Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw inspirowany Sonus Faber Elipsa .

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

chwilowo sie wstrzymałem z tym projektem . Teraz przeżywam chwile uniesień i upadków z gramofonem . A muzyki słucham na trzech innych zestawach głośnikowych :-)

...there is no spoon...

• 4 lata później...

Obudowy stoją w koncie tak jak stały ,przetworniki sprzedałem . Coś tam próbuję szukać do tego zestawu ( przetworniki , gniazda ) ale bez specjalnego zaangażowania .

...there is no spoon...

arturp żałuj... Podobnego zestawienia aktualnie słucham: et338, w12 i l22. Bardzo fajny zestaw...

Zobacz też konstrukcję Yoshiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Powodem dla którego zrezygnowałem z tej konstrukcji jest jej relatywnie niska efektywność . Obecnie mam sporo wzmacniaczy tranzystorowych o mocy rzędu 30- 60W - trochę za słabe do tego zestawu . Niby mam w budowie 200W klocek ( prawie gotowy ) ale kiedy go skończę - tego nikt nie wie a najmniej ja sam :-0 . Dla mnie równie ciekawa jak metalowe przetworniki jest sama szeroka ścianka i układ trójdrożny ale chyba jednak poszukam do tego przetworników o wyższej efektywności aby wyszło min 90dB . Wysokoefektywne sa jakieś ... ,,żywsze" . Magnezowe membrany mają niedoścignione barwy i detale ale brak im nieco tej przysłowiowej już muzykalności .

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.