Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1500AE zestaw - kable sieciowe

petro

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jest oryginalna, takie są nowe wtyki Diamondbacka + wymieniony jeden na Furutecha. Ja mam wersję starszą z przeźroczystymi wtykami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ręcze za tego sprzedawcę, ma tylko oryginały !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli tak to zwracam honor. Ja też mam przeźroczyste dlatego zwątpiłem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tak wygląda Diamondback ze starszymi, pzreźroczystymi wtykami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

witam

jednak nie wytrzymałem i kupiłem Vincenta ( jako kabel w miare przystepny cenowo, dość chwalony a więc dobry punkt odniesienia). po próbach odsłuchowych osatecznie wylądował pomiędzy zasilaniem a cd ( ze wzmacniaczem efekt był mniejszy). musze ( ze zdziwieniem ) przyznac , że efekt jest słyszalny bez zbytniego wnikania w poszczególne aspekty dzwięku. napisałem "ze zdziwieniem", bo raczej traktowałem temat na zasadzie placebo ( oczywiscie po przewertowaniu różnych opinii na forach). poprawa nastapiła przede wszystkim w przestrzeni ( dzwiek siegnal głęboko poza kolumny, również rozmiar sceny powiekszył się na boki), głębszy bas i lepiej słyszalne drobne elementy nagrania w zakresie wysokich tonów - na niektórych płytach ( np ID Anny Marii Jopek) dopiero po zmianie z firmowej sieciówki. byłem bardzo zskoczony efektem - kilkanascie razy ślepe próby, również znajomi. wcześniej myślałem, że mam rewelacyjny dzwięk, a tu taka poprawa takim kosztem!

Za miesiąc następna sieciówka, w międzyczasie moze jakos okazyjnie sygnałowy ( trzeba sobie dozować doznania i powoli "docierać" sprzęt ;)). zaraz potem nowe kolumny ( na razie brak faworytów, no może Heco Celan 5oo lub KEF QX 50? ).

p.s.

co sądzicie o sieciowkach North?

ale i tak miałeś rację co do "doprawiania" sieciowkami. wyleczyłem sie zesceptycyzmu w tym aspekcie. w sumie jak na razie efekty jak najmniejszym kosztem. kolumny to bedzie swego rodzaju finał. wole poczekac i kupic cos porzadnego. tak na marginesie, co bys doradził?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.