Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Na zdjęciach z Harendy rozpoznaję: A.R (Józwa), z fajką (też pykam) Twonk, w kraciastej koszuli Stempur, z brudka i wąsami- bruney McGyver a który to Teo???

Żałuję że tragedia rodzinna uniemożliwiła mi udział w tegorocznym AS. Ni jestem chuliganem ale miałem wielka ochotę poznać "słownym oponętów, wrógów i przyjaciół"/

Może za rok?

A Ci gentelmeni to kto?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kto to po lewej stronie Alka?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Xanax w windzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ujęcie 2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koledzy xanax i Mr.Zydelek dostali 24h bana na przemyślenie formy wypowiedzi na forum.

Dziękuję za zwrócenie uwagi jednemu z forumowiczów. Wszystko przeczytam jak odeśpię imprezę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth: proponuję, by nie zgłaszać co moderacji wpisów zydelka/cocine w tym wątku. Służyć będą jako dobra przestroga dla osób, które rozważałyby wchodzenie w jakiekolwiek relacje z tym człowiekiem.

Adminów proszę o nieusuwanie wpisów zydelka/cocine, lub o archiwizację ich w jakimś dostępnym (i obsługiwanym przez wyszukiwarkę) miejscu.

A ja proponuje zbanować Teo>

Elberoth- nie uważasz ze trzeba byc gnigą, gangreną??? Kopać leżącego fe.

Zydelek pomógł mi parę razy jak go pytałem. Teo zawsze pier**li kacapoły.

Rozsądzcie Panowie sami.

Witam

Dwa dni chodzenia po AS, rzucania uchem albo o nawet słuchania oraz przeczytanie Waszych totalnie rozbieżnych opinii, utwierdza mnie w pewnym przekonaniu. Otóż rok czy dwa lata temu Danek Elbaum napisał taki fajny felieton pod tytułem Hi Fun. Napisał w nim, że tak właściwie wobec takiej wielości urządzeń i nieskończonej wręcz ilości rozmaitych rodzajów brzmień określenie Hi Fi (czyli przypomnę: wysoka wierność) właściwie straciło rację bytu. Zamiast tego należy posługiwać się określeniem Hi Fun, czyli wysoka radość z obcowania z muzuką. I w tym roku wysoką radość dawały mni:

1. Dzielony MBL + Cary + głośniki German Physics (fajniejsze były te tańsze grające w sobotę).Bezapelacynie najlepszy moim zdaniem dźwięk: szczegółowość połączona z gęstością, barwa wypełnienie, dynamika. Jedyne do czego można się przyczepić to preccyzja w budowaniu sceny i ustawieniu muzyków

2. Sound Art Sarah + Swing + Totem Manii 2. Trzy i dwa lata temu mieli bardzo nieudane prezentacje, rok temu, z Sonusami, było już lepiej. W tym roku znakomity dżwięk.

3. WLM - jak zwykle bezpośredność i namacalność połączona z dynamika. Lubie ten dżwięk

4. Krell z Proacami - duża skala, powietrze, dynamika, otwartość. Zdziwiłem się, ze tak potrafią zagrać "Prozaki"

5. Dźwięk w pokoju Albedo (cholera, co tam grała za elektronika?) z kolumnami ART

6. RCM w pokoju gdzie grały wielkie kolumny z Bonasusem i analogiem

7. DCS Puccini + integra Dartzella + najmniejsze Vandersteen

ROZCZAROWANIA

Nie chodzi mi tu o to, że coś grało żle, ale o relację oczekiwania/rzeczywistość;

1.Reimyo

Jezuuuu! Tyle recenzji, pochwał, ochów i achów. I na forach podgrzewanie atmosfert - ktoś już to słyszał, grało świetnie, to będzie dżwięk wystawy...

A ja się pytam: gdzie był bas, gdzie wypełnienia, gdzie skala i dynamika, gdzie namacalność i bezpośredność dżwięku, gdzie płynność o spójność... Nie wiem, może to kwestia tych głośniczków, które wydawały się za małe i pozabwione potencjały (pisaliście już o tym). Nie wiem, wchodzilem do tego pokoju parę razy, i w sobotę i w niedzielę... I nic.

2. Lipiński.

Nie wiem, może w stero te głośniki grają fajnie. Ale to, co zaprazentowano w Kyriadzie, to była prymitywna nawalanka w stylu taniego kina domowego. ŻENADA

3. Avangarde. Nie wiem o co chodzi z tymi tubami. Krzyczą te głośniki, wokalistki mają usta o szerokości dwóch metró a kontrabas jest wielki jak Pałac Kultury

4. Delta Studio + RLS

Słuchałem parę razy tych wzmacniaczy, słuchałem parę razy tych kolumn. I Zawsze grało co najmniej dobrze. Tym razem... Nie wiem co się stało: dźwięk za lekii, za zwiewny, zdystansowany, niewciągający.

To tyle w kwesti plusów i minusów. Przynajmniej tego, co zapamietałem.

Pozdrawiam Stempur

Najgorszy dźwięk wystawy ale oszałamiający wygląd miały te kolumienki..., natomiast cena bardzo przystępna 89 tys. PLN. Chyba kupię ale dopiero po wypłacie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

Czy komuś rzuciła się w oczy/uszy prezencyacja Holenderskiej manufaktury Crafty ?

Szczególnie pytam o kolumny Beluga (czarne horny na głośnikach Ciare)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ktoś napisał, że to nic ciekawego, a ja uważam, że warto było przyjechać na AS aby posłuchać dźwięku z tych malutkich "monitorków".

Ukryta Zawartość

post-19798-100001691 1226272969_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tutaj zauważyłem, że miedź zastosowano ze względu na częste opady deszczu ;-)

Ukryta Zawartość

post-19798-100001688 1226273185_thumb.jpg

post-19798-100001689 1226273185_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd...

Ukryta Zawartość

post-19798-100001685 1226273599_thumb.jpg

post-19798-100001686 1226273599_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jesze kilka słów o AS

DZIWNOSCI

1. Pokój Ansae

Był dowodem na to, że "teoria bigosu" - system tak jak składniki w bigosie - musi się przegryżć. W sobotę grało... nie powiem jak, bo lubię i cenię kolegów z tej firmu :-) A w niedzilę - metamorfoza! Bardzo dobre brzmienie. I to ze zwyklych płyt a nie audiofilskich sampleró, które nawet na Kambricz Audio zagrają dobrze. Piosenki Grechuty sprawiły, że prawie opadła mi szczęka. Pytałem Panów, co pokombinowali. Odpowiedzieli, że nic, że nic, absolutnie nic. Po prostu musiało się dotrzeć.

2. Naim

Zadziwia mnie nieprawdopodobna, granicząca chyba pograniczem normy,upartość PANA DECYBELA FIOLETOWOBUTEGO, który od lat stawia tego Naima z firmowymi kolumnami w tej samej konfiguracji i który od lat osiąga ten sam beznadziejny dżwięk.

Znacie hasło reklamowe tej Firmy? No to je zmodyfikowałem: Jestem KIMŚ, nie mam Naima!

3. Zadziwia mnie to, że wystawcy nie dbają o odwiedzjących. Tylko w kilku pokojach robiono przerwy na przewietrzenia pokojów; tylko niektórzy robili mniej lub bardziej ciekawe, ale potrzebmne moimi zdaniem mini wykłądziki o tym, co gra; tylko niektorzy dbali o minimum komfortu zamykajć drzwi.

A robienie zarzutu Hi Fi Clubowi, że swoje prezentacje w Bristolu od lat robi na zaproszenia, to nieporozumienie. Trzeba sią zapisać i poczekać godziną czy trochę więcej, ale masz komfort słuchania, nikt nie patęta się po pokoju, masz siedzące miejsce i jeszcze lampke winka (nie wiem czy dobrego, bo sie na tym nie znam).

3. Ancient Audio

Po raz pierwszy dało sie słuchać...

Pozdrawiam Stempur

DIBUNIA, 10 Lis 2008, 00:22

>Ktoś napisał, że to nic ciekawego, a ja uważam, że warto było przyjechać na AS aby posłuchać

>dźwięku z tych malutkich "monitorków".

Pewnie! Zwłaszcza na bas typu "karton" i "buła" (zresztą - generalnie we wszystkich największych paczkach).

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jak na 30 letnie kolumny dźwięk płynący z berylowych kopułek był bardzo przyjemny. Słuchając kilku przyniesionych przez Forumowiczów płyt CD zacząłem się zastanawiać nad dokupieniem do moich ulubionych Canton-ów jeszcze dodatkowej pary Yamah-y.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dosyć ciekawy wygląd i to spowodowało, że uznałem zestaw za warty swojej ceny.

Ukryta Zawartość

post-19798-100001682 1226274351_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze ELAC do małych pomieszczeń, chyba nasza rzeczywistość...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.