Skocz do zawartości
IGNORED

Manley Steelhead - czy i za ile?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Adam wszystko kupuj, zawsze się komuś opłaci , jak nie kupującemu to sprzedającemu - dlatego warto ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co ma piernik do wiatraka. Mam Accu E550 z kartą AD-20. Brzmi świetnie. Co nie znaczy, że pewnie wypasiony gramofonowy pre kosztujący tyle co moja integra może chyba brzmieć inaczej... tylko jak.

adamgdansk, 10 Paź 2008, 13:29

>Co ma piernik do wiatraka

Myślę, że zdanie "łykanie wszystkiego jak młody pelikan" jest właściwą odpowiedzią na pytanie "co ma piernik do wiatraka".

Przejęzyczyłem sie, nie postów , tylko wątków. Adam chodzi mi o to żebyś przysiadł i po prostu posłuchał sobie muzyki. Ale oczywiscie to nie moja sprawa , nie przeszkadzam.

adamgdansk=>

To nie jest wyścig zbrojeń. To forum słuchających inaczej ;-)

W ogólnym rozrachunku, w skrócie chodzi o ..............JAAZZ o M.DAVISA itd. no może ktoś ma inne zdanie w tej materii , jestem skłonny spotkać w tej sprawie się na ubitej ziemi ;-)

Okazje są zawsze ,nie kupuje się wszystkiego co nie ucieka na drzewo,

no chyba ,że lokujesz kasę w towar bo kryzys.............. ?

Oj jak zawsze sie czepiacie.. jak chce i ma kase to zmienia.. . jakos do elbrotha nikt sie nie czepia ze zmienia system co chwile.. a jaks sie czegoś samemu nie posłucha w domu to sie nigdy nie dowie. Bo opinie na temat jednego sprzętu zawsze na tym forum się skrajnie różnią:)..ciekawe;p

.......witam, podstawowa zaletą Steelhead`a jest, poza wybitnymi walorami sonicznymi, jego uniwersalność wyrażającą sie w dopracowanym do perfekcji systemie ręcznej regulacji w zasadzie wszystkich parametrów dopasowujących pre do wkładki i to z aptekarska wręcz dokładnością. Miałem możliwość słuchania tego wybitniego (a co za tym idzie, i wybitnie kosztownego) urządzenia w wielu konfiguracjach i w każdej znich Steelhead sprawował się znakomicie.....moim zdaniem to dobra , choć kosztowna inwestycja w system, bo jeżeli chodzi o pre , to raczej już ostatnia.....pozdrawiam - Andrzej.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Wydaję mi się,że ten watek odniósł by lepszy skutek gdyby był w zakładce stereo.Wielu analogowców sporadycznie zagląda do stereo, tak jak wielu oponentów z działu stereo nie zagląda do analogu.Myślę,że miałbyś tam zdecydowanie więcej konkretnych odpowiedzi, a tak masz "pyskówkę"Mój stosunek do Twojej audiofilia nervosa już komentowałem,więc teraz pominę go milczeniem.Bejnik opisał właściwie wszystkie zalety tego urządzenia,nie napisałał jednej, z mojego punktu widzenia bardzo istotnej sprawy,otóż:moim zdaniem masz za słaby napęd i ten pre dramatycznie to obnaży.Jeśli go kupisz, jeszcze tego samego dnia pojawi się wątek o poszukiwaniu przez Ciebie nowego werku,ramienia i wkładki.Taki będzie efekt zmian.Konkludując Stealhead może być końcem poszukiwań,ale może nim byc także sporo tańszy, a równie genialny Sensor Prelude-wybór należy do Ciebie.

Potwierdzam zdanie Bejnika tez wiele razy sluchalem tego czegos i wlasnie w przypsadku analogu robil ,,robote,, a musze powiedziec ze osobiscie nie trawie zabawy w analog.

Jesli ktos powaznie traktuje patefon i zwiazane z nim przejscia to na tym pre powinien zakonczyc swoje mozolne poszukiwania ende.

robix

• Redaktorzy

Człowiek interesuje się sprzętem, jak wielu tutaj, ma dobry system, pyta grzecznie, i proszę, zamiast dyskusji dostaje zaczepki. Ale tu czepialscy siedzą.

Redaktor, 10 Paź 2008, 22:39

>Człowiek interesuje się sprzętem, jak wielu tutaj, ma dobry system, pyta grzecznie, i proszę,

>zamiast dyskusji dostaje zaczepki. Ale tu czepialscy siedzą

Ooo... Redaktor tu nowy. Witamy

p.s.przepraszam za OT

adamgdansk, 11 Paź 2008, 11:53

......Steelhead (jak wiekszość wyzszych urządzen Manley`a) jest sprzedawany wraz z zasilaczem....10 kzl to dobra cena (nawet b. dobra), no chyba, że lampy "wyjechane"....pozdrawiam - Andrzej.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Bejnik, 11 Paź 2008, 13:43

>10 kzl to dobra cena (nawet b. dobra), no chyba, że lampy "wyjechane"....

Przy tej cenie nie stanowi to problemu ;)jeśli masz gotówkę to się nie zastanawiaj,albo...albo porównaj z Sensorem,może się okazać,że resztę wydasz na płyty.

Pozdrawiam

Paweł

Dzięki za wszystkie opinie. Musze przyznać, że orzech do zgryzienia wielki. Trudno mi ocenić jak lepiej czy to Manley czy RCM zagra w stosunku do karty gramofonowej AD-20 jaką mam w Accuphase. AD-20 zagrała lepiej niż Graham Slee Gold Reflex - przynajmniej u mnie. Hmm. Do tego dochodzi dodatkowy IC, sieciówka... ;))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.