Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

>jacch, 12 Lis 2008, 21:00

Jacuś, załóż sobie wątek o powstaniach. Tutaj mamy wątek o Gruzji i możesz nam wszystkim opowiedzieć co straciła i co zyskała Gruzja na pomyśle Saakaszwilego.

Jestem Europejczykiem.

anastazy, 12 Lis 2008, 21:52

>niedługo przyjdą chinamany i macie wp***dol :-)

Ciebie oszczędzą? Widocznie jesteś Chińczykiem.

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 12 Lis 2008, 23:21

Już ci pisałem: załóż sobie watek o powstaniach i tam się udzielaj.

A teraz w końcu odpowiedz: co Gruzja i Gruzini zyskali na wojennych pomysłach Saakaszwilego.

Jestem Europejczykiem.

jacch, 12 Lis 2008, 23:21

>A co zyskała Polska na powstaniu warszawskim i innych?

>:)))Ciekawy jestem czy załapiesz jak bzdurne jest twoje rozumowanie;p

>Jal bzdurny...śmieszny, śmiesznasty jesteś ty ! :-)

Jacuś! Dlaczego korespondujesz sam ze sobą?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Jumbo jet

Puknij się w pałe i to z całej siły albo z rozpędu.

Zapytaj tych z 1939` czy dobrze zbilansowali straty i zyski, może bardziej opłacało się wtedy poddac?

Baran!A właściwie jeden z koziołków z ratusza w Poznaniu;p

No i co, jacuś? Widzę, ze nie umiesz znaleźć niczego pozytywnego w debilnym pomyśle Saakaszwilego. Całkowicie się z tobą zgadzam.

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 13 Lis 2008, 09:51

>Jedno słowo...IDIOTA

Jak tak jacuś możesz o kaukaskim przyjacielu naszego Genialnego Stratega?

Jestem Europejczykiem.

Pojawił się argument za: Saakaszwili chciał odnowić Gori, ale miejscowi byli przeciwni. No i tak to załatwił, że Ruscy zajęli się wyburzeniami. Taki międzynarodowy podział pracy.

Jestem Europejczykiem.

Tyle tu PiSiorki miały do powiedzenia, a teraz co? Pan Prezydęt znudził się Gruzją, temat spadł z tapety, wasze gadzinówki przestały o tym pisać i nie macie skąd ściągać.

Jestem Europejczykiem.

dla nas normalne..przydatne w czasie pokoju i wojny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>jacch, 22 Lis 2008, 07:27

>Ty masz chłopie jakąś obsesje....albo masz małego, albo często słyszysz w realu, ze jesteś głupi;p

W kwestii merytorycznych wypowiedzi zawsze można liczyć na kolegę jacusia. Jak widać pozazdrościł tomusiowi tytułu forumowego głupka i postanowił się pościgać ;-).

Jestem Europejczykiem.

Z okazji rocznicy Rewolucji Róż Gruzini zaczęli przyglądać się bilansowi rządów Saakaszwilego. Bilans raczej kiepski, radośnie wywołana wojenka skończyła się totalną klapą. Oprócz zniszczenia kraju perspektywy wstąpienia do EU i NATO zniknęły za horyzontem. Jedynym miłośnikiem Saakaszwilego pozostał Mały Cezar oraz jacuś, obydwaj z Polski. Przyjaźń pierwszego właśnie testował, teraz pora na jacusia ;-).

Jestem Europejczykiem.

oto jak eksperci OBWE utrudniają pracę wysokim urzędnikom

9.11.08

Dwóch emerytowanych oficerów brytyjskich, kpt. Ryan Grist i ppłk. Stephen Young, obserwatorzy OBWE w Osetii Płd. stwierdzili, że są gotowi publicznie zaświadczyć, że to Gruzja pierwsza rozpoczęła wojnę.

Grist (już zrezygnował z funkcji w OBWE) nazwał gruziński atak na Cchinwali zmasowanym i niewspółmiernym do skali wszelkiej prowokacji, jeśli w tym przypadku w ogóle można mówić o jakiejś prowokacji ze strony Osetyjczyków.

a kilka dni później, co wysoce znamienne, w Moskwie

12.11.08

Szef OBWE i zarazem fiński minister spraw zagranicznych Alexander Stubb powiedział, że gdy w sierpniu wybuchła wojna, w Osetii Południowej było zaledwie trzech obserwatorów OBWE i że nie do tej organizacji należy sądzenie, kto ponosi winę za niedawny konflikt między Rosją a Gruzją. OBWE nie jest służbą wywiadowczą. Nasze środki działania są, niestety, bardzo ograniczone - dodał Stubb, podkreślając, że OBWE zrobiła "wszystko, co było w jej mocy", by wraz z Unią Europejską doprowadzić do zawieszenia broni.

Dla niezorientowanych - w OBWE Rosja odgrywa bardzo znaczącą rolę

• Redaktorzy

Nowy, czyli wymienieni obserwatorzy OBWE (i to brytyjczycy) stwierdzili, ze zaczęła Gruzja, a centrala OBWE nie chce tego przyznać jednoznacznie? Kręcą, ale w takim razie nie dla dobra Rosji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.