Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o pomomoc w wyborze okablowania

maracz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem posiadaczem kolumn Canton Karat Reference 2dc,wzmacniacza krell kav 300i oraz odtwarzacza cd krell kav 300.

Pragnę nabyć kable głośnikowe oraz interkonekt xlr do powyższego zestawu,dlatego zwracam się z prozbą o pomoc w wyborze okablowania.Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam!

Najlepszą i wg. mnie jedyną metoda jest wypozyczanie kabli na odsłuch bądz zabranie całego sprzetu pod pache i spacer do salonu audio. Słyszałem dobre drogie kable które nie grały w pewnych systemach choc przewaznie im drozszy kabel tym lepszy ale nie zawsze.

Pozdrawiam.

Jesli chodzi o tanie dobre kabelki to ostatnio powalił mnie polski hotline który w moim systemie zagrał prawie jak 4 razy drozszy nordost red dawn i lepiej niz kilka markowych znacznie drozszych kabli.

dokładnie, na początek Audionova, Hotline, tanich Audioquestów nie polecam bo to zamulacze z rozdmuchanym basem. Zalezy jaki masz budrzet ale powyżej Bedrocka już jest ok. Sam sie predzej czy później zainteresuje Hotline, na razie jade na ER-14 XLO i powiem tak. troche mało dołu, za to na pewno drut nie muli i nie ma jakiegoś specjalnego charakteru. Z resztą kiedykolwiek słuchałem XLO zawsze było bardzo wporządku.

Jeśli ma być Teraz Polska,to polecam sprawdzić kable Volta z Bydgoszczy.W moim systemie głośnikowe sprawdziły sie lepiej od Cardas Crosslink,Cardas zamulał.Warto spróbować Anticabli,bardzo dobra relacja jakość/cena.Audionova Proteus,Illuminator przerabiałem i nie sądze żeby spasowały się z krellem.Oczywiście idealnie byłoby wypożyczyć kable przed zakupem.

"To" gra w moim systemie na tyle dobtze,że nie czuję potrzeby zmian.A Audionova Illuminator to kabel do dupy,zarówno pod względem jakości dżwięku,jak i wykonania.

Witam!

Dziękuję za zainteresowanie moim tematem.Obecnie mój sprzęt jest bez okablowania ,poprzedni(interkonekt VDH First głośnikowe Kimber plecionka popielato-czarna)sprzedałem,dlatego będę usiłował kupić kable które nie będą ograniczać całego systemu.Mam na oku kable Straight wire Crescendo,czy ktoś z szanownych forumowiczów coś wie na temat tych kabli?Oczywiście wiem że muszę najpierw przesłuchać a potem kupić.

Pozdrawiam!

Panowie, po co gadki typu: ja wolę kabel "a" od "b" bo... To jest bez sensu. W jego systemie akurat ten kabel może być niewypałem. Tak nie można. Ktoś tam z przodu dobrze napisał - weź sprzęt pod pachę, pójdź do salonu i wybierz ten jeden z czterdziestu, ten który pasuje do twojego systemu. Nie ważna marka i cena. Nikt, bez odsłuchu, nie udzieli ci satysfakcjonujacej odpowiedzi. Z bardzo prostej przyczyny - nikt nie jest Wernyhorą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.