Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wzmacniacza

nonameplum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój denon PMA-320 się spalił także, stoję przed wyborem nowego wzmacniacza.

Mógłby mi ktoś polecić wzmacniacz w okolicach 400zł +/- 50 zł ?

Całość ma grać z Audigy 1 (w przyszłości może jakiś DAC)+ Kolumny DIY na Monacor SPH-165KEP + Vifa XT19TD.

Monacor ma 60W w RMS i poniżej tego pułapu na kanał przy 8ohm dla wzmacniacza nie chciałbym schodzić.

Do tego mogę dodać, że jest głośnikiem precyzyjnym, szczegółowym, ze świetną średnicą z szybkim i konturowym basem.

Może się wydawać zimny w doborze dlatego mile widziany jakiś ciepły wzmak lub neutralny.

Vifa jest już bardziej znana, więc może za bardzo nie będę dookreślał. Jest wyważona, nie za ostra, nie za łagodna. Szczegółowa i stereofoniczna. Raczej szukam mocnego i jak już bardziej wychodzącego przed szeregi basu, a niżeli średnicy czy wysokich tonów.

Zależy mi też na bezawaryjności i jakości.

Jeśli ktoś odsprzedaje to jestem też zainteresowany kompletnym złożonym w obudowie etc. Symasymem, Giesbertsem, Uniampem. (propozycje na PW).

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/45684-wymiana-wzmacniacza/

W założonym budżecie pozostanie ci chyba tylko DIY. Własnymi rękoma.

Albo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

K

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

A, moze Nad? Z szybkimi, szczególowymi glosnikami powinien wypasc dobrze. Jesli zalezy Ci na ilosci basu to Nad np. 302, 304 bedzie mial go wiecej niz Rotel np. 921,931. Dzwiek anglika jest lepiej wypelniony, Rotel natomiast zagra jasniej, ostrzej na gorze, bas bedzie krotki, szybki, kontrolowany.

• 2 tygodnie później...

Temat ciągle aktualny. Niedługo dojedzie do zestawu DAC: Beresford TC-7510. Nadal szukam wzmacniacza do 500 zł. Na razie najbardziej zainteresowany jestem NAD'em 304, ale otwarty jestem na wszelakie propozycje. Aby to był zdecydowany skok względem Denona PMA-320 (jedyne co mogę o nim powiedzieć, że za słaby mocowo do moim kolumn- a niby woofer tylko 60W RMS). Zależy mi na głębokim zejściu i dobrej kontroli basu.

Stary ale jary zestaw Telefunkena - STP1 + STM1. Akurat to sprzedaje, więc może niech się inni wypowiedzą, którzy tego słuchali apropo brzmienia, bo w przeciwnym razie byłbym posądzony o stronniczość.

Pozdrawiam,

Ciągle szukam wzmacniacza. Mógłby ktoś polecić coś w miarę mocnego (pewne 60W RMS na kanał przy 8ohm) w cenie do 500 zł ? Najlepiej allegro. Yamaha AX-550 , NAD 304, CA A500 ?

Ciągle szukam wzmacniacza. W tej chwili ciężko o kupno jakieś fajnej sztuki NAD'a. Jest za to trochę Harmanów. Mógłby ktoś się wypowiedzieć lub też porównać ze sobą NAD'y pokroju 304, 306, 3240PE z Harman/Kardon HK6550, PM 655, PM665. Który będzie miał lepszą stereofonie ? Ogólnie raczej szukam ciepłego brzmienia bo moje kolumny oddają dźwięk chirurgicznie w przez co z Denonem zupełnie się nie zgrywa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NAD 3240PE jak najbardziej, świetny wzmacniacz, lekko ocieplone brzmienie

gra lepiej od Luxmana L430 i różnych HK

jego "niską" mocą się nie sugeruj, 35W na kanał ale w praktyce nie czuć dużej różnicy między 100W wzmacniaczami, spokojnie wysteruje dosyć wymagające podłogówki, może pracować jako końcówka mocy

także zdecydowanie warto, tym bardziej że kosztuje śmieszne pieniądze ;)

Wiem właśnie nawet ogłosiłem się, że chce kupić NAD'a 3240PE. Ale niestety ciężko go gdziekolwiek dostać. Wiele dobrego jeszcze słyszałem o NAD'ie 3300 tylko też problem z dostaniem - on ponoć deklasuje NAD'a 3240PE.

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.