Skocz do zawartości
IGNORED

Grad - widzieliście?

ALTON

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj pierwszy raz w życiu byłem świadkiem lecącego gradu z nieba wielkości.. piłek do pingponga a czasem i do tenisa (na zmianę). Wszystkie auta z naszego osiedlowego parkingu (w tym moje - rozbite lusterko i wgnieciony dach) są potłuczone a jedno ma nawet wybitą szybę przednią. Jak ta wasze auta? - pytanie głównie do ludzi z okręgu Katowic.

Straty są do przemilczenia.. wrażenia widząc lecące piłki z nieba są niezapomniane ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/45012-grad-widzieli%C5%9Bcie/

U mnie chyba z 10 lat temu byl taki grad. Na drodze leżało go prawie po kostki. Wszystkie drzewa straciły 3/4 liści, zboże położone praktycznie w całości. Spadł popołudniu, a 24 godziny później jeszcze nie wszystkie kule były do końca rozpuszczone.

Gość

(Konto usunięte)

Mojej siostrzenicy (osiedle koło siliesi)wybiło przednią szybę i oczywiście pełno wgłębień na masce, merc znajomego zdewastowany , na dodatek wybita szyba w oknie w sypialni dzieci, dobrze, ze przed gradem grzmiało i dzieci poszły spać do rodziców, bo inaczej zniszczony merc nie byłby jedynym zmartwieniem.

Teraz widać dopiero zniszczenia. Nie jedno a dobrych kilka aut zostało pozbawionych szyb. Mój seat ma zgnieciony dosłownie cały tylny słupek - tak jakby ktoś przpierniczył z całych sił młotkiem gumowym (dach i maska posiana wgnieceniami z kul na ok 1cm głębokości). Myślę sobie.. niema nawet nad czym płakać i tak jesteśmy bezradni. To dopiero początek tego co się będzie działo - a truje się o tym już lata... teraz widać o czym była mowa. Wiem też jedno. Ten dzień (padało od ok 6:45 do 6:52) napewno zabrał kogoś w inny świat - gdyby ktoś dostał taką kulą jak ta która zniszczyła mi auto - jest trupem na miejscu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.