Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny grają dobrze z 300b (nowe)

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

Harbethy to chyba jednak zbyt mocne kolumienki dla kilkunastowatowej lampki?

Pytasz o zestawienie z 300B SE czy z "kilkanaście watt"?

Te 12" powinny "podejść" jeśli odpowiada dźwięk DECO czy starszych EMOTION.

To ten sam styl prezentacji dźwięku preferowany przez Szkotów.

Tego jestem pewien. Ale design poniżej oczekiwań. Tak na marginesie oczywiście :)

Adam, jeżeli to Shindo ma prawdziwe 15W, to powinno napędzić jak huragan, kolumny np. 88db/4ohm. Wiem bo mam lampe o podobnej mocy. Nie musisz kupować kolumn "dedykowanych do lampy".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może te kolumny i wiele podobnych ,jest cała masa na Allegro-jak grają w sensie jakości -trudno powiedzieć

Ukryta Zawartość

Piotr

Ma realne 15watt ale z monitorami 88db/6ohm bylo tak sobie...

Dlatego,że-

1.Te monitory nie maja tak naprawde 88db

2.Co do mocy lampki i jej realności

- mam drogi Panie duże watpliwości

Ja sobie cenie moje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale one są 4 ohm. Mało kto je zna bo to vintage, ale głośniki Studera w środku mówią same za siebie.

Tomaen fajne te twoje Studery....ciekawe jakby wypadly w porownaniu z moimi Telefunkenami TL90 :) Napisz cos o ich dzwieku bo ja strasznie uwielbiam takie klasyczne konstrukcje.

Ukryta Zawartość

Panowie 300B wzmacniacz fajny jest-lecz nie każdy.

Rodzime produkty wzmacniaczy na 300B są po prostu słabe-więc trzeba sie ratować 95db i więcej.

Dobra lampa 300B napędzi nawet kolumny o skut.88db-także możliwości doboru brzmienia mamy wiele.

Słuchałem różnych 300B i na koniec zrobiłem sobie sam takowy system i mam kolumny 89DB zrobione przez A. Witka. Całość w pokoju 22 sqm w zupełności wystarczają - w zasadzie nie goniłem na max. Do tego wspaniałe brzmienie 300B. Moja uwaga - ta lampa lubi dobre elementy i się naprawdę odwdzięcza pięknym dźwiękiem, jak się jej zapewni dobre zasilanie dobry stopień wejściowy (używam tu 7N7) to nawet z głośnikiem o małej skuteczności pokaże swoje możliwości. Naprawdę 7-8 watów w zupełności wystarcza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.