Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacnicz do va bach

pawelpi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Proszę o poradę czy za 1500 zł mogę kupić wzmacniacz ( oczywiście używany ) który radykalnie poprawi mi dzwięk w stosunku do nada 350. Niby jest wszystko ok ale może będzie lepiej.

https://www.audiostereo.pl/topic/46064-wzmacnicz-do-va-bach/
  • 2 tygodnie później...

wzmak najlepiej dynamiczny, z dobrze nasyconą średnicą. U kolegi z Caspianem grało dobrze. generalnie lepiej dynamiczny sprzęt niż wolny. Może być też jaśniejszy - vieny grają dosyć oszczędnie na górze.

Dziękuję. Troszkę poczytałem o tych wzmacniaczach jednak biorąc pod uwagę , że będę musiał szukać używanych odsłuch raczej odpada. Wiem wiem trudno wytłumaczyć słowami jeśli jednak mieliście okazję posłuchać nada oraz innych Waszych propozycji na VA to proszę opiszcie różnicę.

w moim przekonaniu wzmak powinien być racej jasny i szczególowy. Spróbuj coś z Q-Audio. Tam są o ile pamietam polipropyleny lub tworzywopodobne a więc lekko ocieplaja i zamazują dzwięk.

Kupujesz na angielskim ebayu Arcama Alpha 10 i problem z głowy. Są jednak 2 ale: po pierwsze aparycja nie każdemu odpowiada, po drugie gniazda głośnikowe nie przyjmują bananów. IMHO za 1500 zł. dźwiękowo to chyba jedna z lepszych propozycji do tych kolumn. Zdecydowanie odradzam połączenie z Musicalem Fidelity X150, słuchałem kiedyś w Audio Klanie z Bachami i na płycie Diany Krall brzmienie było przebasowione jak w remizie. Za gęsto, za wolno, bez pazura. No może trochę przesadziłem z tą remizą, ale zdecydowanie odradzam łączenie Bachów z ciepłymi piecami.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Kurczę, a może coś ze starych zielonych Creeków? 5250SE? To piękny wzmak był i nie zamulacz. niestety tutaj też odsłuch raczej odpada.

Arcam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Creek (obecnie brak na ebayu):

Ukryta Zawartość

Na życzenie testy obu wzmaków mogę wysłać, jak zwykle proszę czytać z przymrużeniem oka, aczkolwiek wiele testów było zgodne z moimi obserwacjami (zasłyszaniami?). W każdym razie zawsze miło poczytać, no nie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu tylko najlepszym rozwiazaniem drodzy państwo bedzie nasza polsa Unitra model tamburyn swietnietnie napedzi kazda nie mal kolumne mozna czasemi go na bydz na aukcjach internetowych..niemal kazdy Audiofil docenii jego walory brzmieniowe...cena dosc kontowersyjna lecz warta kazdego grosza...polecam i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.