Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Do Levinsona:

Mój Koncert jest zestrojony na... Zgadnijcie ;-)! Tak, na Stilony, tyle, że te studyjne ;-D... Brzmi najlepiej właśnie na Stilonach, na wypasionych taśmach typu BASF LGR50 czy Ampex 456 w sumie też... Tyle, że o ile te ostatnie praktycznie nie dają się przesterować, to w przypadku Stilona każda wędrówka wskaźnika VU na czerwone pole kończy się charczeniem - trzeba się pilnować...

Daniel - ja kupowałem wielokrotnie u niego. Nie mogę nazwać go oszustem, ale napewno cwaniak z niego jest niezły.Robi na przykład takie numery, że sprzedaje sprzęt z brakującym elementem.

Po jakimś czasie wystawia ten element, wiedząc że go napewno poszukujesz. I w ten sposób zgarnia dwa razy kasę...

Daniel22,

ja u niego kupowałem 2 razy . Za pierwszym raze sprzedł mi taśmy 18 cmm ,ktore za cholere nie chcialy sie krecic . Zero odpowiedzi ma moje maile --wystawiłem mu Nega --w odpowiiedzi tez dał mi Nega.

Drugim razem Kupiłem taśmy 26 cm ,a przyszły 22 cm.Po rozmowie telefoicznej zwrócil mi kase .

Jeśli chodzi o taśmy to też kupowałem i przyszły na szczęście całe i to są teraz moje najlepsze taśmy,ale może miałem szczęście.

Teraz chcę kupić jeden ze szpulaków akai,pisze jak wszędzie,włącza się,przewija,play działa.Jak myślicie warto spróbować?

==> kilup

Taśma kasetowa, na moje oko wiek 25 lat albo więcej. Kiedyś tak właśnie pakowano, każda rola na osobnym styropianie. Później role jedna na drugiej, dwa styropiany od dołu i góry obciągnięte folią. A jeszcze później wymyślano przeróżne zabezpieczenia. Piszesz, że ma 2500 m, to był standard dla grubości 18 um.

A co będziesz z nią robił ?

Panowie Wasze problemy są poważne ale co powiecie na taki 52dni i 17 godzin od zakończenia aukcji i wpłacie terminowej na konto sprzedającego ani przesyłki ani maila z serdecznym pozdrowieniem pies cię jebał

Uściski

Zbyszek

mieliński>ostatnio mam wrażenie, że wszystko trzeba umieć bo inaczej jest marnie z fachowcami, ale do cholery ile dziedzin naraz - leczenie - też, ale jakby nie daj Bóg wyrostek robaczkowy miał bym do wycięcia, to co mam się łapać za nóż , łyknąć setę i ciąć wg wzorów anatomicznych z netu? Pralki, komputery, instalacja w domu, odpadające kafelki, szycie na maszynie,spawanie,ślusarstwo,szkutnictwo,ciesielstwo, murarka, hydraulika, stolarstwo, lakiernictwo, odlewy - wszystko - przerobiłem -jeszcze nie toczyłem nic na tokarce - a by się przydało.

Teraz uczę się podstaw elektrotechniki, bo ani rusz bez tego.Pozdrawiam wszystkie złote rączki i nie tylko _ jacek

Do Jacekk011:

Ach, skąd ja to znam... Nawet mam swoja maszynę do szycia :-D!... Jeszcze wczoraj przyszło mi się znów babrać z poczciwym Fiatem Siena, który to systematycznie ma jakieś problemy z obrotami... Reset kompa/czyszczenie sondy lambda/czyszczenie silniczka krokowego i idzie dalej ;-)... Wielu "fachowców" już nad tym się głowiło, żaden nic nie wymyślił... Ale wychodzę z założenia (pomimo mojego młodego wieku już spore doświadczenie w kontaktach z "fachowcami" posiadam), że jak sam nie zrobię, to już chyba nie istnieje ktoś taki jak zaufany mechanik... Tak samo z kafelkami - jak usłyszałem cenę 60 PLN/m2, to już wolałem sobie sam położyć - wolniej, bo wolnej, ale efekt co najmniej dobry ;-). Z hydrauliki ostatnio mi kran zrobił basen w łazience - nie ma to jak stara, kamieniczna instalacja, tysiące dystansów, ruszy się jeden i wszystkie ciekną...

Również pozdrawiam wszystkich pracowitych ;-)!

Do Korwin:

A jakaś grubsza kasa? Można się upomnieć w Allegro, jest program ochrony kupujących, zapewniają zwrot pieniędzy do czasu rozwiązania sprawy...

Aby oko było na czy powiesic .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-19835-100001574 1226422763_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam was serdecznie to na fotkach to NAGRA ladna :) co do mnie to juz dostalem do swojego Tascama Naby :) dzis doszly a magnetofonu dalej nie mam hehe kobiecina napisala ze wyslala mi go w sobote wiec dojdzie napewno w tym tygodniu juz mam tak przyslowiowa ...sraczke....hehe...

Zdjecie nab wkleje pozniej jak bede w domku pisze od mojej pani. i sluchamy na podarowanym przezemnie jej denonie DRM-800 Phila Colinsa :)

Pozdrawiam serdecznie Wojtas

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

Witam.byłem na łonie przyrody,więc sporo tekstu mi ubyło.

W swoich czterosladach też miałem przesłuchy.I to zarówno na tandbergu TD20A ,jak i na podobnym do tego philipsie N-7125.Też już myślałem,że taka jest ich natura,lecz pan Leszek z Milanówka sobie z tym poradził.Teraz nie mam,absolutnie żadnych przesłuchów.Zapis od dwusladowego różni się jedynie niższą dynamiką.Co do tej taśmy ,o krórej pisał Jacek,jest to Basf Emtec Studio Master.Taśma jest grubości 50 mikronów.

Nie chcę się wdawać w niepotrzebne dyskusje talerz lewy i talerz prawy muszą być na tej samej wysokości dotyczy to również rolek naciągowych i KOŁKÓW USTALAJĄCYCH POZYCJĘ TAŚMY - nie mam przesłuchów na M2405S ale,że nie lubię czterościeżkowych to nie lubię. Jeżeli magnetofon ma być zabawką umilającą życie to można udawać szkota a jeżeli narzędziem pracy to powinien być to dwuślad lub jednoślad [ mono raz a dobrze na pełną szerokość taśmy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin ma racje.Fabryczne zabezpieczenia srubek od głowic ,nie gwarantują,że innymi rzeczami nikt nie krecił,lub,ze parametry uległy samoczynnej zmianie w ciągu wielu lat użytkowania.

Jestem taki przemądrzały bo już likwidowałem przesłuchy, nie zawsze miałem taki sprzęt jaki mam bywał kiedyś gorszy typowy dziennikarski na małej szpuli wolnym przesuwie jak najwięcej materiału upchać a najprostsza i najtańsza metoda to podwojenie ścieżek mam obecnie na chodzie [ po remoncie] UHER-a REPORT 4400 przesłuchy nie występują przy nagraniach własnych i odsłuchiwaniu nagrań z innych magnetofonów.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ja dopiero wróciłem z bardzo ciekawej wycieczki do Krakowa. I tak sobie pomyślałem, że pośród urokliwych lokali wokół rynku, przydałby się taki z muzyką z analogowych źródeł ;)

W kwestii przesłuchów na czterościeżkowcach, to znam takie zjawisko tylko w przypadku naprawdę rozregulowanego toru. Owszem, idealnej ciszy nie ma i prawie zawsze słychać jakieś tam ślady zapisu z "drugiej strony", taka już specyfika tego zapisu - ale zjawisko jest absolutnie minimalne, trzeba się poważnie wsłuchać w ciszę między utworami, żeby coś usłyszeć. Tak więc problem nie powinien być duży, nie jest to taka prosta zależność, że jak cztery ścieżki, to muszą być przesłuchy.

kupiłem tego akai

Ukryta Zawartość

ciekawe czy wogóle zagra,ale ryzykować w życiu trzeba

Ukryta Zawartość

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Daniel22, 12 Lis 2008, 14:50

To podstawowy model,4ściezkowy to nie to co 2ślad i nie ma magicznej prędkosci 38cm/s, tylko na małe szpule a to najgorsze. szybko będziesz musiał go zmienić :).

Pzdr

A tego jaki dziś sarkastyczny ;)

Model podstawowy, ale solidny, będzie z nim dużo dobrej zabawy. Na początek na pewno wystarczy, potem i tak kupisz następny ;)

jak dla mnie ładniejszy jest ..ten....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi