Skocz do zawartości
IGNORED

Cd + wzmacniacz 3-3,5tyś nowy

Art...

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Potrzebuje zestawu stereo (Cd + wzmak) do „przydomowego” biura, cena 3-3,5 kpln ale im mniej tym lepiej, nowy, z gwarancją, FV.

Słucham na niskich poziomach głośności – przydałby się dobry potencjometr (CA ma z tym problemy) lub cyfrowa regulacja głośności. Interesuje mnie brzmienie raczej ciepłe z łagodną górą, z krótkim i zwartym dołem. Nie lubię nadmiaru basu.

Cd – taki, co przeczyta wszystko i się nie zepsuje przez kilka najbliższych lat. Najlepiej z łatwo dostępnym laserem, tak na przyszłość.

Kolumny Avance Dana 503, muzyka raczej spokojna ( Sting, Pink Floyd, itp.) Chciałbym, aby sprzęt maksymalnie wykorzystał potencjał głośników, ale nie był na wyrost.

Z popularnych zestawów które brałem pod uwagę :

CA Azur 540Av2 + 540Cv2 -2200

CA Azur 640Av2 + 640Cv2 -2800

Pioneer A-A6-J + Pd-d6-J -2800

Denon Cd700ae + pma700ae - 2400

Xindak A06+cd - ok3000

Może jakieś inne propozycje? Co jeszcze mógłbym wziąć pod uwagę?

pozdrawiam

artur

https://www.audiostereo.pl/topic/45406-cd-wzmacniacz-3-35ty%C5%9B-nowy/

ja obstawiam Pioneer A-A6-J + Pd-d6-J. Z takich tanich zestawów to chyba najrozsądniejszy wybór jeżeli chodzi o kompromis między wyglądam, użytecznością, brzmieniem i bezawaryjnością. CA 540 bym nie brał (cd to nie mistrzostwo świata, 640C to jednak co innego), Denon wg mnie gra za sucho i z krótkim basem, Xindaki (cd) zdarza się, że się psuja (podobnie jak CA), a innych sprzętów nie słuchałem. A może brzydkiego NADa??

Nowe marantze : cd 5003 + pm 5003 - razem ok 500 E , albo w miejsce integry zgrabny amplituner ( moim zdaniem radio w biurze jest niezbędne ) wtedy wyjdzie ok 600 E

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Magnat MC1

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Właśnie brzydkiego NAD-a :) Fakt, te klocki są brzydkie jak noc w Kazachstanie, ale dzwiękowo jest świetnie, dlatego ja NAD-ów jeszcze nie myślę zmieniać. No i ta wydajność prądowa... U mnie NAD c372 napędza 30-tki na basie! bez zadyszki. W jakieś bezbasowe "syczki" al'a tania Kamboża, Pioneery itp. to ja bym się nie pchał na tym pułapie cenowym. Pozdro!

Witam.

>Interesuje mnie brzmienie raczej ciepłe z łagodną górą...

skoro proponują NAD'a to ja proponuje zestaw Harmana najlepiej z nowej serii 980.

Ja słuchałem 970-ki i IMO góra jest taka jakiej oczekujesz, ale basu może być za dużo. Dlatego musisz posłuchać. Prądowo - mocarz. Radośnie "podskakiwały" sobie Avance. Na H/K 980 podejrzewam że powinno być lepiej ale ja nowego zestawu nie słyszałem.

>...krótkim i zwartym dołem. Nie lubię nadmiaru basu.

wiec proponuje Denon Cd700ae + pma700ae

IMO bas właśnie taki jaki oczekujesz. Góra zaakcentowana. Całość gra fajną średnicą. Za to stanowczo odradzam taki mezalians: pma1500 + dcd700

Co do wyglądu kontrowersyjny Harman dla mnie wygląda rewelacyjnie. H/K 980 jest jeszcze fajniejszy. Np. podświetlenie tak nie wali. CD z nowej serii "na żywo" nie widziałem. Opinie: od odpustu po zachwyty czyli tak jak lubię.

Denon wygląda klasycznie czyli tak jak powinien wygładać każdy zestaw, czyli nudno. Innymi słowy dla mnie nieprzyzwoicie przyzwoity, aż do wyrzygania.

• 2 tygodnie później...

Cyfrowa regulacja głośności to raczej rzadkość w tej klasie cenowej, a pionek A6 to chyba najtańszy sensowny wzmacniacz z takim potkiem.

Z droższych: CA740A, Creek Evo, Arcam A18 i....to chyba wszysko

Więc może warto troszkę dołożyć do CA740a+740c/640c lub nowego Arcama a18 +cd17.

Obydwa zestawy nie przesadzają z basem, a czy są ciepłe .... trzeba posłuchać

a Nad to brzydki jest okrutnie.

Tak od razu się nie zepsuje. Ja swój miałem rok, niedługo będzie miał kolejny rok u nowego właściciela i działa. Dźwiękowo na prawdę miło i sympatycznie.

Nie mniej jednak na miejscu autora wątku za 3.5 tys. to bym sobie upolował Primare A20/D20 i na parę ładnych lat zapomniał o zmianach.

Ale...:) większość z nas (nie wyłączając mnie) musi przejść etap sprzętu nowego i stracić na nim 50% wydanych pieniędzy. Dlaczego więc autor wątku ma mieć lepiej?:))

stanowczo odradzam wzmaki ca miałem najwyższy model 840, to krótko mówiąc cienizna, szczególnie pod względem wydajności prądowej, cd można kupić sam mam 640 i za te pieniądze to naprawdę dobry sprzęt, ze wzmaków to weź nada to przyzwoite maszyny, a najlepiej to na allegro kup sobie wzmaka roksan caspian za 2,6 tys., nówka kosztuje 5,5 to jest dopiero wzmacniacz przez duże W

nowy chociazby dlatego, ze kupi sobie na fakture i wciagnie w koszta prowadzenia firmy. zatem dla niewtajemniczonych jak 'radoslavm' - na starcie ma sprzet nowy za 60% jego nominalnej wartosci. po pol roku moze go sobie sprzedac i stracic dokladnie 0 (zero) PLN. O!

• 3 miesiące później...

skoro nowy ma byc to Panie Kolego do salonu i słuchamy, słuchamy. Posłuchać godzinkę ale nie kupować. Przyjść za drugi dzien i słuchać i tak z 5 razy. Wtedy kupić jak cos sie spodoba :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.