Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

ja podaje wp.pl ze w bialostokiem ludnosc w stanie podwyzszonej gotowosci ale dumna z misji kartofla I

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

...Gdzie te ruskie sankcje?...

A to, ze ich nie ma to twoim zdaniem dowód na co?Że rosja zachowała sie tak jak powinna?

Są za to wyrazy potępienia dla Rosji, twoim zdaniem bez powodu?

...Gdzie w rezolucji z szczytu wspomniano o ruskiej prowokacji?...

A wspomniano, ze nie było prowokacji?

O wielu innych sprawch dotyczących tego konfliktu także nie wspomniano, to znaczy, że ich nie było?

...tylko nie wklejaj

>artykułów za które płacą od wiersza a nie od ilości cukru w cukrze...

A które to to takie, wskaż mi bo chciałbym w przyszłosci omijać szerokim łukiem.

A ty skąd czerpiesz wiadomości?

Strasznie poketna logika;p

• Redaktorzy

"Dzisiaj nie jest jeszcze za późno. Jutro, możemy mieć znowu obowiązkowy rosyjski w szkole…" - pisze na swoim blogu w Onet.pl Bogusław Rogalski. Polski eurodeputowany komentuje wczorajszy Szczyt UE w sprawie Gruzji, zachęcając UE do bardziej zdecydowanych działań."

Co za osioł. Najwieksza tragedia - jezyka sie uczyć...

jacch

"A to, ze ich nie ma to twoim zdaniem dowód na co?Że rosja zachowała sie tak jak powinna?

>Są za to wyrazy potępienia dla Rosji, twoim zdaniem bez powodu?"

Znowu zaczynamy gdakać....do kurnika

"A wspomniano, ze nie było prowokacji?"

A A a wspomniano o B .... żałosny jesteś...

Gość

(Konto usunięte)

No co wladziu, nie wiesz dlaczego nie ma sankcji?

Według ciebie jest to dowód:) na to, że rosja zachowała sie zgodnie z tym jak oczekiwano by po siłach pokojowych.Otóż nie, brak sankcji oznacza tylko to, ze w UE nie było dla tej wersji nowych stosunków konsensusu , po porostu część państw nie chciało rozpoczynac "zimnej wojny" z Rosją i tylko tyle.

Natomiast wszyscy sie zgodzili ( dlatego mówi się, ze unia mówi wspołnym głosem ) co do tego, zę Rosję należy za sposób interwencji i dalszą kupację Gruzji _-potępić_.Tym oświadczeniem jasno daje do zrozumienia jakie na ten temat ma zdanie!

Dlaczego nie wspomniano o prowokacjach rosji?

No i co z tego, ze nie wspomniano? Również nie napisano zę ich nie było- to znaczy, ze były, czy nie było?;p

Po prostu się tym nie zajmowano.

No wladz to jak z tymi gazetami, można czytac, czy nie?

Rano zawsze czytam no , a dzisiaj nie wiem co mam robić, bo wizja czytania wierszówek pisanych tylko dla kasy mnie przeraża.

Wiesz "przyszło mi do głowy" że ty nie robisz tego specjalnie, najzwyczajniej w świecie tego nie rozumiesz.

jacch

Mnie nie interesuje co ty sobie wykombinujesz tylko czekam na podanie faktów potwierdzających twoje wnioski....prosiłem nie GDAKAJ...

Moja swobodna interpretacja była dla ciebie podstawą do stwierdzenia nie ble ble..choć akurat miała większe potwierdzenie w logice i faktach od twojego gdakania...

Facet miej jaja a nie tylko je znoś...czekam na fakty....albo do kurnika

Gość

(Konto usunięte)

...Mnie nie interesuje co ty sobie wykombinujesz...

Ja tego nie wykombinowałem, to jest wladziu proste i logiczne.

...Moja swobodna interpretacja...

Problem z tym, ze ty zbyt swobodnie interpretujesz i stąd problem z wyciąganiem wniosków.

Linków do art. prasowych wklejać nie wolno, logice się opierasz to czego ty ode mnie chcesz?

Mam wykraść jakieś dok, rządowe?:p

Mnie zarzucasz gdakanie, dziennikarze piszą/mówią tylko dla kasy, politolodzy/analitycy też się nie znają....wladimir nie zapędziłeś się...w tych swobodnych interpretacjach?

Zacznijmy może tak:

Według ciebie brak sankcji i wzmianki o prowokacjach rosji to dowód na co?

Bo ja przedstawiłem swoje stanowisko, a twojego nie znam.

Określ sie, bo żeby dyskutować trzeba mieć wspólną płaszczyznę...może my o różnych sprawch rozmawiamy?

Wladimir jest środa 03.09.2008- w tym sie zgadzamy?

P.S.

To dziwne, są tacy co słyszą głosy, ty gdakanie.

Wladz ludzie nie gdakają, to tylko kura w twoim łbie...zapomniałeś?

Już żeśmy ją przecież dawno zlokalizowali.

jacchcik

fakty fakty...albo do kurnika jaja znosić

Od wczoraj twoje gdakanie bez potwierdzających faktów nie ma znaczenia...Kura czy jajo była,było pierwsze bez dowodów każdy ma rację....powtarzam przestań gdakać tylko włóż dwa jajka do majtek albo z kurnika nie wybiegaj...

Gość

(Konto usunięte)

HAhahhah ...jesteś żałosny.

Nie ośmieszaj sie już.

Pytam sie skad mam wziąśc te fakty, z gazet w których piszą dla kasy(jak zauważyłeś)czy postarać się o te dokumenty rządowe?;p

Żadasz ode mnie coś czego według twojej wykładni zrobić się nie da, a sam unikasz na prościutkie pytania.

Wiesz dlaczego?

Bo nie potrafisz obronić tez które stawiasz.

Twoje pokrętne wywody obalją odpowiedzi na najprostsze pytania.

To są fakty!

Pantofelku umysłowy z kura we łbie.

jacchcik

ty tam z kurami kombinuj a jak już coś opartego na faktach ustalicie...to porozmawiamy.

Przypominam

Rosyjskie sankcje...

W rezolucji o rosyjskiej prowokacji...

taki z ciebie pożytek..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

No to może jeszcze raz spróbujemy?

>...Gdzie te ruskie sankcje?...

A to, ze ich nie ma to twoim zdaniem dowód na co?Że rosja zachowała sie tak jak powinna?

Są za to wyrazy potępienia dla Rosji, twoim zdaniem bez powodu?

...Gdzie w rezolucji z szczytu wspomniano o ruskiej prowokacji?...

A wspomniano, ze nie było prowokacji?

O wielu innych sprawch dotyczących tego konfliktu także nie wspomniano, to znaczy, że ich nie było?

...tylko nie wklejaj

>artykułów za które płacą od wiersza a nie od ilości cukru w cukrze...

A które to to takie, wskaż mi bo chciałbym w przyszłosci omijać szerokim łukiem.

A ty skąd czerpiesz wiadomości?

Pytania nadal aktualne

Gość

(Konto usunięte)

A moze tak:

>No co wladziu, nie wiesz dlaczego nie ma sankcji?

Według ciebie jest to dowód:) na to, że rosja zachowała sie zgodnie z tym jak oczekiwano by po siłach pokojowych.Otóż nie, brak sankcji oznacza tylko to, ze w UE nie było dla tej wersji nowych stosunków konsensusu , po porostu część państw nie chciało rozpoczynac "zimnej wojny" z Rosją i tylko tyle.

Natomiast wszyscy sie zgodzili ( dlatego mówi się, ze unia mówi wspołnym głosem ) co do tego, zę Rosję należy za sposób interwencji i dalszą kupację Gruzji _-potępić_.Tym oświadczeniem jasno daje do zrozumienia jakie na ten temat ma zdanie!

Dlaczego nie wspomniano o prowokacjach rosji?

No i co z tego, ze nie wspomniano? Również nie napisano zę ich nie było- to znaczy, ze były, czy nie było?;p

Po prostu się tym nie zajmowano.

No wladz to jak z tymi gazetami, można czytac, czy nie?

Rano zawsze czytam no , a dzisiaj nie wiem co mam robić, bo wizja czytania wierszówek pisanych tylko dla kasy mnie przeraża.

Wiesz "przyszło mi do głowy" że ty nie robisz tego specjalnie, najzwyczajniej w świecie tego nie rozumiesz.

wladz, 2 Wrz 2008, 23:24

>"Co za osioł. Najwieksza tragedia - jezyka sie uczyć..."

>

>nie zapominaj że to nasz eurodeputowany i nauka języka kojarzy się z największą tragedią...

"Dobrze znać język swoich przyjaciół a jeszcze lepiej wrogów" - nie pamiętam kto to powiedział ale to święta prawda. Ja mam szczęście znać i ten i ten. Jednak działania komunistycznego reżimu który zmuszał miliony polskich dzieci do nauki tylko jednego języka obcego, marginalizując inne, spychają obecnie setki tysięcy Polaków do roli obywateli Unii drugiej kategorii. Nauczyć się dobrze angielskiego - to trwa i kosztuje, jeśli nie masz wrodzonych językowych zdolności. Polska nie zapewniła tego swoim obywatelom. I nadal nie zapewnia, jak np. kraje skandynawskie.

A rosyjski? Cóż... w każdej knajpie na Teneryfie menu jest m. in. po rosyjsku, więc niewątpliwie ten język nadal się przydaje. :)

Menu po polsku nigdzie nie widziałem...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

jacchcik to tak trudno zrozumieć...

"Fakt w rozumieniu potocznym jest to wydarzenie, które miało miejsce w określonym miejscu i czasie. W tym sensie faktem nie może być zdarzenie, które nie miało jeszcze miejsca, można jednak mówić o przewidywaniu przyszłych faktów - czyli zdarzeń które najprawdopodobniej się wydarzą. Zdarzenia te jednak stają się faktami dopiero wtedy, gdy się już wydarzą."

il Dottore,

"Jednak działania komunistycznego reżimu który zmuszał miliony polskich dzieci do nauki tylko jednego języka obcego, marginalizując inne, spychają obecnie setki tysięcy Polaków do roli obywateli Unii drugiej kategorii."

Ty wiesz co to znaczy reżim?

Zmuszano miliny do nauki jedynego obcego języka?

to teraz reżim zmusza do nauki jedynej słusznej religii...

Z moich znajomych nikt nie miał problemu z nauką wybranego języka...problemem były chęci i lenistwo...

To może z nauczycieli angielskiego w tamtych czasach też zrobimy męczenników walki z komuną?

Fakt pozostaje faktem: język rosyjski powszechny w szkołach jak polski, wciskanie dzieciom komunizmu na siłę... to są fakty.

Na religię dziecko w PL może dziś chodzić ale nie musi i to jest zasadnicza różnica. Ja na rosyjski musiałem, nikt mnie nie pytał czy chcę. Nikt nie dawał mi wyboru - rozumiesz to pojęcie, czerwońcu?

To własnie możliwość wyboru czyni nas wolnymi.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.