Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

...ja twierdzę że są podstawy do podejrzeń...Udowodnij że są wiarygodne....

Z kim ty rozmawiasz?

Wysnuwasz teze to udowodnij że jest prawdziwa.

Bo skoro uważasz, ze to ja mam ci udowodnic nieprawde musisz wpierw dojśc do miejsca w którym uznaliśmy, ze wszystko co napiszesz jest prawdą!

...skoro "de facto i tak do nich nie należała" to Rosjanie przywalili zgodnie z "Rosja ma prawo bronić

>swoich obywateli".

>

>Co się nie zgadza....

Rozumię niedoczytałes, wieć ponowni odsyłam do mojego wpisu...mam nadzieje, że się uda.

..."Angela Merkel zapowiedziała, że Gruzja "będzie członkiem NATO"...

Kolejny raz rzucasz nam w twarz kłamstwem!!!!

Powiedziała dokładnie to samo co na szczycie odzrucającym MAP!

Co?! Doczytaj i wróć, i jeszcze musisz przeprosic za kłamstwo, albo nie przygotowanie do "lekcji"

Wybierz sam.Kłamczuszku.

"Ministerstwo Obrony Rosji poinformowało, że Gruzja planuje prowokację w okupowanym przez siły rosyjskie mieście Gori, w pobliżu Osetii Płd....."

Potraktowałem to niezbyt poważnie o tu usłyszałem bezpośrednią relację reportera TVN z Gruzji że jest to możliwe.....osoby dobrze orientującej się w tamtych realiach..

• Redaktorzy

Ogromne mocarstwo nie zawiadamia o takich drobiazgach, tylko je udaremnia siłą, a siły tam nie brakuje zwłaszcza, ze Gori jest póki co akurat w rękach Rosji. Zawiadamienie z wyprzedzeniem o tej niby prowokacji w tym wypadku wygląd na szykowanie sobie alibi na coś duuużego. Tym czymś może być widok Gori po ewentualnym opuszczeniu go przez szwadrony pokoju.

Urabianie opinii publicznej to nie jest drobiazg.

Zdziwiła mnie reakcja reportera na pytanie z polski o tą sprawę.Facet bez zająknięcia jakiegokolwiek zastanowienia znając tamte realia powiedział że taki pomysł mógł się pojawić....

• Redaktorzy

Mówiąc ściśle, widzę to tak:

Rosyjskie wojska w końcu wypieprzą swoich chwilowo nie-kaukaskich-ludzi-tylko-braci Osetyńców z Gori, po czym same przyszykują sie do wyjścia. Oczywiście nikt z zewnątrz (ONZ czy dziennikarze spoza Rosji, którzy mogliby zaświadczyć o rozwoju wypadków i np. potwierdzić fakt prowokacji) nie będzie do miasta wpuszczony. I kiedy już armia rosyjska będzie wychodzić, rozlegnie się strzelanina, podniesie się straszny dym, w którym z daleka nic nie będzie widać, a kiedy to wszystko opadnie zobaczymy rosyjskich żołnierzy demonstrujących rosyjskiej telewizji trzech nieboszczyków brunetów z wąsami (dwaj Gruzini i Czeczeniec) oraz jednego zezwłoka blond (Ukrainiec). To będą ci podpalacze. Natomiast pozostali (niezabici) to będą ci, co uciekli z łupami - oni będą odpowiedzialni za brak muszli sedesowych w mieszkaniach prywatnych i gotówki w bankach. Teraz już można wpuścić zachodnich dziennikarzy i pozwolić im fotografować zniszczenia. Cięcie. Oklaski.

wladz, 18 Sie 2008, 00:32

>Urabianie opinii publicznej to nie jest drobiazg.

>

>Zdziwiła mnie reakcja reportera na pytanie z polski o tą sprawę

"z Polski" piszemy z dużej literki, wladz. Z dużej literki.

Zapisz to sobie, wladz "wężykiem" i podkreśl.

>jacch, 17 Sie 2008, 09:53

>wojna w Gruzji i otwarty konflikt Rosji z Waszyngtonem niesie groźbę, że umiarkowane elity

>Kremla zaczną ulegać konfrontacyjnym nastrojom - mówi Aleksander Konowałow z moskiewskiego

>Instytutu Ocen i Analiz Strategicznych.

Dziękujemy Saakaszwilemu i Kaczyńskiemu.

Jestem Europejczykiem.

Gori jest blisko Tbilisi a poza tym co było powodem zamknięcia miasta przed dziennikarzami...może zastosowali niedozwoloną broń i sprzątanie zajęło trochę czasu...

• Redaktorzy

Bez przesady. Co to za umiarkowane elity, które tak zaraz zmieniają zdanie? To może nie warto sobie nimi specjalnie głowy zawracać? To był stały patent sowietologów: nie drażnić Rosji, bo ci, co teraz są super i w ogóle prawie demokraci, zaraz zmienią się w oszalałych faszystów. Jedna wielka psychoza dwubiegunowa na podłożu politycznym.

Putin przez lata na następne lata wszystko sobie poukładał.Umiarkowane elity jutro będą tęczowymi gejami lub krwiożerczymi politykami.Tam raczej nie ma przypadku.

>jacch, 18 Sie 2008, 01:11

A ja już myślałem, że najgłupszy jest maciuś ;-). Chcesz koniecznie przejąć po nim palmę pierwszeństwa?

Jestem Europejczykiem.

jachcik znowu sie kiwa???W przod w tył.Całłłłe ruszanie głową???A jacchcik jak bierzesz taka historię.Gruzji bycie w NATO i europie to byc lub nie być.Osetia i tak była i jest jak na razie stracona.W gruzji jest ponad setka amerykanów szkolacych wojsko gruzinskie.Nie jest mozliwe zeby przygotowania armmi gruzinskiej nie były ZAUWAZONE przez amerykanów.Byłoby to dośc zabawne.Jeszzce zabawniejsze są argumenty specjalistów ze wybrano moment kiedy jeden prezydent był w pekinie ,a drugi na woldze ...plywał.To juz kuriozum wart kazdego specjalisty.Moment wybrano taki zeby maksymalnie wk***ic obu prezydentów i skłonić ich do jak najszybszej i najgwałtowniejszej reakcji.Przy okazji bush posunał akcję podpisywania paktu tarczowego w polsce.Europa dostała pała w łeb i dobrze.Busch dostał tarcze i dobrze.Gruzja nie straciła nic ,co nie miała straconego ,bo zycie ludzi nie ma tu znaczenia a instalacje amerykanie odbudują.Busch powiedział .... a ten mały idiota z Polski przyda sie bo narobi krzyku a i tak przyjdzie szybciej do nas po rade, jak wkurwieni rosjanie odstrzela mu pół dupy.Rusz głowa jacchcik ...teraz w przod, a potem w tył.Moze wydasz cóóóóś?

jacch

"Czy materiał z którego wykonano twój mózg różni sie choćby atomem od tego z którego byk ma jaja?"

A zmarszczki na twoich jajach czymkolwiek różnią się od zwojów mózgowych?

jacch

nie tak reklamuj sprzedaż jaj.....zmontuj reklamę z kurduplem żonglującym jajkami pomalowanymi w barwy unii polski gruzji i usa... w ostatnim ujęciu zjada jajecznicę z skorupami i ten jego uśmiech

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.