Skocz do zawartości
IGNORED

Co można grzebnąć w Sony

Shreek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tak sobie myślę nad pokombinowaniem w CD.

Mam Sony CDP-X202ES i zastanawiam się co tam możnaby próbować ulepszyć.

Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia.

CD jest dosyć solidnie wykonany - trafo oddalone od elektroniki, osobny blok zasilania, reszta na osobnej płycie, ekranowane taśmy od napędu.

Naped na KSS240.

https://www.audiostereo.pl/topic/4552-co-mo%C5%BCna-grzebn%C4%85%C4%87-w-sony/

Niedawno kupiłem Sony x559es - w sumie za niewielkie pieniądze, a wykonanie? takie cdeki zawstydzają dzisiejsze produkcje za 4-6tys, a gdyby jeszcze z głowa tego sonego tuningować, to i z brzmieniem pogoniłby tego typu klocki, ale i teraz nie mogę narzekać, raczej na wzmak, gdyż po podłaczeniu sonego przez wyjścia regulowane bezpośrednio z końcówką mocy okazało się, że to wzmak (nad370) ogranicza możliwości cd

Solidne wykonanie ,waga odtwarzacza nie zawsze idzie w parze z dzwiekiem.Sam kiedys zrobilem blad kupujac CD Sony sugerujac sie wlasnie budowa i ich legenda. Byl zbudowany jak czolg mial swietny wyglad,gruba aluminiowa czolowke zasilacz i trafo jak w wzm. a gral tak ze jak go wpialem do systemu to mi sie plakac chcialo ( zostal przyslany i nie mialem mozliwosci odsluchu ).Wytrzymalem z nim dwa tygodnie i go sprzedalem.Nowy nabywca az wzdychal z zachwytu jaki to on piekny i wogole jakie to one swietne.Oczywiscie nie chce rozpetac burzy ze ESy sa zle.Moze trafilem na taki model :(

->Mark

Także jestem ciekawy jaki to cd, ja jednak pozostaje przy swoim, trzeba powiedzieć, że starsze sony es mają swoje brzmienie (tak to przynajmniej teraz odbieram), powiedziałbym, ze każdy dzwiek ma tam swoją "wagę", a to się odbija na przestrzeni i mamy z tego chude powietrza między instrumentami, no ale to "mięsko" klapiące z głosników, nic tylko konsumowac... uszami

>>>Mark

Aha. Urażona ambicja. Bo pewnie Twój CD to ma na obudowie napisane coś z legendarnych marek audiofilskich.

A Sony to zwykły budżetowy japoniec...

A ja poważnie pytałem i nie chodziło mi o porównywanie dźwięku do discmana.

Alez bron boze nie jestem urazony.A zeby bylo smieszniej to ja tez mam budzetowego japonczyka.Po prostu jego brzmienie bardziej mi odpowiada.

A ze nie jest tak dostojny jak Sony w tej samej cenie mam lepszy dzwiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.