Skocz do zawartości
IGNORED

kable do 50zl uscislenie.

kopaczmopa

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos moglby podac jaka jest roznica brzmieniowa i klasowa miedzy:

ProCab LS25

ProCab LS40

DNM Reson

Real Cable 250

obecnie mam ProCaby i szukam czegos co zagra lepiej z moimi Dynkami 42, czego mam sie po reszcie kabli spodziewac?

https://www.audiostereo.pl/topic/45430-kable-do-50zl-uscislenie/

mimo, że o kablach głośnikowych, to wychodzi, że off t... :-) ja mogę polecić kable zrobione na taśmie 3M. był o tym cały wątek. ja używam taśmy 100 żyłowej typu multi solid core. każda żyła jest grubo pokryta cyną. efekt jest fantastyczny. kable sprawują się super, nie brakuje basu. wyciszyły się sybilanty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu jest jakieś porównanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

mimo, że o kablach głośnikowych, to wychodzi, że off t... :-) ja mogę polecić kable zrobione na

>taśmie 3M. był o tym cały wątek. ja używam taśmy 100 żyłowej typu multi solid core. każda żyła jest

>grubo pokryta cyną. efekt jest fantastyczny. kable sprawują się super, nie brakuje basu. wyciszyły

>się sybilanty.

a mógłbyś dać jakiś namiar na taki kabelek, skąd to się bierze?

pzdr

Real Cable BM 250 mialem pare dni temu u siebie do odsluchu a przeciwnikiem ich byl Audioquest Rocket 33 wygral w tym tescie u mnie :) audioquest byl bardziej detaliczny bylo go wiecej a zarazem nie bylo ostro natomiast real byl mnie precyzyjny ,srednica byla mnej szczegolowa ( zlepek dzwikowy bym to nazwal )

Jakby co porownaj Rocketa kosztuje okolo 45 zeta za meter ;)

Fizycznie kable do głośników to jak piszecie ich nie wielka długość, bo idukcyjność

dla wysokich tonów jest ich osłabieniem i troche poprawia to duży przekrój drutu

miedzianego ale o dużej powieszchni, czyli liczne cienkie f=0,15mm druciki pomagają

zbić troche indukcyjności a także zajwisko naskurkowości przewodnictwa metalu dla

zmiennych przebiegów dotyczy też i sygnałów audio, jeśli są one na niskich

rezystancjach. Co można więcej pisać o tych rzeczach to nie wiem.

Kable wejściowe do wzm.mocy obciążają bardzo wyraźnie wysokie tony i jeśli komuś

tylko na tym zależy to kable TV satelitarne jak najgrubsze są dobre i łatwo z nich

wyciągnąć grubą środkową zyłe i wciągnąć cienki drut f=0,15mm lub f=0,08mm i wtedy

pojemność takiego kabla jest malutka a starnność wykonania dla wtyków jest wskazana i

łatwo się to robi: pod druciki miedziane daje się jeden zwój zwykłego paska papieru i

na zewnątrz owija się to cienkim cynkowynm drucikiem zwój przy zwoju na szerokość 4mm i

potem z wieszchu nasąca się kalafonią i nakłada miejscami cyne a dopiero potem rozgrzewa

aby druciki miedzane z drucianą obrączką sie zacynowały i syzbko wkłada do wody i to

jest dobra konstrukcja aby do tej obrączki podlutować wtyczki. nawet druciki można

zagiąć spowrotem na zewnątrz obrączki i potem lutować. Kable te są sztywne i nie

mają zagięć i dobre dla audio filów. Obecnie daje się aluminim i nie można wogóle

dokładnie łączyć wtyczek, kłania się przewód TV.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.