktoś mi może powiedzieć czy te magnaty będą lepsze niż tonsil maestro ii 60, czy też nie ma na to szansy , bo te magnaty wyglądają mi na kolukmny bez zwrotnicy a ktoś pisał że bez zwrotnicy w tainim sprżecie uzyskamy lepsze brzminie

• Redaktorzy

Jeśli nie jesteś spacjalistą, to nie jesteś w stanie ocenić, czy dane kolumny (a ściśle głośniki) są w stanie pracować bez zwrotnicy. To się mierzy i oblicza. Na palcach można policzyć dobre ukłądy pracujące bez (a właściwie prawie bez) zwrotnicy. Takim układem jest typowy Epos, ze zwrotnicą ograniczoną do filtracji wysokotonówki. Oczywiście, szerokopasmowce pracują bez zwrotnicy, ale to inne głośniki do innego sprzętu przeznaczone.

>Oczywiście, szerokopasmowce pracują bez zwrotnicy, ale to inne głośniki do innego sprzętu >przeznaczone.

np. na megafony dworcowe... tako rzecze Jozwa...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

elo

jezeli juz gadacie o tym czy kolega zrobi postep tymi kolumienkami czy tez mogl za ta cene kupic cos lepszego to powiedzcie mi czy ja moglem cos lepszego kupic niz jbl e30 ktore rok temu kupilem za jakies 900zl?? oczywiscie wchodzi w gre tylko sprzet nowy...wiem co mowie bo juz spalilem na poczatku jedna kolumne e30stke, i dobrze ze mialem gwarancje :-)

czy wydalem kase w bloto , czy byly jakies lepsze glosniki za ta cene??

przyjmuje tylko negatywne wypowiedzi....

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.