Skocz do zawartości
IGNORED

Toroidy w integrach...

arenia

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...

mam ten 315bee ale transformator jest cichutki.Tak czy owak zamierzam wymienić bo "słabo"to wygląda.Do obudowy ciężko wcisnąć większy(rozmiarami)i to mnie boli bo mam spoko byka 2x30V i coś około(nie pamiętam)500W,30A-jakoś tak podobnie(5kg miedzi)-kumpel go badał zanim powędrował do Duala PA5030 po wcześniejszym przycięciu radiatora.Dual gra do dziś bez jakiejkolwiek ingerencji w płytkach czyli jest ok.Cichutko mruczy.

no i nie wiem czy bez obaw podłączyć go do Nada żeby zasilał tylko końcówkę mocy??!!Mogę go zamontować na obudowie-ha,ha,piękna ozdóbka-byle jej nie pogiął:)

Nie czaję tego za bardzo.

Znajomy mówił że pociągnie,ewentualnie zmienił by jeszcze kondy(dodał że wszystkie??!!)

Jakaś podpowiedź??chciałbym jeszcze pożyć...:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy takie trafa mogą buczeć

Buczenie transformatorów wzmaga się przy niesymetrycznym obciążeniu fazy. Obserwowałem to ostatnio podczas podłączania lampek choinkowych, układ jest zasilany przez diodę, pracuje na połówce sinusoidy.

Normalnie trafo jest słyszalne po przyłożeniu ucha na kilka cm, po podłączeniu pierwszego kompletu lampek już z metra, kolejne znacznie powiększały brumienie. Podłączyłem lampki w przeciwfazie, pomogło :)

Podobno np. podgrzewacze do kawy niesymetrycznie obciążają sieć.

• 2 tygodnie później...

Poprawka

Mam toroida 300W/60V/10A lub 2x30V/2x5A

może ktoś doradzi coś bo mam sęka!

Ukryta Zawartość

rajaz-coś tam przedłubał?Tylko tansformersa czy coś jeszcze?Na pewno dynamika i niskie się poprawiły.

Ten Nad to dobry podkład do nauki dla "zielonego".

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.