Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana wzmacniacza 2 :)

rambo54

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zdecydowałem się na sprzedaż Amplifona WT-30II. Gra z Esa Ostinato^2, podłączony za pomocą Kimbera 4TS.

Brzmienie prawidłowe, nawet ciekawe, ale:

mułowato, za ciepło, bas nie ma siły. na plus: super przestrzeń i relaksacyjny dzwięk.

Szukam czegoś używaneGO do 1000zł. tranzystor. nawet sama końcówka z potencjometrem by mi wystarczyła, bo gram z PC na dzwiękówce M-audio podłączonej do ampa za pomocą zwykłego kabla ekranowanego za 30zł:) z cd-pleyery nie wchodzĘ, ze wzglĘdu na dostepność plików z PC (MP3)

Jak ktoś ma pomysł i chwile czekam na wpisy.

Pozdro

Rambo Amadeus

https://www.audiostereo.pl/topic/45685-wymiana-wzmacniacza-2/

rambo54:

>Zdecydowałem się na sprzedaż Amplifona WT-30II

Pozdrawiam aktualnego właściciela mojego byłego wzmacniacza ;)

Przy okazji, czy to twoja aukcja?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

rambo54:

>Gra i bucy, ale przyszła kolej na zmiany ;)

Jasne ;) Zmień tylko opis na Allegro, bo obecnym wprowadzasz w błąd. Dałeś zdjęcie wersji po zmianach wprowadzonych gdzieś w połowie 2003 roku (wewnątrz pojawiły się nowe trafa, na zewnątrz więcej szczebelków w osłonie lamp), tymczasem twój wzmacniacz powstał jeszcze przed tymi zmianami - choć też w 2003.

Powodzenia w sprzedaży!

PS. i nie pisz, że jesteś drugim właścicielem, bo jesteś co najmniej czwartym.

Hm, właśnie patrzę na niego "od tyłu" ;-) i chyba nie mam przywidzeń tylko widzę to USB !!!! Zresztą instrukcja jak byk opisuje, że mamy USB na pokładzie, więc moze Ty kolego widziałeś jakąś starszą wersję :-)???

Linki nie mam, wrzucam natomiast zdjęcie strony z instrukcji obsługi.

Ukryta Zawartość

post-12620-100005329 1221675643_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój xindak a06 również ma wejście usb. Też byłem zdziwiony jak to zobaczyłem, ponieważ na zdjęciach z różnych testów w necie go nie było. Widocznie jest to nowa wersja. Ciekawe czy oprócz tego gadżetu coś jeszcze w samym wzmacniaczu poprawili.

BTW polecam ten wzmacniacz. Do 1500,- (a można i taniej) ciężko coś lepszego znaleść. Uzywki na allegro, ale jeszcze z gwarą polpaka chodzą po 900-1000,-. Tylko musisz polować.

panowie, korzystając z tego USB zmieniacie urządzenie audio - inaczej DACa! decydując się na niego nie korzystasz już z karty tylko z jakiegoś pewnie PCM wbudowanego w ten wzmak - pewnie to jakiś najtańszy gówniany układ - bo nikt do wzmaka za tysiąc pln nie dołoży gratis porządnego DAC.

Tylko wtrącę-wzmak nie kosztuje 1000 zł a prawie 1700 zł (nowy z Polpaka). A używka za 1000 na allegro to moja skromna sprawka ;-) ale nie było ofert kupna....Przepraszam za kryptoreklamę !!!

rambo54, 19 Wrz 2008, 18:56

>Fajnie, produkty made in china ( arcam audiolab xindak itd) nawet za pół darmo nie :)

>ile wart jest stary dobry audiolab 8000A w oryginalnym stanie..?

no właśnie ile...? co masz do chińszczyzny skoro chodzisz w chińskich butach i słuchasz na chińskim źródle?

A niesłusznie, niesłusznie... Co do jakości wykonania przynajmniej Xindaka nie mam mu nic do zarzucenia. Nie rozmiem ludzi, którzy nie idą do kina na film na podstawie recenzji a sami nie mają własnego zdania. Ja się odważyłem, posłuchałem, obejrzałem, kupiłem i jestem zadowolony. Japońskie samochody też kiedyś były "jednorazówkami" z opinii tych, którzy nimi nie jeździli-a dzisiaj? Popatrzmy na rankingi niezawodności. Więc nie bardzo rozumiem argumentację Kolegi, że "jak mogę to omijam" -chyba, że jakieś przykre doswiadczenia i to nie jednorazowe ale na statystycznie wiarygodnej próbce ;-) ?

jakos nie widze Xindaka działającego za 15 lat tak samo jak dziś. W zasadzie wierzt tylko zółtym małym ludkom ale tylko z kraju kwitnącej wiśni. Proszę o niezbaczanie już z tematu :)

to ile wart ten Brytyjski jeszcze Audiolab 8000A..? :) może jakiś Cyrus, exposure.... przecież Esy mają potencjał !!

Hmmm, zbaczam? Pytałeś o wzmak do 1000 zł więc odpisałm w dobrej wierze. A jesli Twoim argumentem jest "nie, bo nie" to jest to na tyle silny argument, że nie będę dalej polemizował :-) Życzę udanego poszukiwania sprzętu, który za 15 lat bedzie grał tak jak dzisiaj (a zaglądając do środka Xindaka i widząc jakość komponentów i montażu uważam, że byłby dobrym kandydatem do takiego testu-może nam się uda go zrealizować? Chyba utopia...) Pozdrawiam

EOT z mojej strony

"nie bo nie" a to dobre :)

Nie, bo mam stary japoński samochód. Stary japoński motocykl. Stary japoński wzmacniacz. I nie zaryzykuje nic z Chin jak mam inny wybór.

PS: dzięki za chęci, doceniam :)

• 2 tygodnie później...

>>> Rambo, mam Audiolaba 8000A to bardzo przyzwoity wzmacniacz ... góra i średnica bdb ... dół też niczego sobie rytmiczny i zwarty ale raczej powściągliwy ... jedyna wada to brak mu trochę mocy by napędzić trudniejsze kolumny. Generalnie jestem zadowolony, a co do ceny ... ja pare miesięcy temu dałem 500zł w stanie bdb z pudełkiem, ale myślę, że do 700 warto.

Aha, jeżeli słuchasz analogów to jest to naprawdę dobry wybór - w tym budżecie oczywiście.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.