Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam głowic przede wszystkim odtwarzającej dwuśladowej do magnetofonu TEAC X-1000M.

Najlepiej nowych.

I fachowca, który ją wymieni i przede wszystkim ustawi tor audio - profesjonalnie.

Najlepiej z okolic Szczecina lub Gorzowa.

To żółte pstrykadełko nie jest wcale tak źle zbudowane, wewnątrz całkiem solidna płytka i grube ekrany laminatu i ścieżki,

przełącznik zaś spełnia podstawowe wymogi solidności :-), poza tym mój sprzęt to żaden hi-end , choć wspaniale gra :-)

To żółte pstrykadełko nie jest wcale tak źle zbudowane, wewnątrz całkiem solidna płytka i grube ekrany laminatu i ścieżki,

przełącznik zaś spełnia podstawowe wymogi solidności :-), poza tym mój sprzęt to żaden hi-end , choć wspaniale gra :-)

Musiko, dzięki podobnym ustrojstwom jak twoje żółte cuda mam podłączonych do wzmacniacza 8 magnetofonów (do dwóch wejść magnetofonowych) z możliwością odsłuchu i nagrywania na każdym z nich, oczywiście po odpowiednim ustawieniu "pstryczków".

Wojtek

Wojtek

Do tego dążę :-)

A pomysł Forecasta88 jest bardzo dobry, dzięki !,

sprzęt mam tak poustawiany, że ciągłe operowanie przy zmianie kabli jest bardzo uciążliwe.

Trochę nie mój klimat ;-)

Gustuję raczej w takich...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oczywiście w lżejszych także, zależy od nastroju :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez RS-TR373

Ukryta Zawartość

ZKP.

albo

Ukryta Zawartość

mam nadziej e że to nieco lepsze od capa.

pozdrawiam Wszystkich

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ZKP.

albo

Ukryta Zawartość

mam nadziej e że to nieco lepsze od capa.

pozdrawiam Wszystkich

Zbyszek

Zbyszek, obydwa linki są "martwe", możesz sprawdzić ?

Wojtek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wojtek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drobne błędy w przepisaniu, tak będą działać. To oczywiście linki od Korwina.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mielinski

Dziękuję serdecznie, w ramach Reformy Służby Zdrowia i wspaniałego rozwoju Ojczyzny, zlikwidowano Przychodnię Kardiologiczną przy Aleji Pokoju w Krakowie i cały cyrk lekarz rodzinny skierowania itp itd przede mną a więc ortografia mi jakoś nie w głowie. Do popełni szczęścia jeszcze dochodzi fakt, że w ramach porządków tak posprzątałem Samplera Hi-FI i muzyka z 2003 roku [tony proste / szumy/ muzyka / odgłosy natury] a czeka mnie minimalna jeszcze korekcja ustawienia głowic w 4400 4200 Monitor przyszedł do mnie prawie, że idealnie ustawiony jeden maleńki ruch plastikowym śrubokrętem i jest tak jak w książkach piszą. Marantz CP-430 spokojnie wraz ze mną czeka do wiosny na naprawę stabilizacji obrotów silnika.

Pozdrawiam

Zbyszek

Jakiego materiału najlepiej użyć do wykonania pułapek basowych?Macie jakieś własne doświadczenia w tej dziedzinie? To co sprzedają na Allegro to chyba pic na muchy:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drobne błędy w przepisaniu, tak będą działać. To oczywiście linki od Korwina.

Wkleiłeś 2 razy to samo :-P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wkleiłeś 2 razy to samo :-P

Nie zwróciłem uwagi, musiałem wkleić dwa razy - linki podane przez Korwina też są dwa jednakowe, ale z innymi błędami ;-).

Ciąg dalszy poprawy akustyki pokoju.Zainstalowałem taką prowizorkę w rogach pokoju.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>Paul_67

Postaraj się, żeby w pokoju nie było pusto, na każdej ścianie żeby coś było, nawet jakieś regały, nie dopuść do sytuacji, że będziesz miał dwie duże powierzchnie puste na przeciwko siebie, najlepiej jest powiesić jakieś dywano-podobne materiały na ściany. Pamiętaj też o odsunięciu kolumn od ścian, to bardzo pomaga!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ja mam od tygodnia ,na podłodze rozbabrane dwa magnetofony,obłożone cześciami i ani pies,ani kot niczego nie ruszają.Bawią się swoimi zabawkami,a moje omijają.

Znalazłem już uszkodzenie w zasilaczu.Mam wszystkie elementy,tylko muszę rozwiercić otwory i wlutowac ,co trzeba.Padł mostek prostowniczy,a dokładniej jego jedna połowa.Tylko czasu na to brak.

Ja mam od tygodnia ,na podłodze rozbabrane dwa magnetofony,obłożone cześciami i ani pies,ani kot niczego nie ruszają.Bawią się swoimi zabawkami,a moje omijają.

Znalazłem już uszkodzenie w zasilaczu.Mam wszystkie elementy,tylko muszę rozwiercić otwory i wlutowac ,co trzeba.Padł mostek prostowniczy,a dokładniej jego jedna połowa.Tylko czasu na to brak.

Przy moim kocie coś takiego by nie przeszło ;-) Kiedyś np. zwalił na podłogę całe pudełko kaset, innym razem znowu wyszedł na półkę z winylami i zaczął je strącać, ale najciekawsze jest to, że czasami zadaje sobie trud wyjścia na szafę tylko po to, żeby powysypywać trochę ziemi z kawiatka... Chyba nawet dałem kiedyś link pokazujący jak bardzo lubi moją Uwerturę ;-)

Bałem się, że do jednego z moich stacjonarnych potrzebny będzie Pan Doktor, ale stało się tak jak kiedyś mi powiedział dobry sprzęt się nie psuje i to słowo boże dotarło do mnie,w Maszynerii został odcięty kabel przełącznik stop pause play na chama przerzucany przy rewindzie ustawiony we właściwej pozycji plastikowa prowadnica taśmy od strony rolki dociskowej wypychającej reaguje już na zmianę położenia stop/pause/play.Krótko i węzłowato usunąłem jedynie czysto mechaniczne inowacje jej poprzedniego właściciela i chodzi magnetofon jak burza.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ciąg dalszy poprawy akustyki pokoju.Zainstalowałem taką prowizorkę w rogach pokoju.

Pawle w specjalistycznych sklepach z inastalacjami hydraulicznymi są dostępne osłony termiczne na rury CO wykonane jako rury z pianki o strukturze gąbki w kolorze szarym. Możesz kupić takie o średnicy 200 - 250mm i wypełnić je tą watoliną którą przedstawiłeś na fotografii. Trzy takie walce idealnie pasują do rogów pomieszczenia, fakturą zgrają się z Twoimi piramidkami na ścianie. Ilością zastosowanych walców można dokładnie regulować skuteczność tłumienia.

Oto mój kot, już za młodu polował na rozbiegówki :-P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez RS-TR373

Pawle w specjalistycznych sklepach z inastalacjami hydraulicznymi są dostępne osłony termiczne na rury CO wykonane jako rury z pianki o strukturze gąbki w kolorze szarym. Możesz kupić takie o średnicy 200 - 250mm i wypełnić je tą watoliną którą przedstawiłeś na fotografii. Trzy takie walce idealnie pasują do rogów pomieszczenia, fakturą zgrają się z Twoimi piramidkami na ścianie. Ilością zastosowanych walców można dokładnie regulować skuteczność tłumienia.

Myślałem o czymś takim.Jeszcze sporo przede mną eksperymentów, ale czego się nie robi dla dobrego brzmienia.Szkoda,że niektórzy z Was sobie jaja robią, a to jest naprawdę poważny temat.Chyba każdy wie o tym,że najlepszy sprzęt nie zabrzmi jeśli nie zadbamy o sprzyjające warunki akustyczne pomieszczenia.Na poprzednim lokum nie mogłem sobie wiele pozwolić w tej materii.Teraz mam wolną rękę.Szkoda,że nie mam odpowiednich urządzeń,aby sprawdzić czy idę w dobrym kierunku, ale chyba słuch jest odpowiednim przewodnikiem, tylko to może trochę potrwać.Dawajcie fotki swoich pokoi. Jestem ciekaw jak sobie poradziliście w temacie polepszenia warunków odsłuchowych.

Ja to nie mam co pokazywać, ojciec mi kiedyś pomógł umieszczając "mnie"4 na poddaszu, ładując tony drewna i pierdół :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi