Skocz do zawartości
IGNORED

Wznowienia Eterna Edition

Yul

Rekomendowane odpowiedzi

W EMPiK'ach pojwiły się wznowienia muzyki klasycznej z obszernego katalogu Eterna Edition, dawnego NRD-owskiego kolosa płytowego. Widziałem z 10-12 płyt, trochę Mahlera, trochę Czajkowskiego i inni. Płyty przygotowane bardzo starannie - tłoczenia 180-gramowe i w technologii DMM, okładki ładne, wyraziste. Orkiestry, dyrygenci i soliści nie z najwyższej półki, ale artystycznie nie musi być od razu tragedii. Niestety, jak dla mnie, ceny zaporowe - około 80 zł/szt. Czy może ktoś jednak zakupił i rekomenduje te płyty?

https://www.audiostereo.pl/topic/45765-wznowienia-eterna-edition/

Z całym szacunkiem dla Eterny, za taką cenę kupi się kilka doskonałych płyt w świetnym stanie sprzed 20-40 lat ze "stajni" HMV, Decca, Deutsche Grammophon na *Bayu. Za 10 euro (+ wysyłka) nabyłem np. box symfonii Beethovena (pod L. Bernsteinem) DGG, w stanie idealnym. Za podobna kwotę box wszystkich kwartetów smyczkowych Ludwiga van (DGG Beethoven Edition, 1977), stan - jakby nie grane w ogóle. Brzmi cudownie... IMO Eterna owszem, ale jak szukasz dla kogoś prezentu i głupio używkę dawać... :-D Chociaż ja wolałbym jednak chyba starą i dobrą płytę dostać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.