Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

jacch, 16 Sie 2008, 23:33

>Rozumek?

>Jarciu sałdat, ja znaju szto eta twaje kompany.

>Nie rozczulaj facet, a czeczenia to jakby "troszkę"inna sprawa jest;p

Jacchu, bo pomyślę, żeś sie upił...

SR_71, 16 Sie 2008, 13:05

>>wladz, 16 Sie 2008, 12:57

>>>Rosjanie prowokowali prowokowali

>

> Jak to ? To już nie Gruzja zaczęła tylko Rosjanie prowokowali ? :-)

Czy to twój słabszy dzień, czy PiS deleguje tu samych słabowitych na umyśle?

Co to za fałszywa alternatywa? Przecież oczywistą oczywistością jest, że Rosja prowokowała, a Saakaszwili jak ostatni debil dał się sprowokować lub tez z innych powodów rozpoczął operację wojskową w Osetii Południowej. Która to operacja była zaplanowana i wykonana w sposób beznadziejny, katastrofalny, wołający o pomstę do nieba.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 17 Sie 2008, 00:23

Niestety ale to raczej Twój słabszy dzień.

Wladz dopiero ostatnio pisał, że Gruzja została sprowokowana i mój wpis właśnie do tego się odnosił.

Zgodziłem się również z tym, że Sakaszfili niepotrzebnie dał się sprowokować.

P.S. Jaro_747. Dzisiaj mam dobry dzień i dlatego nie rozjadę Ciebie doszczętnie, jak to było ostatnim razem.

Nie zaczepiaj bo się znowu skompromitujesz. :-)

>tomek7776, 16 Sie 2008, 11:06

>

>Lech Kaczyński jest niezadowolony z reakcji UE na konflikt w Gruzji. - Po raz kolejny się okazało,

>że tak naprawdę decyzje w tej organizacji zapadają pomiędzy Berlinem a Paryżem. Sarkozy ustalił

>stanowisko z kanclerz Angelą Merkel, której głos okazał się decydujący.

To, że ty jesteś ciemny jak tabaka w rogu to już wszyscy wiemy, ale że Pan Prezydent dopiero poznaje mechanizmy rządzące światem to dla mnie pewna nowość ;-). Niech sobie chłoptaś jakieś tabelki statystyczne poczyta: liczba ludności, PKB, te klimaty. A później niech ktoś mu wytłumaczy co przeczytał.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

...Niech sobie chłoptaś jakieś tabelki statystyczne poczyta: liczba ludności, PKB, te klimaty. A później niech ktoś mu wytłumaczy co przeczytał...

Jakby wszyscy tak się godzili na panujący "porządek świata" to wiesz jaro, przynajmniej powinieneś sie domyslać.

Dla ciebie ideał dyplomaty (polskiego) to ten co się ładnie ubiera i wygląda, wygląda ładnie, się usmiechając na tle "wytwórców" dużego PKB, które go następnie PO główce pocacają, dłoń uścisną i wszystko się toczy jak powinno, znaczy jak kolej rzeczy ustanawia co ustanowione bo przecież ...porządek światra obowiązuje i ...nic na to poradzić nie można.

Ja się wypisuje z twojego świata!

jacch

obudz się...i przeczytaj z zrozumieniem....

" Azerbejdżan wstrzymał eksport ropy przez gruzińskie porty Kulewi i Batumi - poinformował w sobotę prezes azerskiej państwowej kompanii naftowej Rownag Abdulajew."

""Doszło do tego z powodu walk" w Osetii Południowej - dodał."

oj jacch jacch .....

>SR_71, 16 Sie 2008, 20:51

>Nie miałem przyjemności głosować na obecnego PP RP. Ale widzę u niektórych tutaj piszących po

>polsku większą sympatię do Wladimira Putina niż do obecnego PP RP.

Można prosić jakiś cytacik? Bo pewnie jak zwykle czegoś nie zrozumiałeś.

Jestem Europejczykiem.

SR_71

"9 Sie 2008, 19:26-wladz

Owszem mogę się zgodzić z prowokowaniem Gruzji bowiem na konflikcie wywołanym przez nią Rosja zwiększa swoją dominację w tym rejonie izolując Gruzję."-wl

"17 Sie 2008, 00:23-SR_71

Wladz dopiero ostatnio pisał, że Gruzja została sprowokowana i mój wpis właśnie do tego się

odnosił."

zakłamać przeinaczyć

>SR_71, 17 Sie 2008, 00:39

A ja tumanie pisze o tym od samego początku i jakoś nie zauważyłem, żeby wladz protestował.

Ja odnoszę się do twojej logiki. Na lekcjach nie uważałeś?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

...W ostatnich dniach każdy robił swoje: Steinmeier przekonał ministrów spraw zagranicznych Rosji i Gruzji, by zaczęli ze sobą rozmawiać, Sarkozy ustalał z Miedwiediewem plan pokojowy, Kaczyński podnosił Gruzinów na duchu. Gdy unijna dyplomacja jest doskonale skoordynowana, zazwyczaj nic z niej nie wychodzi. Gdy wprowadzić do niej nieco chaosu, spontaniczności oraz szczyptę ambicji poszczególnych polityków, efekty okazują się całkiem przyzwoite...

Gość

(Konto usunięte)

...Hasło: nie drażnić ruskiego niedźwiedzia, jest przejawem myślenia magicznego. Ten niedźwiedź ma ugruntowane poczucie swojego imperialnego interesu i to nim się kieruje, a nie emocjami. Tylko twarda postawa tych członków UE, którzy rozumieją, czym jest rosyjskie zagrożenie, może doprowadzić ją do zajęcia wobec niego bardziej konsekwentnego stanowiska. Potrzebna jest do tego jednak determinacja, którą na szczęście wykazuje dziś polski prezydent...

wladz, 9 Sie 2008, 15:39

>Za wywołanie obecnego konfliktu odpowiedzialność ponosi tylko Gruzja.

wladz, 10 Sie 2008, 05:38

>Więc kto ten konflikt zaczął?

>

>A obecne bombardowania są konsekwencją.Tak to działa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.