Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

"Sytuacja w Gori, najciężej doświadczonym wskutek rosyjskich bombardowań gruzińskim mieście, zmieniła się diametralnie zaledwie w ciągu 4 godzin. Rosyjskie samochody pancerne, które rano zaczęły się z miasta wycofywać zawróciły po otrzymaniu nowego rozkazu z Moskwy.

Wczoraj, zanim rosyjskie oddziały zajęły Gori, uzbrojeni Osetyjczycy, plądrowali miasto. Wdarli się także do siedziby arcybiskupstwa i "zarekwirowali" oba należące do niego jeepy. (...)

Podczas, gdy w centrum Gori panuje względny spokój, uzbrojeni Ostetyjczycy, nadal dopuszczają się rozbojów i zabójstw w okolicznych wsiach. Wojsko rosyjskie nie reaguje."

Jestem Europejczykiem.

arturp, 14 Sie 2008, 18:55

>Czy pacyfikacja Gruzji była ceną za przymknięcie oka Rosjii na tarczę antyrakietową w Polsce ?

Jakiej tarczy? Nasz Naczelny Analityk jacuś twierdzi, że żadnej tarczy nie będzie bo Tusk jako agent Moskwy tylko markuje jakieś rozmowy.

Jestem Europejczykiem.

"Po wylądowaniu w Azerbejdżanie prezydent zapowiadał, że "po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie", a podczas lotu powiedział o dowódcy załogi, że "oficer powinien być mniej lękliwy". (...) prezydent powiedział dziś w"Sygnałach Dnia", że o tej sytuacji będzie rozmawiał m.in. z szefem Biura Bezpieczeństwa Narodowego Władysławem Stasiakiem i szefem Sztabu Generalnego Wojska Polskiego gen. Franciszkiem Gągorem."

A to ci karzeł mściwy!!! Nie da sobie wytłumaczyć, że nie ma racji i idzie w zaparte! Ale czemu się dziwić, skoro nawet prawomocne wyroki sądu ma głęboko w d...! Pan Prezydent! Czym ten biedny kraj zasłużył sobie na takie nieszczęście?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

...A to ci karzeł mściwy!!! Nie da sobie wytłumaczyć, że nie ma racji i idzie w zaparte!...

Chłopie o co ten dym?

Wpierw mu nie chcieli dac samolotu, do samolotu mu podesłali szpiega sikorke, potem nie mógł trafić w Tbilisi, mógł coś podejrzewać? Mogł.

Przecież nie chce zastrzelić pilota tylko wyjaśnic sprawe.

A wy jak te dewoty po sumie.

Gdyby nasi sasiedzi chcieli zasiac troche fermentu w Polszcze, a w szczegolnosci wsrod spoleczenstwa ktore ma dostep do internetu, to najelo by ludzi, ktorzy w dosc niewybrednych slowach nieustannie dyskredytowali by: wyglad, sposob mowienia, chodzenia, postepowanie, podjete decyzje tego kto im w jakis sposob zagraza, badz tylko przeszkadza; ogolnie dazyli by do poderwania zaufania do najwyzszych wladz, nomen omen, naszego kraju.To co tu ostatnio wypisuje sie na temat spraw zwiazanych z wojna w Gruzji nie wyglada na promocje polskiej racji stanu.

Kochani rodacy...

siedze akurat na innym Forum..

ale jak tylko nasz Napoleon ruszy na Moskwe (bo widze, ze malo brakuje) to dajcie mi od razu znac

z gory serdecznie dziekuje.

problem jest taki jacchu , ze ja cie nie kumam.

Masz takie same synapsy jak prezytent Kaczorowski i takie same uprzedzenia i kompleksy.

Ale przyznaje ci absolutnie racje - najlepsze kielbasa jest w Polsce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.