Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

>jacch, 29 Lis 2008, 00:41

>... Prowokowani pewnie byli, ale po cholerę dali się sprowokować?...

>No idioci :))))

Dokładnie! Jak by cię Gołota prowokował, to wysłałbyś na ring swoje dzieci i żonę a sam patrzyłbyś co się stanie? Bo tak właśnie zrobił twój pupil. Debil to ty jesteś, bo najprostszych rzeczy nie rozumiesz. Znowu się wungla nażarłeś?

Jestem Europejczykiem.

>wladz, 29 Lis 2008, 00:54

>"przecież uważny obserwator od razu wiedział, że to Gruzja zaczęła"

>

>no to niewielu ich było...

Dlaczego zaraz uważny? Wystarczyło śledzić wydarzenia i nie słuchać ryku propagandowych trąb ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

..Dokładnie! Jak by cię Gołota prowokował, to wysłałbyś na ring swoje dzieci i żonę a sam patrzyłbyś co się stanie?...

Nie młotku.

Patrzyłbyś co się stanie właśnie ty, w czasie kiedy _to złe_ dobierałoby się (osetia i abchazja) to twojej żony i dzieci...w dowolnej kolejności i wariacji..POsrańcu POsrany wiatrem POdszyty, pędraku strachem POsrany, wyimaginowanym POczuciem rozsądku POjszczany...jesteś mężczyzną, czy gnojkiem wystrachanym próbującym coś sobie wmówić?

Tematy założone przez użytkownika suluben:

47142 Audiofeels 2008-11-22 13:12

44949 Bo muzyka była za głośna 2008-08-10 15:28

44921 Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja 2008-08-08 22:49

38772 Wyjechać, żyć i... w Sligo, Irlandia 2007-12-26 17:54

38219 Zakażenie grzybiczne organu płciowego 2007-12-06 19:43

38185 Operacja przegrody nosowej 2007-12-05 10:32

37414 Angina 2007-11-05 13:15

37045 Poduszka z gorczycy 2007-10-20 20:56

36862 Tomografia mózgu 2007-10-14 16:39

36117 Kodeks Etyki Cyberprzestrzeni 2007-09-11 13:27

35997 Czuły Wojtek ma głośniki za 11 tysięcy 2007-09-06 14:48

35194 Akustyka dla alergika 2007-08-04 10:28

32840 Publicyści internetowi 2007-04-12 16:10

32655 Gwen Stefani 2007-04-04 15:40

30410 Egzotyczne kolumny (czeczeńskie...) 2006-12-25 13:46

29627 Audiofilskie nagrania hymnów 2006-11-19 18:26

28913 Jedna para kolumn czy dwie? 2006-10-17 12:17

28751 Pytanie o łosia. 2006-10-08 18:50

28728 Mój pierwszy wzmacniacz 2006-10-06 22:21

27755 Muzyka z Radia Maryja. 2006-08-23 13:00

26204 Koszt produkcji odtwarzacza cd 2006-05-11 17:46

jazda trwa

>jacch, 29 Lis 2008, 01:27

Zdecydowanie jacuś jesteś debilem. Przecież ty nic nie rozumiesz z tego, co się do ciebie pisze. Twoja pisanina wygląda cały czas tak samo: masz zestaw stałych poglądów i hasełek niezależnych od jakichkolwiek faktów. Żałosny miłośnik równie żałosnych braci Pigmejów.

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 29 Lis 2008, 01:27

>Patrzyłbyś co się stanie właśnie ty, w czasie kiedy _to złe_ dobierałoby się (osetia i abchazja)

No to powiedz jacuś, co ten psychopata Saakaszwili uzyskał? Przed wojną w kwestii Abchazji i Osetii istniała jeszcze jakaś szansa, po wojnie można o tym zapomnieć. A ofiary cywile? Zniszczenie infrastruktury? Unicestwienie gruzińskiej floty?

Jeżeli pochwalasz rozpętanie wojny przez Saakaszwilego to rzeczywiście jesteś kompletny debilem!

Dłuższy czas prosiłem cię tu, żebyś podał choć jeden plus tej imprezy i jakoś nic nie znalazłeś, więc lepiej się zamknij.

>Osrańcu POsrany wiatrem POdszyty, pędraku

>strachem POsrany, wyimaginowanym POczuciem rozsądku POjszczany...jesteś mężczyzną, czy gnojkiem

>wystrachanym próbującym coś sobie wmówić?

Widzę, że brakuje ci argumentów biedaku. Zadzwoń do BBN, może coś ci podrzucą ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Specjalnie dla wielbicieli Nowej Rosji.

Polska będzie miała nowego sąsiada?

...Polska ma sąsiada, z którego istnienia większość jej obywateli nie zdaje sobie sprawy. Sąsiad ten - do tej pory niespecjalnie zwracający na siebie uwagę - zaczął właśnie domagać się własnych praw. Mowa o Rusi Zakarpackiej.

W październiku tego roku podczas kongresu II Europejskiego Kongresu Rusinów Podkarpackich ogłoszono powstanie Republiki Rusi Podkarpackiej.

Ma to być odtworzenie rusińskiej państwowości, opartej na statucie z listopada 1938 roku. Wystosowano także wobec władz ukraińskich ultimatum - jeśli do 1 grudnia 2008 roku Rusi Zakarpackiej nie zostanie przyznana autonomia - Rusini wezmą sprawy w swoje ręce - i ogłoszą niepodległość.

Całej sprawie dodaje powagi fakt, że - według wielu - rusiński ruch narodowy popierają rosyjskie służby specjalne. Sami Rusini nie dość, że tych powiązań specjalnie się nie wypierają, to w wypowiedziach jednego z ich liderów - popa Dymitra Sidora - pojawiają się sugestie, że niezgoda na żądania Rusinów może skończyć się dla Ukrainy tak samo, jak dla Gruzji sprawa Osetii Płd. i Abchazji...

http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/polska-bedzie-miala-nowego-sasiada,1220000

• Redaktorzy

Co jest o tyle zabawne, że Ruś Zakarpacka może przyznawać się do związków z Polską, z Austrią może, z Ukrainą, ale nigdy z Rosją. Rosja i popierane przez nią ruchy separatystyczne specjalizują się w wymyślaniu nowej historii, czego sztandarowym przykłądem jest opiewany "powrót na łono narodu rosyjskiego" Białorusi, która historycznie akurat nigdy nic z Rosją nie miała wspólnego, nawet jeśli siegniemy do prekambru. Tylko z Litwą i Polską...

>jacch, 1 Gru 2008, 17:18

Dalej nie poznaliśmy żadnych pozytywnych stron wywołanej przez Saakaszwilego wojny. Może ich po prostu nie ma, skoro przez tyle czasu nic nie znalazłeś?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

...Dalej nie poznaliśmy żadnych pozytywnych stron wywołanej przez Saakaszwilego wojny...

Ciekaw jestem ile czasu upłynie kiedy znowu wklepiesz podobne pytanie tyle, że będzie się ono tyczyło Ukrainy...i rozumu ci przez ten czas nic nie przybędzie...

jacch

potem Polska Niemcy cały świat i zarzucona doktryna po "cudzie na wisłą" na nowo wskrzesi ZSRR lat dwudziestych..

facet twoje racje sam zainteresowany przed komisją w Gruzińskim parlamencie obalił.Jacchcik głupoty wypisujesz...

>jacch, 2 Gru 2008, 03:22

Jak tam jacuś, dostałeś już wytyczne z BBN? Wiadomo już co dobrego przyniosła Gruzji wojna i kto ją rozpoczął?

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 2 Gru 2008, 03:22

>Ciekaw jestem ile czasu upłynie kiedy znowu wklepiesz podobne pytanie tyle, że będzie się ono

>tyczyło Ukrainy...

To Ukraina będzie coś zbrojnie odbijać?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Słuchaj jumbo, nie dalej jak wczoraj pisałem na temat twoich durnych pytań więc nie piepsz jak niewyspany.

Przeczytaj wątek od początku to się moze w łepetynce rozjaśni, nie mam zamiaru w kółko o tym samym dla twojej przyjemności pomimo, że ci się należą pewne względy jako upośledzonemu.

>jacch, 3 Gru 2008, 17:48

Ale tak konkretnie jacuś, po Pisowsku napisz.

Na przykład:

-dzięki wojnie wszczętej przez Saakaszwilego Gruzja odzyskała Osetię i Abchazję

-przybliżyła swoją perspektywę wejścia do UE i NATO.

A z wczoraj znalazłem takie coś:

"Ciekaw jestem ile czasu upłynie kiedy znowu wklepiesz podobne pytanie tyle, że będzie się ono tyczyło Ukrainy...i rozumu ci przez ten czas nic nie przybędzie..."

To naprawdę już wszystko?

Jestem Europejczykiem.

nie ma wątpliwości że jaro747 rżnie głupa,

niby nie wie o co chodzi, wniosek jest jeden to ruski agent wpływu,

którego celem jest osłabiać nasz kraj, pokazywać, że Rosja jest słaba i nam nie zagraża,

po prostu sprzedawczyk i to niebezpieczny bo bystry i inteligentny

>anastazy, 3 Gru 2008, 21:34

Dziękuję za komplementy, ale ja naprawdę chcę się dowiedzieć jakie według jacusia korzyści odniosła Gruzja z tej całej wojny. Jacuś twierdzi, że jakieś są, ale nie chce powiedzieć jakie. Tajemnica, czy co?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Słuchaj przygłupie...na temat korzyści/wojny/powstania już tu trochę napisałem i nie mam zamiaru sie powtarzać bo jakiegoś imbecyla dręczą natręctwa.

Dotarło do kapustki, która dumnie nazywasz głową?

>jacch, 3 Gru 2008, 22:18

>Słuchaj przygłupie...na temat korzyści/wojny/powstania już tu trochę napisałem

Problem w tym, ze nic konkretnego, sama martyrologia/mitologia, bel, ble, ble, a ja pytam o konkrety. Np. jakie były szanse przyjęcia Gruzji do NATO i UE przed wojną, a jakie są teraz.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.