Skocz do zawartości
IGNORED

Winyl reaktywacja - gorące nowości !

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich wielbicieli czrnych płyt.

To co się ostatnio dzieje w naszym ukochanym czarnym świecie przerasta wszelkie oczekiwania.

Stąd pomysł na gorący wątek dotyczący nowości płytowtch wydawanych na winylach. Oferta jest bardzo bogata, ale wbrew pozorom kupić wymarzoną płytę wcale nie jest tak łatwo. Sam się o tym przekonałem czekając ostatnio na nową Metallikę 5LP, kiedy w końcu dotarła cena podskoczyła już na 330zł i wymiękłem. Gilmoura z Gdańska 5LP za 200zł też nie wyrwałem choć nadzieję jeszcze mam. Za to spokojnie w MM nabyłem nowy Queen 2LP i składankę Rolling Stonsów 2LP masterowaną w DSD SACD- jeszcze nie słuchałem.

Myślę że taki wątek pomoże namw wielu sytuacjach. Ocztwiście ktoś powie że można zamawiać przez internet z zagranicy ale po co ? W Empiku też można zamawiać przez internet ze zniżką, w MM można mieć swoje konto (dzwonią i informują) podobnie w Kolporterze, a fajnie jest mieć możliwość zobaczenia płyty przed zakupem. Problem tylko jak zdążyć z zakupem, płyty znikają, a nakłady wciąż niskie.

Pozdrawiam

Byłem ostatnio przejazdem w Warszawie i odwiedziłem pod kontem płyt winylowych dwa Empiki, Satura i jakąś dużą księgarnie w centrum. Od dawna nie byłem w tego typu przybytkach, więc byłem mile zaskoczony ilością sprzedawanych płyt. Jednak jak spojrzałem na ceny, to dałem sobie spokój. Generalnie Saturn jest drogi, ale Empik jest bardzo drogi. Już wolę Allegro.

Przykład: RHCP - "Californiacation" kupiłe nówkę na Allegro za ok 80 zł - Empik chyba 129 zł

Jednopłytowe reedycje Metalliki w Empiku wszystko ponad 80 zł ile dobrze pamietam. Wszytskie reedycje U2 ponad stówkę. Wybór owszem, ale bez rewelacji, ale cyeny z kosmosu. W Saturnie był Gilmour, ale nie zwróciłem uwagi na cenę

Gość Przemski

(Konto usunięte)

W Bielskim Media Mark płyty jest może 40, w tym m.in. Iron Maiden, Metallica, Queen. Ceny w większości fatalne. Dla przykładu Queen w remasterowanej edycji na CD kosztuje 34,99. Na LP około 100. Jeden z albumów Norah Jones - 19,99 na CD, 69 zł na LP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.