Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedalem Hitachi. Co dalej?

Gummo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprzedalem dzisiaj po okolo miesiacu uzytkowania swoje Hitachi PJ-TX100. Po poczatkowych zachwytach zaczalem dostrzegac wady projektora zdradzajace jego wiek. Nastepny projektor chcialbym wybrac mozliwie najlepiej dostosowany do moich wymagan.

- kolory Hitachi w porownaniu z moim tylnoprojekcyjnym tv Sagem DLP byly szare, nudne, bez zycia. Nasycenie oraz ich glebia pozostawialy takze duzo do zyczenia. Czy projektory typu DLP oferuja lepsze kolory? Czy obraz bedzie zblizony do obrazu mojego tv?

- tym razem stawiam na technologie DLP. Nie chce zaprzatac sobie glowy kurzem mogacym dostac sie do wnetrza projektora. Czy wszystkie projektory DLP maja oslonieta optyke?

- ogladam DivX/720p mkv oraz DVD. Projektor musi oferowac bdb obraz (wielkosc 70-80") z tych zrodel. Hitachi nie za dobrze radzil sobie z DivX. Nie mam na mysli artefaktow ale znowu kolory.

- w gre wchodza raczej projektory budzetowe : Optoma HD700x (bardziej sklaniam sie do HD65), podstawowe Mitsubishi 720p (nie pamietam symbolu ale chyba 3100). Musze przyznac ze kusi mnie Optoma HD800x ale nie wiem jak projektor FullHD poradzi sobie ze skalowaniem DivX, obawiam sie ze obraz bedzie pozostawal wiele do zyczenia.

p.s. Z divx raczej nie zrezygnuje. Mam ulubiona kolekcje wloskich klasykow kina grozy, ktora jak na razie nie zostala wydana w HD i raczej szybko sie na to nie zanosi.

Z gory dzieki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/45683-sprzedalem-hitachi-co-dalej/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.