Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

>Jak widać większość piszących w tym wątku reprezentuje lewą opcję i rzeczywiście pomimo koszmarnych

>i żenujących nierzadko zachowań poprzedniego prezydenta nikt z nich nigdy o tym nie wspomni.

Aha, czyli tłumaczmy głupotę obecnego głupotą poprzednika. Kwaśniewski był, a pokraka jest. I teraźniejszość mnie interesuje bo ma wpływ na moje życie, historii się nie zmieni, a teraźniejszość tak.

A może Saakaszwili policzy ofiary wywołanej przez siebie zadymy...policzy domy z których poza gryzem nie ma co wynieść....faktycznie poziom naszego kurdupla....

Z tego co zrozumiałem przekazy agencyjne do Gori wjechała kolumna na której czele byli Rosjanie, a reszta to osetyńcy. Jak coś, to Ruscy powiedzą, ze to nie oni.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

...Z drugiej strony, Polacy mieli z armią sowiecką identyczne doświadczenia...

Dokładnie, po wysłuchaniu wspomnień mojej już nieżyjącej babci z "wyzwalania" polski, a konkretnie jej wiosk, przez armie radziecką może wprawić w osłupienie.Wkroczenie bandy tatarów i mongołów do wsi rozpoczęło horror miejscowej ludności nie przypominający w niczym ucisków jakie im towarzyszyły podczas okupacji.Na szczęście po kilku dniach dotarła na miejsce ta bardziej cywilizowana część armii radzieckiej.

Jaro_747, 14 Sie 2008, 10:59

>Tylko może byś łaskawie zwrócił uwagę na fakt, że Sarkozy leciał z Moskwy więc ruscy raczej by go

>nie zestrzelili ;-).

Za to pięciu prezydentów zestrzeliliby bez mrugnięcia okiem?Czyż nie tak Jaro_747?

>Czemu to ach czemu? Może dlatego, że aktualnie urzędującym prezydentem jest Kaczyński, a nie

>Kwaśniewski czy Wałęsa?

Za obecne uzależnienie od surowców energetycznych z Rosji odpowiedzialni są poprzednicy właśnie.

Gdyby nie to uzależnienie to niewykluczone,że Kaczyński w sprawę Gruzji nie angażowałby się.

Poprostu dziś płacimy za dokonania poprzedników a to co zrobi Kaczyński teraz będzie owocowało w przyszłości.

Jaro_747,żeby to zrozumieć nie trzeba wytężać swojego intelektu.

"O powstrzymanie grabieży zaapelowała m.in. amerykańska Sekretarz Stanu Condoleezza Rice..."

jacch pamiętasz jak amerykańska administracja uzasadniała atak na Irak.Kłamstwami.

"A nie sorry, to teraz mogą zapomniałem o tym iraku."

to nie problem...zapominasz o własnych wnioskach i to jest problem....policzyli już te muszle klozetowe...

wladz, 14 Sie 2008, 11:43

Czytam te twoje wpisy i zastanawiam sie jak możesz jeszcze pisać.

Czy tobie, wladz nie jest wstyd, że tak skompromitowałeś się w tym wątku ?

Poczytaj sam siebie od samego początku. Stek bzdurnych przewidywań co do rozwoju sytuacji i głupich ocen mogący charakteryzować tylko rusofila albo "socjaldemokratę".

Wrzuć na luz i odpocznij.. i nie pisz więcej swoich bredni.

Ja tjiebia pazdrawlaju, tawariszcz wladz

Daswidania.

>wa-lo-dia, 14 Sie 2008, 11:31

Wrzuciłeś wszystko do jednego wora, wymieszałeś i chcesz, żebym ci coś sensownego odpowiedział.

Ale jednak spróbuje.

Z tym lotem i lądowaniem to nie chodzi o to, jak było, tylko o to, że Kaczor poczuł się obrażony, a jego otoczenie zwietrzyło spisek Donalda i rozpętało aferę. Zestrzelić samolot może praktycznie każdy kto dysponuje przenośna wyrzutnią i niby jak stwierdzić kto strzelał? Rusek, Czeczeniec czy Osetyniec?

Można tez dostać rakietą przeznaczoną dla kogoś innego, a Gruzini kilka samolotów zestrzelili i to nie z procy.

>Za obecne uzależnienie od surowców energetycznych z Rosji odpowiedzialni są poprzednicy właśnie.

Najbardziej odpowiedzialny jest Gomułka i Gierek. Wszyscy kolejni dołożyli się po trochu, bo po prostu jesteśmy tu, gdzie jesteśmy, a nie np. w Afryce, czy Zatoce Perskiej.

>Gdyby nie to uzależnienie to niewykluczone,że Kaczyński w sprawę Gruzji nie angażowałby się.

A ja myślałem, że on się angażuje ze względów moralnych.

>Poprostu dziś płacimy za dokonania poprzedników a to co zrobi Kaczyński teraz będzie owocowało w

>przyszłości.

Myśl tak ogólna, że może odnosić się do wszystkiego jak i niczego, wiec nie polimeryzuję, bo nie ma z czym.

>Jaro_747,żeby to zrozumieć nie trzeba wytężać swojego intelektu.

Fakt, nic a nic się nie zmęczyłem. W międzyczasie nawet pogadałem z Kolegami i zamówiłem kebab :-).

Jestem Europejczykiem.

12.07 Według AFP, do Gori przyjechało kilka ciężarówek z gruzińskimi żołnierzami. - Doszło do spotkania z Rosjanami, Gruzini wycofali się - donosi reporter.

11.57 Reporter AFP z Gori: - Miasto jest bombardowane, pojawili się rosyjscy żołnierze. Strzałami w powietrze zmusili nas (dziennikarzy - red.) do ucieczki.

11.53 - Można zapomnieć o integralności terytorialnej Gruzji, bo, jak myślę, przekonanie Abchazji i Osetii Płd., by zgodziły się na wcielenie do terytorium Gruzji, jest niemożliwe - tak brzmi pełna wypowiedź Ławrowa.

No i dupa blada. Jak widać sowieci od wczoraj zmienili zdanie. Czyżby wkurzyło ich pobrzękiwanie szabelką? Zapewne Sarkozy serdecznie podziękuje swojemu przyjacielowi Lechowi za dyplomatyczną pomoc, bo przyszła w samą porę ;-).

Opanowanie Gori praktycznie przecina Gruzję na pół. Będzie następna porcja oświadczeń i apeli, ale Rosjanie trzymają wszystkie sznurki. Musimy im pogrozić bardziej zdecydowanie, np. napuśćmy na nich trio Brudzio, Karski i Gosiewski to z pewnością czmychną!

Jestem Europejczykiem.

SR_71

Nie wiem chłopak dlaczego nie mogę wyrażać swoich opinii na wolnym forum w wolnym kraju.Chłopak jest bardziej zrusyfikowany od ruskich pomyśl o tym....

Teraz Rosjanie będą huśtać Gruzją, co przyjdzie im o tyle łatwiej, że na drugiej burcie mają pomocnika. Jak Saakaszwili trochę ostygnie to Kaczyński zaraz go wesprze moralnie i znowu się zacznie.

Jestem Europejczykiem.

wladz, 14 Sie 2008, 13:14

Nie no oczywiście, pisz drogi wladz, pisz te swoje brednie i bełkoty.

W sumie to nie jesteś nawet szkodliwy a przy tym jesteś całkiem zabawny (i sympatyczny na swój sposób), więc pisz dalej.

Czekam na następne frontowe wieści od ciebie, forumowy analityku sytuacji w Gruzji. :)

:D

"Rosyjska prokuratura generalna wszczęła śledztwo w sprawie - jak to określono - "ludobójstwa", do którego miało dojść w następstwie operacji wojskowej Gruzji w jej separatystycznej republice Osetii Południowej"

Niestety.Liczyłem na niezależne śledztwo instytucji międzynarodowych.Swoich nie muszą przekonywać a świat bardzo sceptycznie to potraktuje.

SR_71

I co z tobą zrobić? mam na PW specjalny biuletyn dla ciebie pisać?

Może już odpowiesz kto zaczął tą jatkę czy jeszcze trochę czasu potrzebujesz?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.