Skocz do zawartości
IGNORED

prawdziwa wiedza audiofilska

muls

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...

>muls, 25 Paź 2008, 22:57

>prawdziwy audiofil powtarza i ugruntowuje swoja wiedze.Ile jeszcze jest do zrobienia ....i

>sprawdzenia.I do dodania...rochu.Lista nie jest zamknieta a wrecz jest po to zeby ja rozszerzać.

Kolejny natchniony prorok... Nie neguję pewnych aspektów audiofilskiej szajby. Jest ona jednak niczym w porównaniu z Twoim wewnętrznym poczuciem misji nawracania świata. To zdecydowanie większy zajob niż Ci się wydaje. Pomyśl o wizycie u dobrego psychiatry, ale póki co spróbuj zrobić kupę, może to wystraczy.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Czasem czytam takich "chcących zmienić porządek świata" i sam nie wiem skąd się biorą i po co ? Co do ślepych testów to jedna taka mała dygresja: Skoro wszystko gra Wam tak samo (kable sieciówki itd.) i wymiana ich nie ma sensu to pytam : Czy jest ktoś na forum kto zamykając oczy potrafi rozróżnić czy słyszy coś na żywo czy ze sprzętu grającego ? Myślę , ze oprócz mulsa calkiem duża grupa. to właśnie oni mają szansę zbliżyć się do dźwięku, który nijak się rozróżnić z naturą nie da.

To dla nich są pewne fizyczne i niefizyczne prawdy a co do tych co to ślepo czytają prawa fizyczne z góry prorokując skutek tego działania to uprzedzam, ze jedna zasada potrafi dać bardzo różny efekt w różnych warunkach ... Pozdrawiam !

Gość

(Konto usunięte)

czubsi, 19 Sty 2009, 10:06

>Czasem czytam takich "chcących zmienić porządek świata" i sam nie wiem skąd się biorą i po co ? Co

Ja też nie wiem, szczególnie jak próbują ludziom wmawiać, wbrew wszyskiemu, że ziemia jest płaska i kable grają :)))

>do ślepych testów to jedna taka mała dygresja: Skoro wszystko gra Wam tak samo (kable sieciówki

>itd.) i wymiana ich nie ma sensu to pytam : Czy jest ktoś na forum kto zamykając oczy potrafi

>rozróżnić czy słyszy coś na żywo czy ze sprzętu grającego ? Myślę , ze oprócz mulsa calkiem duża

>grupa. to właśnie oni mają szansę zbliżyć się do dźwięku, który nijak się rozróżnić z naturą nie

>da.

Po pierwsze, nie wszystko, a współczesne CD, wzmaki i kable przewodzące prąd (w skrócie). Kolumny i akustyka to jest obszar gdzie jest wiele do zrobienia, i oczywiście nagranie, bo jak nagranie jest kitu, to NIC nie pomoże.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Dobrze Cię xyz rozumiem ? Czyli, ze Twoim zdaniem dwa różne CD na dwóch różnych wzmacniaczach w tym samym pomieszczeniu i na tych samych kolumnach brzmią tak samo ? jeśli tak to przykro mi ale pomoc dla Ciebie może się okazać spóźniona ...

Witam. Ale z tym płynem do uszu to super! Chyba założę biznes jak pójdzie to wkleję link do sklepu!

A tak poważnie, robiliśmy test tzw ślepy na materiał w studiu przegrany na różnych płytach. Ta niby gorsza była wypalana razy 1 a ta lepsza razy 10 materiał nagrywany jak i wszystko inne to samo i albo nie było różnicy albo wszyscy trzej biorący udział w teście się wyłożyliśmy.

Z drugiej strony w domowych warunkach zmiana kabla sygnałowego o różnej sygnaturze brzmienia (nie piszę o przedziałach cenowych) jest rozpoznawalna natychmiast. Weźmy takiego VDhula i Siltecha, przepraszam ale jak można się pomylić! Za to ciekawe porównania są wtedy kiedy np. dwie firmy robiące kable biorą miedź z tej samej kopalni-ale co ja wypisuję VVVVOOOODDDDOOO! Przepraszam ale kończę muszę wysypać sól trzy razy przez lewe ramię.

Pozdrawiam!

Gość

(Konto usunięte)

czubsi, 19 Sty 2009, 19:50

>Dobrze Cię xyz rozumiem ? Czyli, ze Twoim zdaniem dwa różne CD na dwóch różnych wzmacniaczach w tym

>samym pomieszczeniu i na tych samych kolumnach brzmią tak samo ? jeśli tak to przykro mi ale pomoc

>dla Ciebie może się okazać spóźniona ...

Niektórzy mówią, że piszę ciągle to samo i WSZYSCY już to wiedzą. Jak widać, nie wszyscy.

Faktycznie, trochę mi się znudziło powtarzać pewne rzeczy kilka razy...

Ale cóż, faktycznie jest tak jak napisałem, na początku poczytaj linki z mojego "o mnie", zebrane w pocie czoła dla takich jak TY :)

Słyszycie różnice, ale nie w ślepym teście.

Oczywiście dlatego ślepe testy są BEEEEE, ale jakoś wytłumaczyć sensownie tego nie idzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.