Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki....(dylematy)

Bastek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Panowie czy ktoś może mi polecić jakieś dobre słuchawki w rozsądnych cenach! Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Moje są "0" więc będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki i jeszcze kwestia nowe czy z 2 ręki.

Dziękuję za pomoc przy okazji chciałbym wszystkim na forum życzyć udanej zabawy Sylwestrowej, by ten nowy rok 2004 był lepszy od poprzedniego, pod każdym względem.

pozdrawiam

Sebastian

https://www.audiostereo.pl/topic/4545-s%C5%82uchawkidylematy/
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Dołączam się do prośby Sebastana, również mnie interesuje ten temat.

Proponuję wprowadzić jakieś kategorie cenowe np do 250 zł, do 600 zł i do 1000 zł. Ceny mogą być cenami importu lub promocyjnymi.

Ja zastanawiałem się nad Sennheiser HD 500 (aktualnie 299 zł) lub eH 2200 (269 zł), brałem również pod uwagę coś z AKG, np K-100. Nie wiem jak grają tańsze modele typu K-55, K-66, wiem że mają dobrą opinię. Osobiście słuchałem K-100 i bardzo mi się podobało, ale mam małe doświadczenia na tym polu więc oczekuję na fachowe opinie czego warto posłuchać i na co warto przeznaczyć ciężko uzbierane fundusze.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Wzmacniacz słuchawkowy można wykonać samemu. Na forum przewinął się adres znakomitej strony z projektami DIY.

Niestety z takimi samymi wrażeniami co do basu spotkałem się w przypadku kilku modeli Sennheiser przez co nieco bardziej jestem za AKG, ale to z koleji wydaje mi się że nieco trudniej dostać i nie ma tak dobrych promocji.

Chwalono tu jeszcze na forum tanie modele Philipsa chyba 890 czy jakos tak. Przeszukaj archiwum. Pamietam tez ze HiFiiM bardzo je chwalili.

Jesli myslisz o odsluchu na sluchawkach zainteresuj sie wzm sluchawkowym. Tylko on moze zapewnic ci wspanialy odsluch.

Ze zwyklego wyjscia wzm. dzwiek bedzie zawsze tylko poprawny niezaleznie od jakosci sluchawek.

Ja odczulem wieksza poprawe jak przesiadlem sie na wzm sluchawkowy niz przy zmianie HD-500 na 600.

Cześć wam w Nowym Roku! Ale fajnie. Ja akurat też mam na oku ten temat, bo na dniach zamierzam kupić słuchawki. Na to forum natrafiłem raptem 3 dni temu, ale wiele już godzin zdążyłem spędzić na czytaniu topików o słuchawkach, ponieważ i ja w tej dziedzinie byłem zielony.Dzięki temu wiem, po co iść sklepu (oczywiście polegam na opiniach ich użytkowników, bo narazie nie słyszałem żadnych z pretendentów).

Pretendent nr 1 dla mnie to Grado sr 60.

Dlaczego?

- krótko: pozytywnych recenzji nie zliczy

- bo mam te 500 zł

- bo mają ponadprzeciętną w swej cenie stereofonię (a to jest mój główny wyznacznik przyjemności z muzyki)

- są małe,można wyjść z nimi na ulicę i zabrać w podróż bez ściągania na siebie uwagi

- mała impedancja

Właśnie, moim głónym źródłem będzie discman, komputer, kino domowe. Być może dokupię wzmaczniacz, np head boxa.

Czy ktoś słyszał wzmacniacz oferowany na allegro przez gostka z Częstochowy za 300 zł ? Może taki by się nadał?

Pretendent nr 2 to by był Shr px 200 ze względu na swą mobilność, ale nie widziałem jeszcze recenzji(sądząc po cenie, chyba bez porównania z sr 60?)

Najpierw się napaliłem na Shr hd 280 pro (po przejrzeniu HiFiIM 12/03),ale spore, izolacja od otoczenia...

Ewentualnie używane Shr z serii 500.

Jeszcze pytanie: gdzie w Warszawie lub w Szczecinie kupić Grado, odsłuchać je z innymi modelami?

Przyjemności z muzyki w nadchodzącym roku !

witam Grado w Warszawie możesz kupić na Waliców 20, ale mają tam tylko Grado.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzięki.Ciekawe, czy jutro mają czynne :)

Żeby wspomóc potrzebujących:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

albo jeszcze to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli masz tylko wyjście słuchawkowe, nie zaś osobny wzmacniacz słuchawkowy, to polecam Philipsy SPC HP 890. Porównywałem z drogimi Sennheiserami i Sennheisery przegrały, bo mają wysoką impedancję, przez co przez zwykłe gnizadko słuchawkowe grają anemicznie. Wspomniane Philipsy [nowe] koztują 249 zł, są b. ładnie wykonane i wygodne [2 godz. w nich to żaden problem]. Jak na moje ucho, brzmią porządnie.

Gość PG

(Konto usunięte)

Witam,

wiekszość proponowanych tu modeli słuchawek, to modele otwarte. Są wygodniejsze i nie męczą tak uszu, ja z pewnych względów zainteresowany jestem muszlami zamkniętymi - czy tu są jakieś ciekawe modele w przystępnej cenie ?

Zdecydowanie tak. Kilka dni temu kupiłem Sennheisery HD 437 za 129zł brutto, w MM w Wa-wie.

Porównywałem z ok. kilkudziesięcioma innymi modelami, w tym HD600, także z Kosami i trochę Philipsami. Podchodziłęm ze 3x jak pies do jeża i zeszła mi cała godzina z tym porónaniem. Tłoku na szczęście nie było i czas mni enie gonił. Wyboru nie żałuję i nawet jestenm zaskoczony, że HD 600 nie odbiegaja tak znowuż za daleko. Przynajmniej na sprzęcie budżetowym nie słychać większej/dużej/znaczącej różnicy, za to cena powala ; ))

Rozpatrywałem też 2 inne modele, ale zwycieżył jw. Ciekawe, że zgarnąłem ostatni egzemplarz (z wystawy). Jeszcze mają być. Ciekawie brzmią też - w innym sklepie - Philipsy za 309zł na dzień dobry. Duże, srebrne, zamknięte i wygląda się w nich trochę jak ufoludek. Niestety są dość krowiaste. Brzmienie - bardzoż ok. Posłuchaj ich koniecznie.

Pozdrawiam.

PS. Nie słuchaj ich tylko dokładnie zakrywając uszy, bo wtedy bas dudni.

Poatrz na stronę Konsbudu - znajdziesz dane.

Sa b. wygodne, słuchałem 5h i uszy mi nawet nie zapłonęły.

Kupiłem je dla córki do discmana: Napa DAV326 (znakomity wybór jeśli idzie o jakość, a także przystępną cenę. Czyta prawie wszystkie nośniki.

* * *

Kabel HD 437 ma dł. ok.5m

• 1 rok później...

Do Pana PG

Ponieważ jest Pan jedyną na tym forum osobą znającą doskonale znającą zjawisko dźwięku przestrzennego chciałem nawiązać z Panem kontakt - bo jak już DER NACHRICTENTECHNIK to jak mówią niemcy "z samowo naczała. Mam trochę na ten temat podstawowej literatury [neurofizjologia i neuropatologia słuchu, psychologia i

psychopatologia muzyki [zwłaszcza jej odbioru ] i mam dosłownie pod nosem Bibliotekę Jagiellońską . Chciałbym

założyć nowy temat ale zdaję sobie doskonale sprawę z faktu, że sam go nie uciągnę.

Pozdrawiam

Korwin

Życzę miłego słonecznego dnia

witam,

potrzebuje słuchawek słuchawek zamknietych do grania na imprezach ale rozwniez takich ktore bede mogl podlaczyc do komputera (k.dzwiekowa SBaudigy2ZS) glownie do odsluchu muzyki elektronicznej.

czy ten model bylby dobry ?

KOSS Ur/29

Ukryta Zawartość

z góry dziekuje za pomoc

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

jeszcze raz adres :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w Hi-fi Muzyka maja ocene 4/5

Ukryta Zawartość

ugadalem z gosciem ze wezme je za 100zl.

Jeszcze raz podkreslam ze chodzi mi o sluchawki zamkniete, myslalem jeszcze o tych sławnych :D Philipsach SBC HP890 ale są one otwarte i ciezko je dostan ponizej 200zl.

Mysle ze za 100zl oplaca sie te Kossy wziąsc ?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.