Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Najczęściej obecnie stosowane taśmy pochodzą z końca lat 80 i początku 90 i są cienkie za normę podstawową uważa się grubość 35 mikronów dla taśm profesionalnych ale w praktyce amatorskiej i zawodowym sprzęcie przenośnym [reporterskim] stosuje się także taśmy double play i triple play źle nawinięte i przechowywane ulegają trwałemu zniekształceniu, które uniemożliwia ich dokładne przyleganie do głowic.Taśmy z lat 50-60-70 nie ulegają tak łatwo deformacji [50 um]

Do mulsa- serwisówka doszła, dzięki serdeczne, Akai jest już w serwisie.

Mam pytanie, czy ma ktoś taśmę testową do ustawiania poziomu zapisu i odczytu? Serwisant dawno temu się jej pozbył. Z taśmą może ustawic parametry Akaia i Philipsa.

Pozdrawiam.

Witam,dziś dzięki nowej znajomości i uprzejmości pewnego Pana,miałem okazję zwiedzic fragment Polskiego Radia Wrocław.Naprawdę fajna sprawa!Widziałem polskie kwadro(Wrocław jako jedyny nadawał sygnał kwadro)M2405SQ(chyba nie pomyliłem numeracji)i dawno zapomniany odbiornik radiowy kwadro na bazie Elizabeth hi-fi czyli Cezara kwadro.Potężny 16-sto kanałowy Studer na dwu calową taśmę stał obok...I parę innych ciekawych rzeczy.Żałuję że nie miałem aparatu,ale może uda mi się powtórzyc wycieczkę...Na otarcie łez zdjęcie zrobione komórką Studer A880.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mieliński,mi wchodzi tylko jedna 12.Druga już się nie miesci,ale może zostane właścicielem czegoś o wadze 60 kg i w tedy nawet 14 cali się zmieści.A zaczynałem od 5 cali he he.

Marku nie strasz ludzi zaras srana Studerem, Gaussem, Ampexem i Lyrecem do mnie przyszło od Mirka coś do poprawienia i do wygłaskania, a z Kutna coś co będę mył i smarował śpiewając temu czemuś pieśń z roku jego produkcji "Blat'i pa nogam cełowali kak szalnyje

Załotyj rwała pensjonierka zub"

czyli k**wy po nogach całowały jak szalone

Rencistka rwała [dla mnie] złoty ząb

Mam możliwość założenia jedynie szpuli 18-tki oraz zmiany zapisu: czterościeżkowy/dwuślad wymienne mostki Kopftrager Z 338/Kopftrager Z 336 mają głowice Woelke Munchen 00619/00618 i są w stanie idealnym, magnetofon ma 3 przesuwu 4.76/9.5, 19.05 cm/s i jest piękny i taki przy Tandbergu maleńki

Pozdrawiam Wszystkich

Miłego dnia

Zbyszek

Słuchajcie jednak taśma już się kończy i gdzieniegdzie czuć cieńszą warstwę.

Dulon, Marek: dzięki za pomoc!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Na szczęście można nagrać to jeszcze raz!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Witajcie !

Postanowiłem część decków aktualnie nie używanych lub czekających na naprawę wynieść do piwnicy (tam ma jeszcze trochę miejsca) i powiedziałem o tym kochanej małżonce. A ona na to: zostaw, ładnie wyglądają... Na moją uwagę, że nie mam już miejsca na następne stwierdziła, że zmienimy mieszkanie na większe - co wy na to ?! Teraz muszę koniecznie coś kupić korzystając ze sprzyjającej atmosfery.

Pozdrawiam

Wojtek

Wojtek

Ciąłem, ciąłem te taśmy i jednak mi nie pasują. W związku z tym do przygarnięcia jest maszynka do

cięcia kaset VHS na bazie magnetowidu LG + 10 kaset. Zdjęcia ustrojstwa były parę stron wcześniej.

João Gilberto & Stan Getz

Pozdrawiam

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Joao Gilberto i Stan Getz

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

João Gilberto & Stan Getz, to wiem z opisu do filmiku, ale i tak dziękuję!

Natomiast chodzi mi o to jaki to jest utwór, grany na końcu filmu-z płyty? Wie ktoś?

• Pokaż nowe odpowiedzi