Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Marku>suczka słucha jak najwierniejszy meloman, mnie takie zdjęcia rozklejają i bardzo się wzruszam.

dulon184> tak po prawo są dwa mixery, ten na górze główny, pod spodem drugi z wewnętrzymi prempami do gramofonów, a pod B-77 jest typowy recording mixer - nim reguluję z jakiego źródła chcę nagrywać.Jak zastanawiasz się nad zakupem mixera, temat już był przerabiany w wątku magnetofon, ale jakbyś miał konkretne pytania, pytaj - po to jesteśmy, żeby podzielić się swoimi doświadczeniami - ja mogę powiedzieć o użyciu mixera w torze audio tylko jedno - dla mnie jest niezbędny. Mixer z końcówką mocy pracuje codziennie wiele godzin, reszta źródeł na zmianę.Dlatego mam tego dużo, bo słucham muzyki całymi dniami i nocami.Jeden magnetofon i gramofon bym zajechał w pół roku, a tak jeden gra , drugi odpoczywa, trzeci czuwa, a czwarty śpi - jak w wojsku na warcie.

A mnie śnią się naby semper fidelis!!!

Marian, nie męcz nas - wklej jeszcze fotki.Serdecznie pozdrawiam wszystkich - Jacek

audiotone>nawet się nie zastanawiaj i kupuj natychmiast!!!!!!Przywoź ciężarówką do domu, odpal i prosimy o serię zdjęć i opisów z wrazeń.Orati - to amerykański klasyk studyjny, a 1200 godzin dla niego - to nic.Kupuj, kupuj, kupuj i powodzenia.Pozdrawiam - Jacek

Korwin, z Lwowem, zawsze nieodłącznie kojarzę Szczepka i Tońka. A szczególnie ich piosenkę "Jak zarobim dwiesti złoty" (Tytuł chyba jest inny, ale wiadomo o co chodzi)

ps.Te naby są genialne.

Audiotone.Gdybym miał takie mozliwości,to ten otari już by u mnie grał.Taka zabawka ,nowa kosztowała w stanach grubo ponad 4000 $ i to w czasach ,kiedy dolar naprawde coś znaczył.Masz tu link do strony,gdzie możesz się więcej dowiedzieć i zdjecie z jednej z sal z magnetofonami Otari.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15150-100004788 1222417750_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak sobie myślę, że Semper Fidelis, to nazwa piękna i bardzo uniwersalna.

Zawsze Wierni- Tradycji, Pięknu, Swoim marzeniom, Ideom, Klasycznej estetyce................i długo by tak można. :)))))))))

W dzień deszczowy i ponury

Z Cytadeli idą z góry

Szeregami lwowskie dzieci

Idą tułać się po świecie

Znałem kilka wersji tekstu i sam popełniłem jeden na tyle cenny,że został uhonorowany spowiedzią 48 godzinną z małymi przerwami nie wykazałem żalu doskonałego i rozgrzeszenia nie dostąpiłem.

Ukochana moja piosenka

to:

Ballada o pannie Franciszce

Na Kleparowi, za rogatkami

Mieszkała sobie z rodzicielami

Piękna jak anioł,gruba jak kiszka-

Na imię miała panna Franciszka

A ojciec panny ży był rzeźnikiem

Zarzynał świni, padali z krzykiem

Bo kres ich życia nadchodził bliski

Taki był ojciec panny Franciszki

A matka panny za ladą stała

Co ojciec zabił, ona sprzydała

Więc sprzydawała szpondry i kiszki

To była matka panny Franciszki

Koniec jak w Romeo i Julii

Pozdrawiam Wszystkich

Zbyszek

Zbyszku - po prostu niesamowite.Jak to się dzieje, że są w życiu momenty, gdy potrzebujemy czyjegoś wsparcia lub po prostu czegoś, co trudno nazwać, a na tą chwilę życia jest potrzebne - tak jest z Tobą Zbyszku - piszesz częto coś - co nie wiem dlaczego właśnie jest mi potrzebne. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam - Jacek

Witam wszystkich szpulomaniaków. Myśle że warto by było zorganizować spotkanie gdzieś w cęntralnej Polsce.Każdy z nas mógłby zabrać ze sobą pojednej zabawce, napewno była by to sęsacja dla osób zewnącz. A dla nas wyniana doświadczeń.Pozdrawiam Marian

Do ^ Maniusa59 zara srana rozwiązałem ostatecznie problem blokady talerzyków na taśmę z płytek CD [12mm] i szpul z nich a także talerzyków i szpul aluminiowych 5" -13stek.Róbmy prototypy talerzyków i szpul odstrzelone jak stróż w Boże Ciało nazwa zobowiązuje pozdrawiam

Zbyszek

Od lat śledze poprzedni temat, ten od początku. Ciesze się że jest to miejsce wolne o sporów, miejsce w którym można spokojnie podyskutować i podzielić się swoimi wrażeniami, których nie brakuje w świecie zapisu magnetycznego.

Chciałbym się dowiedzieć, czy forumowe naby będą dostępne dla wszystkich chętnych (wyłącznie do użytku osobistego), czy jedynie dla aktywnych i znających się tutaj.

Pozdrawiam wszystkich.

Ja też nie mogę się doczekać, kiedy dostanę te naby w swoje ręce i je przetestuję bo te plastikowe, powiedzmy sobie szczerze, nie są najlepsze...

• Pokaż nowe odpowiedzi